Transparent
Inloggen
Sluiten

Bizar slecht draaiend Willem II een van Ajax' favoriete tegenstanders

22 december 2020 19:04

Ajax zal het kalenderjaar af gaan sluiten in Noord-Brabant, aangezien woensdagavond de uitwedstrijd tegen Willem II op het programma staat. De Tilburgers waren afgelopen seizoen nog de grote verrassing met een vijfde plaats in de competitie, nu moet het met een zestiende plek volle bak strijden tegen degradatie.

Voor de Eredivisie speelde Ajax al 43 keer eerder in Tilburg en het kan daarin uitstekende cijfers overleggen. Liefst 34 keer keerde Ajax met de overwinning terug in Amsterdam, terwijl er 2 keer gelijk werd gespeeld. De overige 7 edities eindigden in een nederlaag.

Met zoveel zeges zijn er logischerwijs ook enkele grote overwinningen behaald in Tilburg. De 1-7 uit het seizoen 1981/1982 is de grootste, terwijl in het seizoen 2002/2003 met 0-6 werd gewonnen. Twee seizoenen geleden won Ajax nog met 1-4.

De selectie van Willem II kent twee spelers met een verleden bij Ajax, aangezien Jan-Arie van der Heijden en Ché Nunnely beiden in de jeugdopleiding van Ajax. Van der Heijden kwam uiteindelijk nog tot twee officiële wedstrijden in het eerste elftal. Trainer Adrie Koster was als jeugdtrainer en interim-hoofdtrainer actief in Amsterdam, terwijl assistent trainer ook jarenlang actief was binnen de jeugdopleiding van Ajax.




Tags

bizar heijden tilburg adrie che degradatie eredivisie koster nunnely tilburgers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos