Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] Telegraaf: 'Berichtgeving over Marc Overmars lijkt te kloppen'

16 december 2020 13:33 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

[Update] Telegraaf: "Berichtgeving over Marc Overmars lijkt te kloppen"; image source: Pro Shots

Marc Overmars vertrekt na dit seizoen bij Ajax. Dat wist de doorgaans betrouwbare journalist Oriol Domènech te melden in het radioprogramma ONZE op het Spaanse Esport3. Ondanks dat er nog geen aanbiedingen zijn van andere clubs heeft de directeur voetbalzaken van Ajax het gevoel dat zijn cyclus bij de club voorbij is.

Als speler kwam Overmars onder meer uit voor FC Barcelona. Vooralsnog nam geen enkele van de presidentskandidaten contact op met hem. Overmars is al sinds de zomer van 2012 actief in zijn huidige functie.

Update 13:33: Het lijkt er inderdaad op dat Marc Overmars na dit seizoen vertrekt bij Ajax. Dat meldt De Telegraaf na aanleiding van de berichtgeving uit Spanje. Het medium meldt daarbij dat het wellicht verband houdt met de presidentsverkiezingen bij FC Barcelona in januari. "Verder geen nieuws en geen reacties", liet Overmars zelf weten in een reactie.

Meer op Telegraaf.nl




Tags

overmars telegraaf barcelona domenech esport oriol presidentskandidaten presidentsverkiezingen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden (gewijzigd)
Als dit waar is, is dat een ramp. Het verliezen van Overmars of Sar zou echt funest zijn voor de ambities van Ajax om aan te sluiten bij de Europese top. Zijn rol hierin is niet te onderschatten. Ajax weer terug bij af.
+3/-2

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik denk dat het reuze meevalt.
Essentieel is een goede scouting en netwerk.
Overmars is een prima onderhandelaar, misschien geen betere.
Maar wanneer je de lijst miskopen er tegenover zet, en die is lang, valt het voordeel weer weg.
Een manager met een goed netwerk en ondersteund door een goede scouting (waar de technisch directeur ook verantwoordelijk voor is dus geen excuus om je achter te verschuilen wanneer een aankoop niet voldoet) kan met hetzelfde beleid ondersteund door de rvc hetzelfde bereiken.
Wat de rol van v d Sar is behalve woordvoerder laat ik me graag vertellen.
+3/-2

 
3 jaar geleden
Je onderschat hoe belangrijk het is om twee mannen aan de top te hebben die een gigantische status in de voetbalwereld hebben. Het maakt nogal een verschil als Meneer Overmars de telefoon oppakt om bij een club een speler los te krijgen vs. een onderhandelaar of CEO die afkomstig is uit het bedrijfsleven. Kijk hoe de vorige besturen het hebben gedaan (die altijd bestonden uit mensen zonder trackrecord in de voetbalwereld) en het huidige bestuur.

Qua miskopen. Als Ajax moet je het doen met talenten die zich niet hebben kunnen bewijzen op internationaal topniveau. Af en toe een uitzondering daargelaten. Dat er dan een paar zijn die het niet halen is nou eenmaal zo. Ingecalculeerd risico.
+2/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Als ik jou was dan zou ik wel even een nieuw rekenmachientje aanschaffen. We hebben vanuit het niets een kwart miljard op de bank staan. Daarnaast komt maximaal de helft van wat Ajax aantrekt maar in de basis dus logisch dat de lijst onder aan de streep qua aantal namen net zo veel mensen zijn als die het wel redden. Maar wat leveren die het wel redden op en wat kosten die mispoessers? Daar staat de wat van belang is onder aan de streep. En dan staat er opeens een kwart miljard op de rekening. Overmars heeft van Ajax wereldtop gemaakt in dat opzicht.
+4/-1

 
3 jaar geleden
Helemaal mee eens. Een speler kopen voor 10 miljoen en weer weten te verkopen voor 9 valt niet onder miskoop. Niet elke speler zal het redden en niet elke speler zal 80 miljoen opleveren. Overmars krijgt het toch voor elkaar om (bijna) elke speler voor minimaal de aankoopwaarde weer te verkopen.

Elke voetballer weet wie Overmars en vd Sar zijn. Als je met deze heren het eerste gesprek aangaat, dan sta je al met 1-0 voor. Met alle respect voor elk andere directeur, maar als er een onbekende naam tegenover een potentiele aankoop zit, dan zul je extra hard je best moeten doen om deze speler binnen te halen.
+2/-1

3 jaar geleden
Ik schrik hier ook van want Overmars is toch echt de grote man achter de wederopstanding van Ajax geweest. En die is nog niet voltooid want een fitte basiself kan de strijd met elk team aan alleen moeten in de de breedte ( de bank dus) nog doorgroeien. Dan kunnen we ook doorwisselen en blessures goed opvangen wat nu niet lukt. Heel heel jammer als Overmars dat niet gaat doen want hij is daar echt de ideale man voor.
+3/-0

3 jaar geleden
Lijkt me vooralsnog gewoon een gerucht. Komt van een Spaanse journalist die 'doorgaans' betrouwbaar is.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Het bericht staat op Voetbalzone, dus dat zegt al genoeg!
+1/-0

3 jaar geleden
Wie er aan de touwtjes trekt is niet van belang, want alle fans weten het beter.
+2/-0

3 jaar geleden
Of dit nou waar is of niet, de vraag is wel wat de oplossing is als Overnames en V.d. Sar weg gaan. Ik weet niet zo goed wie de opvolgers zouden moeten zijn.


Voor hun beiden persoonlijk kan ik begrijpen dat het wel een beetje einde verhaal is - zonder een grondige herindeling van de competitie of een fusering met de BeNeLux zie ik Ajax niet verder kan komen dan nu: een uitschieter in Europa eens in de zoveel tijd en verder alleen meedoen om de Nederlandse titel. Er zijn gewoon niet genoeg basis inkomsten en de competitie is niet uitdagend genoeg om spelers langer vast te houden.
+1/-0

3 jaar geleden
Zou kut zijn. Ajax zal dan wel Danny Blind naar voren schuiven.
+1/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Laten we hopen van niet want als de man die van der Vaart liet gaan omdat hij Boukhari een betere voetballer vond nieuwe spelers moet gaan halen dan gaan we zwaar bergafwaarts. Vind hem een aardige vent en hij was een belangrijke voetballer voor Ajax maar hij was ook een slechte coach.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Klopt. Hoop ook dat er een ander komt.
+1/-0

3 jaar geleden
Als Marc vertrekt, wat ik betwijfel, dan is misschien Jordi Cruijff een optie.
+3/-1

 
3 jaar geleden
Heeft die een goede CV, volgens mij niet echt.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Heeft inderdaad nog nooit in de top gewerkt maar ik zou wel heel benieuwd zijn hoe die het zou doen bij Ajax.
+1/-0

3 jaar geleden
Een frisse wind kan zo af en toe geen kwaad.
Optie? Koningskoppel Bergkamp en Jonk.
+1/-4

 
reactie verwijderd

 
3 jaar geleden
Ajax heeft INDIEN hij vertrekt een nieuwe TD nodig.
Iemand die ook al ervaring heeft op dit vlak. Overmars had al ervaring.

Tevens, heel veel mensen ook hier hebben hem gekraakt voor de dingen die hij niet goed gedaan heeft. Ik prijs hem echter voor de zaken die hij wel goed gedaan heeft.

* Miljoenen euro's zijn binnengekomen onder zijn leiding - winst
* Finale Uefa cup en halve finale CL zijn gehaald (wat bijna gelijk staat aan het winnen vergeleken met 1995 (waren de woorden R. de Boer)
* De club heeft ontzettend veel goodwill er prestige gekregen onder het bewind Overmars
* Landstitels, Beker en JC schalen zijn gewonnen
* was betrouwbaar, stabiel en zat jaren op deze positie (8-9 jaar) en dat heb je als club nodig. Geen hopper, die bij 1 goed jaar al weer vertrekt naar City of Arsenal omdat een aanbod komt.


@ aan het einde van de streep is Overmars 1 van de MEEST succesvolste Technische directeuren van Ajax aller tijden.
+4/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een uitgebreide reactie, dank je, heel verhelderend.
Maaruh, in de twee regels die ik schrijf betwist ik het goede werk van Overmars niet.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Klopt.
Maar ik wilde het gewoon even in algemeen kwijt;}
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Doe dan maar Babangida en Kanu.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Haha grappig, waarom niet Peppie en Kokkie?
+2/-0

3 jaar geleden
Ik zie maar 1 geschikte kandidaat om dit gat op te vullen: Pantelic.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht