Transparent
Inloggen
Sluiten

René van der Gijp: 'Ajax wordt fluitend kampioen'

3 januari 2021 10:11 - De VI meestervoorspellers
Foto: Pro Shots

René van der Gijp: "Ajax wordt fluitend kampioen"; image source: Pro Shots

In het programma De VI meestervoorspellers voorspelden René van der Gijp en Johan Derksen hoe het jaar 2021 gaat verlopen. Logischerwijs werd daarin ook de Eredivisie besproken. Volgens Van der Gijp is het een uitgemaakte zaak wie de landstitel wint. "Ajax heeft een geweldige selectie. Zij worden fluitend kampioen", aldus Van der Gijp. "De manier hoe Ajax nu over iedereen heenloopt is bijna bizar. Dadelijk gaan we kijken of ze dat ook nog doen. Als ze over AZ, PSV en Feyenoord heenwalsen is het klaar."

Derksen was minder overtuigd van een landstitel van Ajax. "Ajax heeft geen echt goede spits, terwijl PSV er vijf heeft", zo gaf hij aan. "In toenemende mate krijg ik het gevoel dat PSV de verrassing van het jaar kan worden. Zij hebben aanvallend zo veel kracht. Ik denk dat uiteindelijk de aanvalskracht en de creativiteit bij PSV de doorslag gaat geven."

Ook paragnost Liesbeth van Dijk zat in de uitzending om de voorspellingen te doen. "Ik ben een Feyenoorder en hoop dat het Feyenoord wordt, maar Ajax wordt kampioen", zei ze daarover.




Tags

gijp fluitend derksen feyenoord landstitel aanvalskracht bizar dadelijk dijk eredivisie heenloopt heenwalsen liesbeth meestervoorspellers paragnost toenemende uitzending voorspelden voorspellingen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Fluitend kampioen ? Over iedereen heenloopt ?
Van der Gijp raaskaalt.
Ze winnen zelfs moeizaam van ploegen uit het rechter rijtje omdat het als team een drama is. Dat is nog het ergste. Vitesse is de enige club met enige kwaliteit geweest waartegen ze gespeeld hebben. Daarvan niet voor niets onterecht van gewonnen. Het is los zand. Voetbal is een teamsport. Ajax 1 is geen team met automatismen en gogme.
+2/-1

3 jaar geleden
Iedereen legt druk bij Ajax omdat er 30 miljoen is uitgeven aan transfers. PSV heeft veel meer gekocht en gehuurd. Als je het zo bekijkt zou PSV het moeten worden.
PSV heeft een leuke aanval en twee aardige backs. Middenveld en centrale duo achterin is om te janken en 0 voetbal. Ajax dendert daar volgende week overheen. Mark my words.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Ik hoop dat je gelijk krijgt maar behalve dat we geen spits hebben mag ook genoemd worden onze verdediging.
Tagliafico uit vorm, Schuurs een zwakke RCV, Blind rendeert niet naast Schuurs, Klaiber Ajaxonwaardig en Mazraoui komt terug van een blessure.
Je wint wanneer je minimaal 1 goal meer maakt dan je tegenstander.
Daar gaat het om draaien met de ook zwakke verdediging van PSV.
Gelukkig hebben we Onana.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Geen spits maar wel al 55+ goals, denk niet dat een missende spits gaat opbreken.
+1/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Onana behoorde de laatste twee seizoenen eigenlijk wel bij de beste drie keepers van de wereld qua prestaties. Dit seizoen heeft hij blijkbaar last van het Tagliafico probleem of zoiets want hij loopt de laatste tijd met een totaal misplaatste arrogantie zijn wedstrijden te keepen en is geen schim van de oude Onana. Hopelijk komt hij snel van zijn wolk af en gaat hij weer presteren zoals hij kan want dat zal Ajax nodig hebben.
+1/-0

Ajax word standaard op een voetstuk geplaatst om ze er daarna weer lekker vanaf te kunnen hakken.
Heel dat Bayern van Nederland verhaal ook, ik heb dat nog nooit iemand van Ajax horen zeggen maar in de kranten of op tv word het bijna wekelijks aangehaald.
Een club die jaarlijks zijn beste spelers verliest kan geen dominantie opbouwen.
Wat dat betreft is Psv natuurlijk gewoon de favoriet alleen kunnen die dat lekker zijn in de luwte van Ajax zonder enige druk.
Ajax verkocht ook afgelopen zomer weer de beste spelers, een transferbalans van ruim 60 miljoen in de plus, het geld wat ze keihard nodig hebben om de enorme gevolgen van de coronacrisis te hendelen.
En Psv? Daar vertok geen 1 basisspeler, een negatieve transferbalans en ook nog 2 transfervrije spelers gehaald met een miljoenen salaris.
Dan hebben ze ook geen CL inkomen, leg mij maar uit hoe dat kan, Ajax heb met transfers en CL 100 miljoen meer inkomen dan hun en kan de eindjes amper aan elkaar knoppen en hun hebben nergens last van?
Puur gezien de investeringen deze zomer is Psv het verplicht om kampioen te worden maar je hoort er niemand over.
+6/-0

 
3 jaar geleden
Je hebt helemaal gelijk.
Des te belangrijker is het dat Ajax kampioen wordt.
Ze hebben in Eindhoven enorm gegokt.
Als ze geen CL gaan spelen dan worden ze door schulden jaren teruggeworpen en moeten ze de lucht boven het stadion aan de gemeente verkopen om het hoofd boven water te houden.
Kampioen worden is nog nooit zo belangrijk geweest als dit seizoen.
Enerzijds om de financiële gaten op te vullen anderzijds om de concurrentie voorlopig op achterstand te zetten.
Dat zou wel een keer lekker zijn na de achterbakse trucs uit het verleden van PSV.
+3/-0

3 jaar geleden
Ongeacht het financieel vermogen van Ajax, wat mijlen voor ligt op de rest, moet het op basis van kwaliteit kampioen worden.
De spelers moeten zich alleen wel iedere wedstrijd realiseren dat het niet vanzelf of op halve kracht gaat.
+1/-0

3 jaar geleden
psv wordt kampioen met labyad klaiber promes allemaal op verzoek ten hag gehaald ook marin worden we met ten hag geen kampioen
+3/-5

 
3 jaar geleden
Ja Marin verpest echt het hele seizoen!
+5/-1


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.274 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch rulli schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor