Transparent
Inloggen
Sluiten

Duel tegen Emmen opwarmer voor vuurwerk in de Champions League

27 november 2020 12:47

Voor Ajax staat zaterdagavond de uitwedstrijd tegen FC Emmen op het programma. Aangezien drie dagen later het belangrijke Champions League-duel tegen Liverpool alweer op het programma staat, kan het duel in Drenthe meer worden gezien als opwarmer voor het echte werk. FC Emmen wist dit seizoen nog niet te winnen in de competitie en staat na negen wedstrijden op de zeventiende plaats. Slechts een iets beter doelsaldo zorgt er voor dat de ploeg niet onderaan staat.

De historie tussen beide ploegen in Emmen is niet al te groot, want slechts één keer eerder werd voor de competitie een wedstrijd gespeeld tussen FC Emmen en Ajax in Drenthe. In het seizoen 2018/2019 was Ajax met 2-5 te sterk. Ook werd er drie keer geoefend in en tegen Emmen. Met respectievelijk 0-6, 0-1 en 0-5 wist Ajax die duels ook winnend af te sluiten.

De selectie van FC Emmen kent één speler met een verleden bij Ajax, aangezien Ricardo van Rhijn sinds dit seizoen in Drenthe speelt. De verdediger doorliep de jeugdopleiding van Ajax en kwam uiteindelijk tot 163 officiële wedstrijden in het eerste elftal. Voor Kjell Scherpen zal het ook een bijzondere wedstrijd zijn, aangezien de doelman van Ajax in de zomer van vorig jaar werd overgenomen van FC Emmen. De doelman van Jong Oranje wacht echter nog op zijn officiële debuut in het eerste van Ajax.
Discussieer mee op de forums


Tags

emmen drenthe opwarmer vuurwerk historie jong liverpool onderaan oranje rhijn scherpen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

afronding ajaciedkevin antony bag bazoer berghuis blind cafe eredivisie feyenoord fier fortuna hag haller hansen huntelaar jeroene jong kkd koen kruizen labyad neres pratto promes reltiet spelbos tadic tannane unuvar