Transparent
Inloggen
Sluiten

Bizar superieur Ajax wandelt naar 0-5 zege in Emmen

28 november 2020 21:00
Foto: Pro Shots

Bizar superieur Ajax wandelt naar 0-5 zege in Emmen; image source: Pro Shots

Verslaggever: Willy Rooyakkers

Ajax had zaterdagavond geen enkele moeite met Emmen. Bij de nummer zeventien van de Eredivisie wandelden de Amsterdammers naar een even simpele als ruime 0-5 overwinning. Via goals van Davy Klaassen, Zakaria Labyad en Lassina Traoré stond het halverwege al 0-3 op De Oude Meerdijk waarna de invallers Jurgen Ekkelenkamp en Quincy Promes de eindcijfers vastlegden.

Natuurlijk wordt de Eredivisie wel eens een inferieure league genoemd maar toch is het gemak waarmee Ajax momenteel voetbalt op zijn minst opvallend te noemen. Het lijkt er toch op dat trainer Erik ten Hag erin geslaagd is op dat gebied behoorlijke stappen te zetten. In Emmen trof de lijstaanvoerder toch weer een zeer defensief ingestelde tegenstander, tot de tanden bewapend. Voeg daarbij dat er gespeeld moest worden op dat vervelende kunstgras en dat over drie dagen alweer een kraker wacht op Anfield. Zodoende waren toch wat voorwaarden geschapen om het op een lastige avond voor de bezoekers te laten uitdraaien maar al gauw bleek weer dat dit Ajax momenteel een klasse apart lijkt in de nationale competitie.

Winnen van dit soort tegenstanders is één ding, dat doet de concurrentie eigenlijk ook nog wel, maar de manier waarop is echt zelden vertoond. Ajax moest het doen zonder de niet wedstrijdfitte Daley Blind terwijl Nicolas Tagliafico en David Neres uit voorzorg wat rust kregen. Hierdoor mocht Sean Klaiber opdraven als linksback en begon Lisandro Martinez in de basis op de plek van Blind. Na een kwartiertje begon de Emmense muur te kraken, het was wachten op goals. Omdat Ajax telkens goed de diepte zocht kwamen er gaten, en het moet gezegd dat dit niet makkelijk was want Emmen stond in een soort van handbalopstelling geformeerd. Onder aanvoering van Davy Klaassen slaagde Ajax daar echter telkens toch in. Het zei veel over het voetballende vermogen van de Amsterdammers. Na een prima combinatie, zelf opgezet door Klaassen, was het dezelfde blonde middenvelder die op doortikken van Traoré diepging en met wat meeval doelman Felix Wiedwald passeerde: 0-1. Even later was Klaassen de aangever bij de fabelachtig mooie tweede goal. De middenvelder gaf een lobpassje op de weggelopen Zakaria Labyad die technisch weergaloos de bal met de binnenkant in de bovenhoek volleerde: 0-2. Vlak voor rust wederom een mooie treffer. Op schitterend aangeven van Antony tikte Traoré met links de 0-3 binnen.

Een heerlijke situatie halverwege derhalve voor Ten Hag die meteen alle wisselregisters opentrok. Zowel Dusan Tadic als Traoré mochten gaan douchen terwijl Klaas-Jan Huntelaar en Quincy Promes ten tonele verschenen.
Het maakte allemaal weinig uit, de tweede helft was niets meer dan een veredelde trainingspartij. Ajax scoorde nog twee keer. Eerst was het Jurgen Ekkelenkamp, ingevallen na een uur voor Ryan Gravenberch, die binnenpookte (0-4) waarna Promes de eindcijfers mocht vastleggen nadat David Neres even heerlijk had bediend: 0-5.
Natuurlijk: de tegenstand in de Eredivisie is niet van Champions League-niveau maar wat Ajax momenteel aan het doen is mag best opmerkelijk worden genoemd. Men voetbalt enorm, enorm makkelijk. Waarvan acte.




Tags

emmen traore eredivisie promes bizar blind eindcijfers ekkelenkamp hag labyad neres superieur wandelt aangever aanvoering acte anfield antony bediend bewapend binnenkant binnenpookte blonde bovenhoek diepging doortikken douchen emmense fabelachtig gemak geschapen gravenberch handbalopstelling huntelaar inferieure klaiber kraken kraker kwartiertje lijstaanvoerder lobpassje martinez meerdijk meeval muur opdraven opentrok opmerkelijk passeerde sean simpele slaagde tadic tagliafico tikte tonele trainingspartij uitdraaien vastlegden veredelde voeg volleerde voorzorg wandelden wedstrijdfitte weggelopen wiedwald wisselregisters

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal