Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax kan woensdag flinke slag slaan met oog op overwintering

24 november 2020 13:22

Ajax kan woensdag een belangrijke slag slaan in de Champions League. Een overwinning tegen het nog puntloze FC Midtjylland betekent op zijn minst overwintering in de Europa League, maar betekent ook vooral dat in de groep zeer goede zaken wordt gedaan met oog op overwinteren in de Champions League.

In de eigen competitie gaat FC Midtjylland nog altijd op kop. Sinds de thuiswedstrijd tegen Ajax werd met 4-0 gewonnen van FC Kopenhagen en werd AGF met 1-2 verslagen. Bovendien werd de achtste finale van de beker gehaald door een 0-1 zege bij het lager geklasseerde HB Køge.

Ajax kent een wisselvallige balans tegen Deense tegenstanders in eigen huis. Vier keer eerder trof het in een officieel duel een Deense opponent in Amsterdam. Twee keer werd gewonnen, terwijl twee keer de ploeg onderuit ging. FC Kopenhagen was twee keer de boosdoener, al werd die club in het seizoen 2016/2017 wel verslagen in de Europa League. In het seizoen 2005/2006 werd in de voorronde van de Champions League gewonnen van Brøndby IF.




Tags

kopenhagen midtjylland agf boosdoener ndby opponent puntloze voorronde wisselvallige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht