Transparent
Inloggen
Sluiten

Pieter Zwart: “Zodra iets anders gaat, is de ploeg zoekend naar oplossingen”

9 december 2020 22:14

Ook deze keer viel er op VI.nl Pro weer een wollige wedstrijdanalyse van hoofdredacteur Pieter Zwart te lezen. Volgens Zwart had Erik ten Hag geen antwoord op de tactische zet van Gian Piero Gasperini. Zwart: ”Waar Gasperini vooraf bezweerd heeft dat zijn ploeg niet de volgende ronde gaat halen als niet het initiatief genomen wordt, bouwt hij toch extra zekerheid in."

Zwart heeft het over een ‘gehavend Ajax’ dat zodoende ‘geconfronteerd wordt door een ander wedstrijdbeeld’. Dan verwacht dus. “In plaats van een open wedstrijd ontstond er zo een tactisch steekspel.” Ook Zwart komt tot de conclusie dat naast de tactiek ook de individuele spelers van Ajax over te weinig kwaliteit beschikken. Vooral Zakaria Labyad moet het ontgelden: “Dat Labyad als nummer tien van alle basisspelers die minimaal een uur gespeeld hebben verreweg de minste balcontacten (33) heeft, is tekenend voor het gebrek aan creativiteit.”
De eindconclusie van Pieter Zwart is even simpel als bikkelhard: “Ajax is deze campagne goed geweest op de momenten dat gebeurd is wat er verwacht werd. Zodra er iets anders gaat, is de ploeg zoekend naar oplossingen. Erik ten Hag heeft die ook niet kunnen aanreiken.”




Tags

zoekend gasperini hag labyad aanreiken balcontacten bezweerd bikkelhard campagne eindconclusie gehavend gian hoofdredacteur ontgelden piero steekspel verreweg wedstrijdanalyse wedstrijdbeeld wollige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey derk elsimao gaal godts goedkopere handel hato henderson johanssen kiki kpmg kroes medic mislintat nahoj praag rensch rulli rvc sosa sutalo teze twente voorkennis wijs