Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax wint overtuigend (5-0) maar blijft niet schadevrij

22 november 2020 14:29
Foto: Pro Shots

Ajax wint overtuigend (5-0) maar blijft niet schadevrij; image source: Pro Shots

Ajax won zondagmiddag ogenschijnlijk met het grootste gemak van Heracles. De Amsterdammers toonden zich enorm efficiënt en lieten het netje met regelmaat simpel bollen: 5-0. Wie beter keek zag echter ook vaak slordig spel maar het meest zorgwekkend was wellicht dat zowel Davy Klaassen als Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad met een blessure naar de kant moesten. De Amsterdamse goals kwamen vandaag op naam van Zakaria Labyad 2, Lasina Traoré, Dusan Tadic en David Neres.

Heracles is de laatste seizoenen een soort van angstgegner geworden voor Ajax. Ook deze keer had de slimme coach Frank Wormuth weer iets speciaals uitgedacht om het de gastheren lastig te maken. Al meteen bleek dat er ingestudeerd druk werd gezet naar één kant als de bal daar was en de opstelling zag er vooraf ook al geheel anders uit dan normaal. Dan moet je als Heracles geluk hebben dat het lang 0-0 blijft maar Ajax sloeg meteen toe. Na een inside-out voorzet van David Neres, aan de rechterkant begonnen omdat Antony nog geblesseerd is, taste men mis achterin en was het Lasina Traoré die een prima handelingssnelheid toonde en met de wreef meteen de trekker klinisch overhaalde: 1-0.Even later kreeg Dusan Tadic een prima kans om 2-0 te maken maar het was keeper Michael Brouwer die goed redde. Maar het bleek uitstel van executie want na een afgeslagen corner tekende David Neres met een enorme pegel vanaf twintig meter toch voor de tweede Ajax-goal: 2-0. De Braziliaan nam de bal net in de opstuit en raakte het leder heerlijk. De technisch meest fraaie goal werd echter, nog steeds voor rust, gemaakt door Zakaria Labyad. Na een corner van Tadic werd de wederom op tien spelende middenvelder vrijgelaten bij de eerste paal waarna hij verwoestend met rechts in de korte hoek raak knalde: 3-0. Echt een hele knappe afronding.

Op dat moment zat Davy Klaassen al knarsetandend in de kleedkamer. Rai Vloet had namelijk nadat de bal al weg was nog een vervelend tikje in huis richting de international. Hij probeerde het nog wel maar na een kwartiertje ging het echt niet meer. Jurgen Ekkelenkamp werd zijn logische vervanger.
Na de pauze kwam ook nog Sean Klaiber in het team omdat ook Noussair Mazraoui een tikkie had gehad, ook van Vloet. Dat betekende dus op dat moment alweer twee nieuwe onzekerheden richting woensdag wanneer Midtjylland naar Amsterdam komt. Voeg daarbij Antony die eveneens een vraagteken vormt en de zekere afwezigheid van Mohammed Kudus. Zorgen dus wat dat betreft voor trainer Erik ten Hag.

Heracles vormde in ieder geval alvast geen probleem meer. Ajax deed wat het wilde en zette de bezoekers met de rug tegen de muur. Dusan Tadic mocht nog scoren op het randje van buitenspel nadat Perr Schuurs diep was gepenetreerd en de bal goed af wist te geven: 4-0. Het slotakkoord was voor Labyad nadat Ryan Gravenberch, wederom blijk gevend van een volwassen ontwikkeling, zijn geplaatste bal nog zag gekeerd maar de kleine nummer tien de rebound voor zijn rekening nam: 5-0. Even later moest diezelfde Labyad echter ook met een kwetsuur naar de kant. Door het gelijke spel van Vitesse bij FC Groningen is Ajax vanaf vandaag in ieder geval alleen lijstaanvoerder van de Eredivisie.




Discussieer mee op de forums


Tags

labyad heracles tadic neres antony lasina mazraoui schadevrij traore vloet afgeslagen afronding angstgegner betekende blijk bollen braziliaan brouwer ekkelenkamp eredivisie executie fraaie gastheren gemak gepenetreerd gevend gravenberch groningen hag handelingssnelheid ingestudeerd klaiber klinisch knalde knarsetandend kudus kwartiertje kwetsuur leder lijstaanvoerder michael midtjylland muur netje onzekerheden opstuit overhaalde pauze pegel rai rebound schuurs sean slotakkoord taste tikje trekker uitgedacht uitstel verwoestend vitesse voeg vormde vraagteken wormuth wreef zorgwekkend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht