Transparent
Inloggen
Sluiten

Prachtgoals brengen Ajax na de rust verdiende zege op Midtjylland: 3-1

25 november 2020 23:14
Foto: Pro Shots

Prachtgoals brengen Ajax na de rust verdiende zege op Midtjylland: 3-1; image source: Pro Shots

Verslaggever: Willy Rooyakkers

Ajax won woensdagavond met 3-1 van Midtjylland en behoudt daarmee de tweede plaats in Group D van de Champions League vast. Nadat men in de eerste helft nog diverse grote kansen verprutste waren het Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui en uitblinker David Neres die voor 3-0 zorgden. Een onnodige strafschop milderde nog naar 3-1. Atalanta Bergamo won verrassend met 0-2 bij Liverpool maar de Amsterdammers blijven desalniettemin de kansen op doorgaan in het miljoenenbal in eigen hand houden.

Ajax-coach Erik ten Hag kalkte dezelfde elf namen op het wedstrijdformulier als tegen Heracles. En dat was een meevaller want drie dagen geleden moest zeker een trio spelers met klachten voortijdig naar de kant. Ook de Braziliaan Antony was weer dusdanig fit dat hij op de bank kon plaatsnemen. Vanaf het prille begin van de wedstrijd was Ajax de bovenliggende partij, de gasten hadden bitter weinig in te brengen. De thuisploeg werd vooral over David Neres gevaarlijk maar ook in de snelle omschakeling lagen er vaak hele grote ruimtes. Kansen kwamen er ook voldoende maar vooral Zakaria Labyad en Lassina Traoré verzuimden om de trekker over te halen. Labyad kreeg voor de pauze zeker drie goede mogelijkheden maar toen Neres weer eens op rechts er vandoor was en panklaar teruglegde had hij toch écht de 1-0 op het bord moeten zetten. De op nummer tien spelende rechtspoot trof echter van dichtbij keeper Jesper Hansen. Traoré maakte het even daarna zo mogelijk nog bonter. Na goed druk zetten verspeelden de Denen de bal en legde wederom Neres klaar. Helemaal vrij helde de spits achterover en besloot veel te hoog. Dit waren kansen die op dit niveau niet gemist mogen worden en later in de wedstrijd meestal duur worden afgerekend. De jonge aanvaller deed overigens ook wel goede dingen en had bijvoorbeeld pech dat een mooi schot via de lat overzeilde.

Toch was het irritant voor de Ajax-fans, massaal thuis voor de buis, dat de rust met 0-0 aanbrak. Het zou toch niet? Het grote talent Ryan Gravenberch gaf meteen na de hervatting het juiste antwoord door vanaf een meter of twintig op schitterende wijze, binnenkantje wreef, de bal hard en zuiver onder de lat te krullen: 1-0. Hij brak hiermee de ban want Ajax begon zowaar even te swingen. Na een schitterende aanval was het Dusan Tadic die niet naar rechts verplaatste, wat logisch was voor iets minder getalenteerde spelers, maar nog net even uitstelde en toen op het precieze juiste moment meegaf op de op volle snelheid liggende Mazraoui die vervolgens ook al zo technisch perfect in de loop meenam en de korte hoek vond: 2-0. Wat een fantastische goal.
Even spartelden de gasten nog tegen maar na een fysiek powermomentje van Traoré was het Neres die de kroon op zijn avond mocht zetten door vanaf zestien meter verwoestend uit te halen: 3-0. De wedstrijd was daarmee wel beslist maar toch konden de Amsterdammers niet freewheelen want Mazraoui maakte nog een onnodige overtreding op Awer Mabil die de toegekende strafschop vervolgens zelf benutte (3-1). Maar wat nog erger was: Daley Blind moest eraf met een ogenschijnlijke hamstringblessure. Davy Klaassen, vandaag één van de minderen, trok ook een moeilijk gezicht toen hij werd gewisseld. Blijkbaar was hij nog niet helemaal fit. Maar de punten waren binnen en dat houdt hoe dan ook in dat de laatste wedstrijd, thuis tegen Atalanta, beslissend gaat worden.




Tags

neres mazraoui midtjylland traore atalanta gravenberch labyad prachtgoals aanbrak achterover antony awer ban bergamo binnenkantje bitter blind bonter bord braziliaan buis freewheelen getalenteerde hag hansen helde heracles irritant jesper kalkte kroon krullen liverpool mabil meegaf meenam meevaller milderde miljoenenbal minderen ogenschijnlijke omschakeling overzeilde panklaar pauze powermomentje prille rechtspoot spartelden tadic teruglegde toegekende trekker trio uitstelde vandoor verprutste verspeelden verwoestend verzuimden wedstrijdformulier wreef zuiver

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht