Transparent
Inloggen
Sluiten

Zondag de koploper van het linkerrijtje tegen de koploper van het rechterrijtje

19 november 2020 14:50

Voor Ajax staat zondagmiddag een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo op het programma, een duel tussen de koploper van het linkerrijtje tegen de koploper van het rechterrijtje. De Almeloërs kennen een zeer wisselvallig seizoen tot nu toe. Zo wist het gelijk te spelen tegen PSV, maar verloor het voor de interlandbreak op bezoek bij VVV-Venlo. Bij Heracles zorgt vooral Rai Vloet voor de doelpunten. De aanvallende middenvelder maakte tot nu toe zeven van de tien treffers.

Thuiswedstrijden tegen Heracles Almelo zijn vaak een garantie voor veel doelpunten. Ajax kent ook een uitstekende balans tegen de ploeg uit Overijssel. Tot nu toe werden er 20 competitiewedstrijden in Amsterdam afgewerkt. 15 keer wist Ajax te winnen, 4 keer eindigde het duel in een gelijkspel en slechts 1 keer werd er verloren, in het seizoen 1964/1965. De grootste overwinning van Ajax is 7-0 en dat lukte in de seizoenen 1963/1964 en 1985/1986. In het seizoen 2011/2012 won Ajax met 6-0, terwijl vorig seizoen met 4-1 werd gewonnen.

De selectie van Heracles Almelo kent twee spelers met een verleden bij Ajax. Teun Bijleveld en Navajo Bakboord speelde beiden in de jeugdopleiding van Ajax en kwamen ook in actie voor Jong Ajax. Duels in het eerste elftal speelden ze echter nooit.




Tags

heracles almelo linkerrijtje rechterrijtje almeloers bakboord bijleveld garantie jong navajo overijssel rai teun vloet vvv wisselvallig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord forbs gaaei godts hato henderson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa steijn sutalo zucht