Ajax zakt door ondergrens en verliest van FC Twente

5 december 2020 21:52

Ajax zakt door ondergrens en verliest van FC Twente; image source: Pro Shots

Ajax is zaterdag in een barslechte wedstrijd onderuit gegaan tegen FC Twente. In de Johan Cruijff ArenA eindigde het duel in een 1-2 nederlaag. De ploeg van Erik ten Hag maakte geen enkel moment aanspraak op meer. Dusan Tadic zorgde vanaf de strafschopstip voor het enige doelpunt.

Ajax begon al slecht aan de wedstrijd en werd vol onder druk gezet door FC Twente. De Tukkers wisten echter niet tot kansen te komen, zodat Ajax eenvoudig overeind bleef. Toen FC Twente halverwege de eerste helft wel in de buurt van het doel kwam was het echter meteen raak. Notabene oud-Ajacied Queensy Menig schoot via het been van Daley Blind de bal in het doel.

De achterstand veranderde echter niets aan het spel van Ajax. Nog altijd maakte de ploeg een zeer ongeïnspireerde indruk. Pas in de slotfase van de eerste helft kwamen er mogelijkheden, vooral voor Dusan Tadic. Tot echt grote kansen leidde het echter niet, zodat Twente vrij eenvoudig de voorsprong tot de rust wist vast te houden.

Na rust kwam Ajax iets beter uit de kleedkamer, al wist het nog altijd niet tot echte kansen te komen. Dat de gelijkmaker toch viel was eigenlijk uit het niets. Na een overtreding van Brama ging de bal op de stip en Tadic maakte dankbaar gebruik van die mogelijkheid.

Waar gehoopt werd op erop en erover kwam iedereen van een koude kermis thuis. Na de 1-1 was het FC Twente weer die het beste van het spel had en op zoek ging naar de voorsprong. Ondanks dat grote kansen uitbleven leek het een kwestie van tijd tot deze zou vallen en dat gebeurde dan ook in de 84ste minuut. Opnieuw was Menig trefzeker.

Pas na de 1-2 leek Ajax wakker te worden. Klaas Jan Huntelaar werd als stormram ingebracht en kreeg direct een enorme kans. De spits schoot echter over. Ook Zakaria Labyad kreeg een goede mogelijkheid, maar had te veel tijd nodig. Ajax ging dan ook volkomen terecht onderuit.