Transparent
Inloggen
Sluiten

Blok aan wedstrijden wordt afgesloten bij angstgegner FC Utrecht

6 november 2020 13:42

Voor Ajax wacht zondag de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht, de huidige nummer acht van de Eredivisie. In de Domstad is het vrij onrustig. Voorafgaand aan het seizoen werd uitgesproken om een aanval te doen op de traditionele top-drie, maar dat wil nog niet lukken. Met slechts acht doelpunten uit zes wedstrijden loopt het vooral voorin erg stroef. Bovendien zal er een andere trainer voor de groep staan aangezien John van den Brom op het punt staat te vertrekken naar KRC Genk. René Hake en Rick Kruys nemen samen de honneurs waar.

Gekeken naar de cijfers valt helemaal op hoe zwaar Ajax het vaak heeft in Utrecht. Voetbal International zocht namelijk uit dat sinds de eeuwwisseling 10 van de 20 wedstrijden verloren gingen op bezoek bij FC Utrecht. De wedstrijd van zondag zal wel een jubileum zijn, want het wordt de 50ste keer dat Ajax voor de competitie in Utrecht actief is sinds de club in 1970 werd opgericht als fusie tussen Elinkwijk, DOS en Velox. Gekeken over de eerdere 49 wedstrijden ziet de balans er al iets beter uit, want 22 competitiewedstrijden werden tot nu toe gewonnen. Echter door 13 gelijke spelen en 14 nederlagen keerde Ajax alsnog 27 keer met puntverlies terug naar Amsterdam.

De grootste overwinning werd behaald in het seizoen 1997/1998. Ajax was toen met 1-7 veel te sterk. Huidig algemeen directeur Edwin van der Sar stond die wedstrijd in het doel, terwijl Raad van Commissarissen-lid Danny Blind in de verdediging stond. Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar in Utrecht alleen voor de TOTO KNVB Beker. Die ging met 2-0 verloren. De competitiewedstrijd stond nog op de planning maar is vanwege de uitbraak van het coronavirus niet gespeeld. In het seizoen 2018/2019 wist Ajax nog met 1-3 te winnen.

De selectie van FC Utrecht kent één speler met een verleden in Amsterdam. Verdediger Django Warmerdam speelde in de jeugdopleiding van Ajax en speelde uiteindelijk meer dan 50 wedstrijden voor Jong Ajax. De selectie van Ajax kent daarbij ook meerdere spelers die ooit het shirt van FC Utrecht droegen. Sean Klaiber maakte onlangs nog de overstap, terwijl Zakaria Labyad diezelfde stap zette twee jaar geleden. Trainer Erik ten Hag werd eind 2017 direct overgenomen van FC Utrecht.




Tags

utrecht angstgegner blind brom coronavirus danny droegen eeuwwisseling elinkwijk eredivisie fusie genk hag hake honneurs jong klaiber knvb krc kruys labyad sar sean stroef uitbraak velox

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal