Transparent
Inloggen
Sluiten

ADO Den Haag kent een zeer onrustig seizoen tot nu toe

18 december 2020 21:45

Nog een paar dagen en het is winterstop. Er wachten echter nog twee wedstrijden in de Eredivisie en de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag is de eerste van die twee. De Hagenezen kennen een zeer onrustig seizoen en bezetten in de competitie momenteel de zeventiende plek, die aan het einde van het seizoen directe degradatie zou betekenen. Vanwege de resultaten werd trainer Aleksandar Ranković al ontslagen.

Ajax speelde voor de Eredivisie al 46 keer eerder in Den Haag. Dat leverde in totaal 25 zeges, 10 gelijke spelen en 11 nederlagen op. Logischerwijs zaten daar ook enkele ruime zeges bij. In februari 2019 werd met 1-5 gewonnen in Den Haag, terwijl in de seizoenen 1989/1990 em 2013/2014 met 0-4 werd gewonnen. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd nog in een 0-2 overwinning.

De selectie van ADO Den Haag kent ook meerdere spelers met een verleden bij Ajax. Robert Zwinkels, Boy Kemper en John Goossens speelden allemaal in de jeugdopleiding van Ajax, maar kwamen niet in actie in een officieel duel in het eerste elftal. Ricardo Kishna deed dat wel. De aanvaller kwam tot 48 officiële wedstrijden en scoorde daarin 7 doelpunten.




Tags

ado eredivisie aleksandar degradatie goossens kemper kishna rankovic zwinkels

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal