Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax verloor voor de competitie nog nooit in Amsterdam van PEC Zwolle

11 december 2020 21:15

Zaterdagavond wacht voor Ajax de derde thuiswedstrijd op rij als PEC Zwolle naar de Johan Cruijff ArenA komt. De Zwollenaren kennen tot nu toe een wisselvallig seizoen en zijn terug te vinden op een elfde plaats. Van de elf gespeelde wedstrijden tot nu toe speelde het liefst zes keer gelijk. Dit terwijl Ajax in de Eredivisie nog geen enkele keer gelijk speelde tot nu toe.

De wedstrijd van zaterdag zal historisch gezien ook veel vertrouwen bieden, want Ajax verloor nog nooit van PEC Zwolle in Amsterdam voor de competitie. Van de 19 ontmoetingen werden er tot nu toe 17 gewonnen en eindigde het duel 2 keer in een gelijkspel.

De grootste zege tot nu toe is 5-1. Dat lukte in de seizoenen 1981/1982 en 2016/2017, terwijl de 6-4 van het seizoen 1987/1988 de meest doelpuntrijke is. In het seizoen 2018/2019 troffen beide ploegen elkaar voor het laatst in Amsterdam. Dankzij doelpunten van Dusan Tadic en Daley Blind werd met 2-1 gewonnen.

Meerdere spelers uit de selectie van PEC Zwolle hebben een verleden bij Ajax, want Xavier Mous en Pelle Clement speelden in de jeugdopleiding van Ajax. Clement wist uiteindelijk tot vier officiële wedstrijden in het eerste elftal te komen.




Tags

pec clement arena blind doelpuntrijke eredivisie historisch mous pelle tadic wisselvallig xavier zwollenaren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.274 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch rulli schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor