Transparent
Inloggen
Sluiten

Tweeluik tegen kampioen van Denemarken cruciaal voor Europese ambities van dit seizoen

2 november 2020 16:41

Dinsdagavond wacht voor Ajax de derde wedstrijd van de groepsfase van de Champions League als FC Midtjylland de tegenstander is. Op bezoek bij de kampioen van Denemarken zal gewonnen moeten worden om een goede kans te blijven houden op overwintering in het Miljardenbal. FC Midtjylland verloor de eerste twee wedstrijden in de groepsfase en staat in de eigen competitie nu op een derde plek.

Ajax is de afgelopen jaren FC Midtjylland meerdere keren tegen gekomen. Dat was echter niet op het veld, maar rond de onderhandelingstafel. In 2011 werd Viktor Fischer namelijk overgenomen van de Denen, terwijl Rasmus Kristensen in 2017 dezelfde weg bewandelde. Rafael van der Vaart speelde van 2016 tot 2018 bovendien ook voor FC Midtjylland.

In totaal speelde Ajax vier keer eerder in Denemarken een officiële wedstrijd. FC Kopenhagen werd drie keer getroffen. In het seizoen 2001/2002 werd met 0-0 gelijk gespeeld, terwijl in het seizoen 2006/2007 met 1-2 werd gewonnen. In het seizoen 2016/2017 bleken de Denen juist met 2-1 te sterk. Bröndby IF was in het seizoen 2005/2006 de tegenstander. In Denemarken werd met 2-2 gelijk gespeeld.

De selectie van FC Midtjylland kent één speler met een verleden in de Eredivisie. Verdediger Daniel Höegh maakte vorige maand de overstap van sc Heerenveen naar Denemarken. Pione Sisto is voor Ajax ook een bekende speler. De aanvaller was enkele jaren geleden nog in beeld om de vleugels in Amsterdam te versterken.




Tags

denemarken midtjylland bewandelde brondby eredivisie fischer heerenveen hoegh kopenhagen kristensen miljardenbal onderhandelingstafel pione rafael rasmus sisto vaart viktor

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal