Transparent
Inloggen
Sluiten

Magere overwinning van Ajax; 1-0 tegen FC Zwolle

31 augustus 2003 16:19

Ajax heeft in eigen huis een magere 1-0 overwinning behaald op FC Zwolle. Na een half uur zorgde Pienaar na een werkelijk prachtige aanval voor de winnende treffer.

Ajax begon heel aardig aan de wedstrijd, maar liet de balsnelheid vervolgens omlaag gaan, waardoor het een gezapig duel werd. Na een half uur zette de ploeg weer aan en kwam het prompt op een 1-0 voorsprong. Van der Vaart gaf de bal in het centrum met een soort hackvolley op prachtige wijze door. Ibrahimovic kopte de bal vervolgens over de verdedigingslinie en zette daarmee Pienaar vrij voor de keeper. Die had geen probleem dit buitenkansje te benutten.

In de tweede helft weigerde Ajax de 2-0 te forceren al kreeg het daartoe wel voldoende mogelijkheden. Daardoor bleef het tot aan het einde toe spannend. In de slotfase probeerde FC Zwolle het nog met een slotoffensief. Het trof zelfs nog de paal, al had die bal er niet ingekund.

Al met al opnieuw geen grootse wedstrijd, maar wel weer de winst. Daarmee blijft de ploeg ook na drie duels ongeslagen en dat is mooi meegenomen als de ploeg niet in vorm is. Het kan alleen nog maar beter zou je zeggen.

[later meer]




Tags

magere pienaar balsnelheid gezapig grootse hackvolley ibrahimovic ingekund prompt vaart verdedigingslinie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.232 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom balcontrole bertjek boer boomen branco brobbey calavaro corners daniele diepgang elsimao farioli footystats gaal hag henderson jonk kiki mikautadze nice ogc pirlo poster psg rossi sevic shogun steijn weggaan