Transparent
Inloggen
Sluiten

'Kabinet geeft toestemming voor proef met 1500 supporters in stadion'

13 november 2020 14:32 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Kabinet geeft toestemming voor proef met 1500 supporters in stadion"; image source: Pro Shots

Het kabinet heeft toestemming gegeven om een proef te houden waarbij maximaal 1500 supporters aanwezig mogen zijn bij een voetbalwedstrijd. Dat weet De Telegraaf te melden. Bezoekers worden vooraf getest op het coronavirus en zullen worden verdeeld over diverse bubbels. In iedere bubbel zal vervolgens een bepaalde maatregel uitgetest worden om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zoals het gebruik van mondkapjes en wel of niet juichen.

Het is nog niet bekend wanneer de proef kan starten. Dit is pas mogelijk indien het risiconiveau zich in de laagste categorie bevindt, 'waakzaam'. In de meeste regio's geldt nu nog het risiconiveau 'zeer ernstig'. Verschillende clubs hebben al interesse getoond om mee te doen aan de proef, waaronder Ajax.

Staatssecretaris Mona Keijzer bevestigde eerder al tegenover de NOS dat er gesprekken waren geweest met de evenementenbranche om onder meer weer publiek toe te staan bij voetbalwedstrijden. Ze had daarbij ingestemd om weer publiek toe te staan waarbij er wel gezeten moet worden. "Dit is goed voor de Nederlandse bevolking. Die snakt naar weer met elkaar naar de film of een evenement gaan", aldus Keijzer.

Meer op Telegraaf.nl


Tags

kabinet coronavirus keijzer risiconiveau bevolking bubbel bubbels evenement evenementenbranche film ingestemd mona mondkapjes nos snakt staatssecretaris telegraaf uitgetest verspreiding voetbalwedstrijd waakzaam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Dit hadden ze eerder moeten bedenken lijkt mij. Er zal heus wel een vaccin beschikbaar zijn tegen de tijd dat het niveau waakzaam wordt bereikt.
+1/-0

2 weken geleden
Het cda moest zich schamen met dat politieke voorstel ,1500 vooraf geteste toeschouwers toe laten is ongehoord .
+2/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Ondertussen loopt er 1500-2000 man onder 1 dak in de Ikea.
+5/-0

2 weken geleden
In Nederland hebben we een pesthekel aan oma's en opa's...
+1/-0


Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

ajaciedkevin antony blind delcampo dijk donvito ekki feyenoord fier flamengo fox freakshow gangelen gravenbergh heracles koen kuip labyad malen martinez napoli onana oranje privebericht spelbos tadic var werkers zender zlatan