Transparent
Inloggen
Sluiten

Freek Jansen: 'Als Perr Schuurs geen verbetering toont, gaat Ajax op zoek naar een verdediger'

9 november 2020 00:50 - Studio Voetbal
Foto: Pro Shots

Freek Jansen: "Als Perr Schuurs geen verbetering toont, gaat Ajax op zoek naar een verdediger"; image source: Pro Shots

Ajax overweegt om een nieuwe verdediger te halen. Dat gaf Voetbal International-verslaggever Freek Jansen zondagavond aan bij Studio Voetbal. Dit is allemaal afhankelijk van de ontwikkeling van Perr Schuurs. "Binnen Ajax is er toch wel twijfel of hij het niveau aankan", aldus Jansen. "Als hij in de komende drie Champions League-wedstrijden geen verbetering laat zien, gaat Ajax toch op zoek naar een rechter centrale verdediger. Dat was afgelopen zomer al een groot vraagstuk."
Tags

jansen schuurs

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Niet meer dan logisch. Oogt zo onzeker en twijfelachtig. Op eredivisie niveau is het prima, maar ook tegen een psv of AZ moet het niveau van Schuurs omhoog. Timber mag ook wel vaker spelen, daar zie ik wel toekomst in.
+2/-1

3 jaar geleden
laat die jongen voorlopig met rust de ligt maakte in begin ook fouten maar een extra speler op die plaats is niet verkeerd
+1/-1

 
3 jaar geleden
Het grote verschil met de Ligt is dat de Ligt in het begin ook fouten maakte maar Schuurs wordt daarnaast ook weggespeeld en dat overkwam de Ligt niet.
En daarmee worden zijn kwaliteiten aangegeven.
+3/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Met rust laten? Volgens mij is het professioneel voetbal waarbij hij tonnen binnen harkt en speelt op het hoogte niveau in Nederland en acteert in de CL.
We moeten kritisch zijn en niet aan lopen kloten. Ben je niet goed genoeg moet je plaats maken voor een ander. Zo werkt dat. Deze jongen komt heus wel weer ergens tercht waarbij het veel fout van de gemiddelde NL gaat verdienen.
De Ligt maakte ook fouten inderdaad, maar die maakte zijn fouten wel weer goed door zijn mindere wedstrijden af te wisselen met steen goede wedstrijden. Schuurs is veel te braaf. Liet zich een paar keer wegspelen door een 34 jarige Elia die er echt geen klote meer van kan. Dat is zorgwekkend!
Schuurs verdedigd als die Sensi van Feyenoord, allemaal net niet.
+3/-0

3 jaar geleden
Hij krijgt nog de tijd zo te lezen, dat is goed. We zijn net 2 maanden onderweg en nu moet hij het laten zien. Maar te lang doorgaan kost je punten. Misschien een keer babbelen met de Ligt. Lijkt vaak alsof hij stevig ingrijpen vermijdt om zo geen overtreding/penalty te veroorzaken.
+1/-0

3 jaar geleden
Dit precies gaf ik aan al deze week en ook gister als commentaar na de Utrecht game.

Het is spijtig maar Schuurs komt gewoon te kort.

Ik hoop dat hij het nog omgaat draaien.
Vrees van niet.
+2/-1

3 jaar geleden
Ik zou in de winter een serieuze poging ondernemen om Alderweireld terug te halen.
Klaassen, Tadic, Blind hebben in grote competities gespeeld en je ziet de meerwaarde daarvan.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Schuurs is iets beter dan Mike van der Hoorn maar slechter dan Wober, Pasanen, Veltman, Sanchez, Tobiassen 1vs1.

Ajax zou iemand met hebben als die Alex van PSV onder hiddink. Of Upecamamo van Leipzig.

Godin speelt bv nu bij Caligari.
Hij zou bij Ajax in de basis spelen.

En Botman... Die speelt nu bij Lille. Hij had Schuurs uit de basis gespeeld ondanks zijn linkerbeen.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Jij houdt graag van appels met peren vergelijken hè? Ben je groenteboer ofzo?
+1/-2

 
3 jaar geleden
Vertel? Wat doe ik verkeerd?

Ik vergelijk Schuurs met aantal andere (ex) verdedigers van Ajax?

So what?

Mag ik Schuurs niet vergelijken met andere verdedigers?
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik maak hem nog even iets 'sappiger' ;) durf te dromen heh ;)

Toby en Christian Eriksen terug halen deze winter.

Dan heb je opeens met Toby en Blind een heel degelijk centrum achterin en op het middenveld heb je Klaassen en Eriksen als de ervaren mannen en voorin heb je Tadic
met Neres, Antony en Traore.

Plus injecteer je naast Klaassen ook met Toby en Eriksen, Nederlands talige spelers die het Ajax spel kennen als geen ander en allemaal samen hebben gespeeld en ervaring hebben in de Premier League. Als Ajax zoiets zou 'pullen' dan gaat mijn 'geloofmeter' opeens flink omhoog om dit jaar misschien nog iets moois neer te zetten Europees, waar het CL of Uefa cup. Zou super goed zijn voor het team om de zwakke plekken te bewerken voor in Europa.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Toby zouden we zeker goed kunnen gebruiken. Het middenveld is met Klaassen, Gravenberch en Kudus al super voor nu en voor de toekomst dus dat moeten we lekker zo laten.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Jij wil in de winter niet ook Eriksen erbij? Kudus is tevens geblesseerd. En 4 goede spelers voor 3 plekken is geen luxe.

Ajax kan zich beter versterken op 2 plekken en daarmee de kans op succes vergroten.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Nee, ik zou geen Eriksen er bij willen. Die deal kost alles bij elkaar zo maar een kleine 30 miljoen aan transfer en salaris. Daarnaast zou Gravenberch daarmee naar de bank want Kudus speelt gewoon weer na de winterstop. Ook is Gravenberch bezig om zich heel goed te ontwikkelen. Ik heb inderdaad gelezen dat jij Gravenberch nog niet goed genoeg vind voor de basis maar ben het daarmee 100% oneens. Ajax heeft goud in handen met hem en je ziet hem per wedstrijd beter worden. In Turijn en Bracelona staat hij nu al op de radar.
Dan kan je die ontwikkeling van zo'n groei briljant wel stop zetten, zijn transferwaarde dik omlaag halen, een terecht ontevreden speler op de bank hebben en 30 miljoen uitgeven aan een speler die we niet nodig hebben maar dat zou ik dus niet doen nee. De prioriteiten liggen achterin en misschien ook nog wel in de spits.
Daar vond jij Traore een paar weken geleden nog Ajax onwaardig maar na zijn 5 doelpunten tegen VVV ben je opeens om. Ik blijf nog steeds twijfelen aan Traore. Hij liep zondag alleen maar in de weg en tot de penalty die hij versierde speelde hij gewoon slecht. Het rendement toen Tadic in de spits ging spelen ging meteen omhoog en we hielden de bal weer vast op die misschien wel belangrijkste positie van het elftal.
Voor het middenveld hebben we zat opties met Blind, Martinez, Neres die daar ook kunnen spelen. Dus 30 miloen aan Eriksen uitgeven zou ik niet doen. Gravenberch doet het prima en gaat Ajax een vermogen opleveren als hij zo doorgaat. Met zijn 18 jaar mag hij de fouten nog maken die hij nu maakt. Ik zie vooral de vooruitgang die hij boekt. Daar gaat het om bij jonge spelers, de vooruitgang. Precies dat wat bij Schuurs vaak ontbreekt.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Gravenbergh en Traore hebben mij beiden nog niet overtuigd. Dus, hold your horses.

Traore heeft wel geleverd, waar ik meer zijn prestatie tegen Atalanta waardeer dan VVV. Ik kijk naar de serieuze games, vooral CL.

Gravenbergh is een talent, maar ja dat waren 50 anderen ook bij Ajax en stonden op de radar bij andere clubs. Tegenwoordig staat de radar bomvol bij grote clubs. Zegt mij niet zoveel. Zie Kishna, Bazoer, fisher bv.

Hoeveel goals en assists heeft Gravenbergh gebracht? Hoeveel duels wint hij? Wat is zijn pass nauwkeurigheid?

Ik vind dat hij nog veel te veel niet goed doet dan wel goed voor het eerste van Ajax.

Tevens een heel jaar bouwen op een 18jarige en 20 jarige die net in het team staan? Wijs? Nope.

Eriksen huren is wel wijs, want daarmee heb je 4 spelers voor 3 posities. Plus Eriksen scoort, geeft assists en heeft hele hoge passnauwkeurigheid.

Hem in ieder geval voor 6 maanden huren om te beginnen kan Ajax veel succes opleveren als het gaat om de prijzen en Europees het verschil maken.

Rcv heeft prioriteit. True.

Maar Ajax heeft echt nog versterking nodig. En waarom hem niet huren?
Met Eriksen erbij maakt Ajax veel meer kans om in de topwedstrijden het verschil te maken. Gravenbergh is nog niet klaar hiervoor. We weten nog niet eens of Kudus de CL aankan. Paar leuke games in de eredivisie.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Dan zullen we het hier maar bij houden en zullen er later nog maar eens op terug komen. Wie twijfelt aan vooral Kudus en ook Gravenberch daar heb ik persoonlijk zeer grote twijfels bij. Ook Klaassen ging je met mij in discussie toen ik hem opperde al voordat hij gekocht was. Time will tell, ook deze keer.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ik twijfel niet aan Kudus.

Echter ik wil dat AJAX sterker wordt.
Kudus is nu geblesseerd, jong en we weten nog niet wanneer hij terug is en hoe terug gaat komen plus in de CL heeft hij nog niet gespeeld.

Waarom niet met 4 goede middenvelders voor 3 posities verder gaan in januari?

Toby en Eriksen maken Ajax direct sterker.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Je vind Kudus nog jong (lees twijfel), je weet niet hoe hij terug gaat komen (lees twijfel) en hij heeft nog niet in de CL gespeeld (lees twijfel). En dat zeg je nadat je zegt dat je niet twijfelt aan hem. Dat zijn dan wel twijfelachtige uitspraken.

Bij Klaassen heb je een keer of tien op allerlei manieren gezegd waarom je hem helemaal niet zag zitten, hem niets vind dus en dat zwak je nu af naar twijfel. Terwijl je hem dus helemaal geen goede keuze voor Ajax vond. Geen twijfel dus.

Gravenberch daar twijfel je gezien je vele negatieve uitspraken niet aan dat hij er nog niet klaar voor is. Je stukjes zijn regelmatig leuk om te lezen. Er zit een groot voetbal en Ajax hart in dat wel. Maar over je kennis van het huidige middenveld heb ik dus mijn twijfels.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Hahaha mooi geschreven.

Geweldig!!

Mijn complimenten!

Als ik het zo teruglees kan ik me maar beter terug trekken ;]

Zonder gekheid op een stokje:

50 procent van iedereen twijfelde over Klaassen. Mede door Everton en buiten beeld bij oranje al jaren.

Maar jij en velen anderen hadden gelijk.

I admit it.

Toch blijf ik erbij dat Eriksen een directe versterking is die AJAX broodnodig kan gebruiken Flamenco. Ajax zou gek zijn als ze hem niet proberen te huren.

Met Eriksen erbij doe je een jasje aan dat je verloren bent met Donny. En met Eriksen maak je toch net ff weer wat meer kan kans op CL progress - wedijveren.... Of winnen van de Uefa cup.


Goals, assists, super snel spel.
Ervaring. Eriksen.

Shalom en fijne avond collega!!

Beter 4 goede middenvelders dan 3.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Bij Klaassen was ik in het begin wat negatief, twijfel. Geef ik toe. Maar naarmate ik meer het op me in liet werken en zag hoe matig het middenveld was tegen Groningen was, was ik heel content toen hij kwam. Zegen dat hij terug is.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Vanwege 5 goals en 3 assists zeggen dat Traore Ajax waardig is, is scoreboard journalistiek. En heb ik ook niet gezegd.

VVV was echt een drama en Ajax gretig, elke spits van Ajax had 5 of meer gescoord. Gerald Sibon in 1998 bij Ajax had tegen VVV ook 6 x gescoord.

Atalanta uit was opnieuw een goede prestatie van Traore. Dat heeft iedereen gezien. Ik zie hem dus echt stappen maken.

Stappen die ik niet zie bij Gravenbergh, Ekki en Schuurs. Waarvan Gravenbergh het jongste is en het grootste talent is.

Ekki en Schuurs zijn nog niet eens waardig aan Pasanen en Pienaar bv. Laat staan de Ligt of Sneijder.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Alderweireld heeft alleen zijn mannetje gestaan als Jan naast hem stond. Verder viel hij compleet door de mand.
+1/-1

3 jaar geleden
Leuk artikel, maar als Schuurs geen verbetering toont voor de winterstop is het helemaal niet nodig om een vervanger te halen. Want voor de eredivisie is hij wél goed genoeg.

Ik zou ook niet zoeken naar een vervanger, maar naar een concurrent. De potentie is er, hij moet gewoon beter worden. Of gewoon Alvarez opstellen die de beoogde vervanger van De Ligt was. Die is blijkbaar nóg slechter. Als er dan toch een vervanger moet komen, dan voor hem.
+1/-0

3 jaar geleden
Die jongen komt er wel hij is niet zo slecht als iedereen beweert iedereen maakt fouten als een verdediger of een keeper die maakt valt het meer op
+2/-0

Ik zie een beetje een Veltman scenario voor me met Schuurs.
Gaat lang bij Ajax spelen, wisselt goeie periodes met slechte af, basisplaatsen met reserverollen.
Nooit onomstreden maar telkens ben je toch weer blij dat je hem nog achter de hand heb.
+5/-0

3 jaar geleden
Regeren is vooruit zien en dat doet Ajax ook, maar let op het drukmiddel van Ajax kan wel eens de sleutel wezen die Schuurs beter laat spelen.
+1/-0

3 jaar geleden
Beetje dom geweest om Botman te verkopen.
+3/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Wöber snap ik wel, hij kon bijv. niet opbouwen en oogde vaak onzeker. Botman daarentegen maakte een hele goede ontwikkeling door bij Heerenveen en in mijn ogen het proberen waard. Maar goed, het is nu zoals het is. Alleen vind ik het ongelofelijk dom dat we nu Pierie onder contract hebben, die voor de (nationale) top als CV letterlijk en figuurlijk tekort komt. Want zo ging het: we haalden Pierie en verhuurden Botman aan Heerenveen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Klopt. Vooral qua verdedigers halen, laten gaan @ slaat Ajax nu al een tijdje de plank mis.

Schuurs, Mangalan, orjuela, Kristen's en Pieri Halen.

Veltman, Wober, Botman laten vertrekken.

Jammer.
+1/-0

3 jaar geleden
Schuurs doet teveel.
Hij is naast centrumverdediger ook rechtsback.
Waar is Mazraoui ?
Schuurs dient als een centrumverdediger te spelen en Mazraoui als een rechtsback.
Vooral als je je nog niet op het hoogste niveau bewezen hebt en een goed basisniveau hebt geëtaleerd op het hoogste niveau voor lange tijd.
+5/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aangaande afserveren akpom bergwijn bertjek boerhout branco brobbey chaotisch deadline elsimao farioli gaaei gooijer hato jim jong kaplan kiki kroes leverkussen mislintat rasmussen rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo traore wilson