Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Geen straf voor Ajax na overtreden coronaregels'

18 november 2020 18:39 - TV3 Sport
Foto: Pro Shots

[Update] "Geen straf voor Ajax na overtreden coronaregels"; image source: Pro Shots

Volgens het Deense Ekstra Bladet moet Ajax vrezen voor een straf van de UEFA. De club zou rond het Champions League-duel tegen FC Midtjylland coronaregels hebben overtreden omdat het vier spelers liet invliegen met een commerciële lijnvlucht, iets wat volgens de regels van de UEFA niet is toegestaan. Vanwege het coronavirus mogen clubs alleen gebruik maken van privévliegtuigen. De Europese voetbalbond heeft in een schriftelijke reactie aan het Deense medium laten weten dat overtreding van deze regel kan leiden tot een disciplinaire zaak.

Manager Communications Miel Brinkhuis van Ajax heeft tegenover Ekstra Bladet gereageerd waarom er gebruik is gemaakt van een commerciële vlucht om André Onana, Dusan Tadic, Ryan Gravenberch en Zakaria Labyad in Denemarken te krijgen. "We hebben niets gecommuniceerd over welk vliegtuig is gebruikt", aldus Brinkhuis. "Je kunt echter aannemen dat we onze spelers zo snel mogelijk bij de rest van de ploeg wilden hebben."

Uit beeldmateriaal van de club zou echter blijken dat het viertal met een commerciële vlucht richting Midtjylland is vertrokken. Davy Klaassen en Maarten Stekelenburg zijn op de wedstrijddag wel met een privévliegtuig naar Denemarken gekomen nadat ze na een nieuwe test alsnog negatief testten. Ekstra Bladet meldt echter dat zij volgens de regels van de UEFA niet opnieuw getest hadden mogen worden. Beide spelers zaten uiteindelijk op de bank, waarna Klaassen in de tweede helft als invaller binnen de lijnen kwam.

Update 18-11 18:39: De UEFA zal geen zaak aanspannen tegen Ajax vanwege het overtreden van de coronaregels. Dat geeft UEFA-woordvoerder Thomas Giordano aan tegenover het Deense TV3 Sport. "De afgevaardigden van de UEFA hebben hier niets over gemeld in hun officiële rapport", aldus Giordano. "De tuchtcommissie van de UEFA behandelt een zaak alleen als de afgevaardigde dit heeft gemeld."

Indien de afgevaardigde van de UEFA hier wel een melding over gemaakt zou hebben, zou Ajax een geldboete gekregen hebben.

Meer op TV3 Sport


Discussieer mee op de forums


Tags

uefa coronaregels overtreden bladet ekstra afgevaardigde brinkhuis denemarken giordano midtjylland vlucht aannemen aanspannen beeldmateriaal communications coronavirus disciplinaire gecommuniceerd gravenberch invliegen labyad lijnvlucht miel onana privevliegtuig privevliegtuigen rapport schriftelijke stekelenburg tadic testten tuchtcommissie wedstrijddag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


reactie verwijderd

2 weken geleden
Gewoon 1 wedstrijd zonder publiek.
+18/-0

2 weken geleden
Ze maken er zelf een rotzooitje van en gaan dan de clubs straffen , dat hele gedoe met de Nations cup ook helemaal onnodig net als die zogenaamde tests die ze doen, wat een amateurs!!
+3/-0

2 weken geleden
Amerikaanse toestanden de Denen schijnen belastend materiaal gevonden te hebben, om Ajax nog een loer te draaien voor de verloren wedstrijd van Midtjylland tegen Ajax.
Ben erg benieuwd naar de uitslag.
+1/-0

2 weken geleden
Zou wel redelijk triestig zijn als de uefa hier een zaak van maakt. Het is een lastige tijd voor iedereen, dit hele corona gebeuren. Logisch dat Ajax zoekt naar oplossingen om door te voetballen. Hiermee is niemand gedupeerd. Spijkers op laag water zoeken lijkt me maar je weet het natuurlijk met de uefa.
+1/-0

2 weken geleden
Wat een onzin al dit gedoe. Helemaal klaar mee.
+2/-0

2 weken geleden
Gaan ze niks mee doen, Ajax is al genoeg genaaid in Europa laatste jaren, dat weten ze zelf ook nog wel.
+1/-0

2 weken geleden
Ok, de uefa neemt een waardeloze test af, waarin 11 man positief zijn. Ajax test opnieuw en de spelers zijn negatief. En dan gaan ze vraagtekens zetten bij de manier waarop Ajax hun problemen oplost. Als de uefa een normale test had afgenomen was er niks aan de hand geweest.
+4/-0

 
2 weken geleden
Bij Ajax waren er elf vals positieve tests, meerendeels bij dragende spelers. Ik neem aan dat de test die de UEFA gebruikt in elk land hetzelfde is. Waarom zijn er dan niet bij andere clubs ook tientallen spelers onterecht positief bevonden? Dat zou toch wel bekend zijn geworden, want hier was het ook nogal groot nieuws. Nergens anders voorgekomen behalve bij ons. Zou me niets verbazen als dit het volgende trucje van de UEFA was om de economisch veel interessantere clubs uit Engeland en Italië nog een extra handje te helpen. Bij die oplichters kun je alles verwachten.
+1/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
De uefa test op antistoffen, zodra je die hebt verklaren zij je positief. Je hebt het niet, maar wel ooit gehad. Waardeloze test dus. Ergens in juni werd toch door de telegraaf ook gemeld dat er meer dan 10 positieve testen bij Ajax waren. Bleek ook niet waar, zelfde test. Niemand was positief. Antistoffen betekent niets meer of minder dat je tegen corona iets van weerstand hebt opgebouwd. Niet dat je de ziekte hebt. Onana was laatst toch ook positief vlak voor een interland, volgende test was negatief. Leg dat maar uit, dat klopt gewoon niet. Of die andere clubs daar geen last van hebben weet ik niet.
+1/-0

2 weken geleden
De uefa zoekt natuurlijk naar nieuwe redenen om clubs geld afhandig te maken nu ze geen straffen meer kunnen uitdelen ivm het bezet houden van de trappen.
+5/-1

2 weken geleden
Stop heel het voetbal maar joh, dit is toch niet te doen zo?
+1/-1

2 weken geleden
Zullen we voordat we allemaal op de UEFA gaan zeiken gewoon even afwachten? Een Deense tabloid van niveau Bild roeptoetert wat. Die moeten hun krantje verkopen, en Deense voetbalfans lezen dit graag. Nog niks van de uefa, nog geen enkele indicatie dat er uberhaupt wat aan de hand is afgezien van wat speculatie in een tabloid...
+5/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
In Amsterdam kun je een agent afzeiken en bespugen, en elke mogelijke regel overtreden. Voor een moord met voorbedachte rade krijg je zes jaar cel.

Internationaal ligt dat anders en is de wereld strenger. Als Ajax had je dat kunnen weten natuurlijk.
+1/-1


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.950 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

ajaciedkevin antony blind delcampo dijk donvito ekki feyenoord fier flamengo fox freakshow gangelen gravenbergh heracles koen kuip labyad malen martinez napoli onana oranje privebericht spelbos tadic var werkers zender zlatan