Transparent
Inloggen
Sluiten

Westerhof: 'Spelers zijn stelletje klunzen'

14 mei 2000 20:22 - ANP

Verslaggever: M

Interim-coach Hans Westerhof toonde zich na afloop van de wedstrijd FC Utrecht - Ajax op de persconferentie zeer teleurgesteld in het optreden van zijn elftal zondagmiddag. De Ajacieden lieten een reeele kans liggen om zich voor de voorrondes van de CL te plaatsen door simpel met 3 - 1 onderuit te gaan tegen een club, die niets meer te winnen of te verliezen had. Dat had voornamelijk te maken met het gebrek aan beleving en inzet aan de kant van de Amsterdammers.

Westerhof: 'De spelers van Ajax zijn een ongelooflijk stelletje klunzen. Het gaat er in het voetbal om hoe je beleving van een wedstrijd is, daar ontbrak het bij ons aan. Het was heel erg. Voor mij is dat ook heel moeilijk te verteren', aldus de coach die volgend seizoen het elftal van Willem II onder zijn hoede zal hebben. 'Als je toch weet dat je nog derde kunt worden, dan speel je een heel andere wedstrijd en strijd je voor wat je waard bent. Het leek wel alsof Utrecht de Champions League kon halen. Zoals wij speelden, verdienden wij de derde plaats zeker niet'.

Volgens de hoofdcoach was het vertrouwen bij de spelers al weken weg door de slechte resultaten. 'Ze weten dat ze al lang slecht spelen. Jan Wouters werd ontslagen en de spelers kregen bakken kritiek te verduren. Mensen die zeggen: ja maar, het zijn duur betaalde profs, die snappen er dan niets van', aldus Westerhof aan de verzamelde pers.

Meer op ANP
Tags

westerhof klunzen stelletje utrecht hans hoede reeele verteren wouters

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bertjek boomen branco brobbey elsimao farioli halven hato henderson hlynsson jim jong kiki koeman kroes linksbuiten mannsverk medic rcm rosario sevic tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst