Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Ik vind het een feest om hier te werken'

23 december 2020 10:49 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Erik ten Hag: "Ik vind het een feest om hier te werken"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Erik ten Hag aan veel vertrouwen te hebben in de tweede seizoenshelft. "Conditioneel zijn we goed. Hopelijk sluit een aantal spelers straks weer aan", aldus Ten Hag. "Als we met deze groep in januari moeten spelen, dan wordt het wel pittig. Als je dit hele jaar terugkijkt, hebben we immense problemen gehad. De blessures van Ziyech, Blind, Kudus en Neres. Allemaal sterkhouders die het verschil kunnen maken. Maar we hebben het allemaal kunnen opvangen. Qua voetbal, maar ook qua resultaat."

Ajax had zich bovendien kunnen plaatsen voor de kock-outfase van de Champions League als alles mee had gezeten. "Dat zat alleen niet ons verwachtingspatroon. We zijn in twee jaar zeven jaar kernspelers kwijtgeraakt", zo geeft hij aan. "De realiteit is dat we op dit moment geen Champions League-ploeg hebben. Daar moeten we opnieuw aan bouwen. Spelers als Neres en Kudus hadden, zoals Gravenberch, een geweldige move kunnen maken in hun ontwikkeling, als ze fit waren geweest. Dan had het misschien wel gekund."

Ten Hag gaat verder: "Toen ik hier drie jaar geleden begon, was het een hele tijd geleden dat een Nederlandse club überhaupt meedeed. Vaak werden ze ver voor de groepsfase al uitgeschakeld. Dat proces hebben we kunnen ombuigen. Als Nederlandse club verlies je alleen spelers. Dat is de keerzijde. In topcompetities kun je bouwen en doorselecteren. Zo ver komen wij alleen niet. Frustrerend? Ja, maar het is de rol die je hebt in de voedselketen. Wij zijn Nederland, en wij zijn Ajax, we kunnen niet op tegen dat geweld. Het is al jaren zo."

De ambitie van Ajax is om na de winter ook nog actief te zijn in de Champions League. "Daar ligt een grote uitdaging voor Edwin van der Sar en Marc Overmars om dat te flikken. Het kan eigenlijk niet, maar het is typisch Amsterdams en des Ajax om dat na te streven. Je moet heel creatief zijn en keihard werken om dat te realiseren", zegt Ten Hag daarover. "Ik vind het een feest om hier te werken, ook omdat de lat hoog ligt. De mensen, de randvoorwaarden, dat zijn goede omstandigheden. Edwin en Marc hebben in de top gespeeld. Die weten wat daarbij hoort en raken niet snel in paniek. Ze zijn standvastig en volgen hun beleid. Ik heb ook bestuurders meegemaakt die bij kritiek in de paniekmodus schieten. Dat kost veel energie."
Tags

hag kudus neres blind conditioneel creatief geweld gravenberch immense keerzijde kernspelers kock kwijtgeraakt move nederland ombuigen outfase overmars paniek paniekmodus pittig sar standvastig sterkhouders terugkijkt topcompetities voedselketen ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Mijn mening is dat de geest uit de fles is m.b.t ten Hag. Nog nooit heeft een wissel het verschil gemaakt bij ten Hag, 1x Huntelaar Groningen uit. Tactisch is het erg matig. Ook de analyses na een wedstrijd zijn tenenkrommend. Altijd heeft ten Hag wat anders gezien dan de rest.
Wisselt m.i veel te laat en altijd dezelfde, ongeacht hoe die spelen.
Na 3 jaar prikkel je spelers niet meer. Ik hoop dat die kampioen wordt dit jaar En dat die door de voordeur kan vertrekken. Is geen onaardige vent denk ik.
Ten Hag pakt de situatie Promes wel goed aan vindt ik.
Verder moet Ajax gaan investeren in komend seizoen. Afscheid nemen en bepaalde spelers.
Mazaroui en Neres zijn leuke spelers maar 50% Van de tijd geblesseerd. Je kan er niet op bouwen. Bij een mooi bod laten gaan.
+1/-2

 
3 jaar geleden
Aan de ene kant heb ik dat gevoel ook wel. Echter wordt dit idee wel gevoed doordat we idd veel succes hebben gehad de afgelopen jaren. Iets wat nu min of meer achterwege blijft.
Feit blijft wel dat we bovenaan staan en dat we hebben meegedaan in de CL voor de knikkers. Dat we dan teleurgesteld zijn wanneer we het niet redden is wat dat betreft een goed teken.
Ik vind dat Ten Hag dan ook een realistische weergave spiegelt wat er nu speelt bij Ajax. Zoveel goede spelers zijn vertrokken. Daar moeten we dan vervangers inpassen en dat kost nu eenmaal tijd. De CL ploeg van twee jaar geleden is ook secuur aan gebouwd en ontwikkeld uitmondend in een schitterend jaar. Dat team stond er ook niet meteen. Eigenlijk speelt nu hetzelfde waar we nu hopelijk een hoger instapniveau dan een paar jaar geleden. Tactisch vind ik het aan de bal ook helemaal niet zo slecht en spelen ze met een duidelijk modern idee. Echter missen we nu iets teveel kwaliteit en ervaring waardoor de afstemming niet juist is en waardoor we regelmatig geslacht worden in de omschakeling.
Als laatste valt me op dat Ajax en de nodige spelers echt wel zelfkritisch zijn en dat ze niet alles hebben gebracht wat ze wel hadden moeten doen, maar door omstandigheden niet lukte (Lees Tagliafico, Blind)
+3/-0

3 jaar geleden
Ajax heeft een spitsenprobleem en te weinig voetballende kwaliteiten naar voren op het middenveld. Gravenbergh is een groot talent en van Kudus druipt de klasse. Jammer dat het middenveld daarom zo defensief moet spelen met een speler van 12 miljoen zelfs voor de Nederlandse competitie in een verdedigende rol. Ajax mist balafpakkers zoals je de vroeger had in Jantje Wouters, en Willie van de Kerkhof die de beuk erin gooiden het al moeilijk wat het middenveld over te steken. Tegenwoordige kunnen de tegenstanders het middenveld gewoon oversteken tot de 16 en dan rustig aanleggen. De middenvelders en zelfs soms de verdedigers lopen gewoon met de tegenstanders richting Onana. Je ziet ook geen automatismen. Het is geen team. Iedereen doet maar wat.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Blind op 6 en Martinez LCV zou dit probleem tackelen.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Mee eens, en Alvarez misschien een kans geven ipv Schuurs.
+1/-0

3 jaar geleden
Mooi dat hij zo positief is. Terecht ook. Werken bij Ajax vooral met Sar en Overmars en de spelers die hij had en heeft, de CL, is het 1 van de mooiste clubs ter wereld om te werken. De JC arena. De fans, de sfeer van de laatste jaren. Topspelers die komen. En de halve finale halen CL met Ajax is 10 x moeilijker dan met Real, Barca of Bayern.
+3/-0

3 jaar geleden
Hey Erik, ik geef een feest als je oprot.
+1/-3

3 jaar geleden (gewijzigd)
De Ligt, Frenkie zijn al bijna twee jaar weg dus hoeveel jaar heb je nodig om iets nieuws neer te zetten? Ziyech en van de Beek daar heeft hij qua rendement met Klaassen en Antony ongeveer hetzelfde aantal goals en assists voor terug gekregen.
Het is gewoon een feit dat ten Hag er niet in slaagt om een constant presterend team neer te zetten. Veel erger vind ik nog dat hij er nooit in slaagt om via plan B en/of zijn wissels wedstrijden om te draaien.
Daarnaast blijken de aankopen die hij zelf heeft mogen uitzoeken namelijk Labyad, Klaiber , Kristensen en Marin absoluut niet aan het Ajax nivo te voldoen.
Zijn successen waren hoofdzakeijk het gevolg van het overvloedige talent dat De Ligt, Frenkie, Ziyech en v/d Beek hadden.
Ook vind ik het maar volharden in bv Labyad op alle plaatsen in de voorhoede neer te zetten terwijl hij daar overduidelijk faalt zeer storend. Het lijkt wel of hij bezig is om zijn gelijk te bewijzen ipv te doen wat het beste is voor Ajax. Een beetje idem met Schuurs. Alaverez en Martinez zijn als CV gehaald maar Schuurs mag maar blijven falen terwijl deze twee Zuid-Amerikanen wel degelijk de over mijn lijk mentaliteit hebben.
Ik vind het echt tijd voor een trainers wissel. Met heel veel talent deed hij het wel goed maar welke redelijke trainer kan dat niet? Nu hij zelf moet bouwen lukt het niet.
Dat we bovenaan staan in de Ned, competitie vind ik een zeer zwak argument want we hebben bijna het dubbele budget en we moeten alle toppers nog krijgen.
Hij vind het een feest om bij Ajax te werken maar op een gegeven moment is het feest afgelopen. Dan is het tijd om weg te gaan.
+1/-0

3 jaar geleden
Aan elk feest komt een eind!!
+1/-0

3 jaar geleden
Hoi Eric ik hoop dat er op 10 Januari een team staat die een visite kaartje afgeeft.
Een belangrijke Maand voor Ajax maar ook die van jou .
+1/-0

3 jaar geleden
met ten hag en met zijn opstellingen worden we tweede of derde op het einde van de competitie dus snel vertrekken
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.214 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli forbs frimpong gaaei grillitsch henderson jong kaplan kiki lucca mikautadze mislintat ocampos rijkhoff schouten shogun simons skimovic sutalo tahirovic veerman weghorst