Transparent
Inloggen
Sluiten

Koppositie moet zaterdag verstevigd worden na duel tegen nummer laatst Fortuna

30 oktober 2020 09:20

Zaterdagavond staat voor Ajax alweer de volgende wedstrijd voor de deur als Fortuna Sittard op bezoek komt. Waar Ajax zoals vanouds op de eerste plaats staat, gaat het bij de Limburgers een stuk moeizamer. Fortuna Sittard wacht nog op de eerste competitiezege en staat met slechts twee punten op de laatste plaats. Het zorgt voor veel onrust waarbij trainer Kevin Hofland afgelopen weekend al aangaf het gevoel te hebben dat hij bij zijn spelers de energie mist om er iets van te maken. Woensdag werd voor de TOTO KNVB Beker wel gewonnen op bezoek bij Roda JC.

Ajax speelde tot nu toe 21 keer eerder in eigen huis tegen Fortuna Sittard voor de competitie en kan daarin geweldige cijfers overleggen. Tot nu toe wist het maar liefst 19 keer te winnen, speelde het 1 keer gelijk en verloor ook slechts 1 keer. Deze eeuw wisten de Limburgers zelfs nog niet te scoren in Amsterdam, al komt dat natuurlijk ook grotendeels omdat het jarenlang in de huidige Keuken Kampioen Divisie actief was. De vier competitiewedstrijden in deze eeuw werden gewonnen door Ajax met een doelsaldo van in totaal 18-0.

Vorig seizoen werd mede dankzij een hattrick van Quincy Promes met 5-0 gewonnen. Ook David Neres kwam tot scoren, terwijl de Limburgers ook een eigen doelpunt maakten. Alle doelpunten vielen daarbij pas in de tweede helft en de zege was een evenaring van de grootste overwinning ooit tegen Fortuna Sittard. Ook in het seizoen 2000/2001 werd namelijk met dezelfde cijfers gewonnen. Voor de meest doelpuntrijke wedstrijd moeten we terug naar het seizoen 1982/1983. Het seizoen werd toen afgesloten met een 6-5 zege. Met zes verschillende doelpuntenmakers kende het duel een spectaculair verloop.

Voor Fortuna-aanvaller Zian Flemming wordt het een weerzien met zijn oude club. De geboren Amsterdammer is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax en kwam in het seizoen 2017/2018 tot 25 wedstrijden voor Jong Ajax, toen de ploeg kampioen wist te worden. Een officieel duel in het eerste elftal speelde hij nooit. Ook voor Perr Schuurs wordt het een bijzondere wedstrijd. Hij doorliep juist de jeugdopleiding van Fortuna Sittard en was op zeventiende al de aanvoerder van het eerste elftal. In het seizoen waarin Jong Ajax kampioen wist te worden eindigde Fortuna Sittard met aanvoerder Schuurs op een tweede plaats en promoveerde daardoor naar de Eredivisie. Sindsdien speelt de verdediger voor Ajax.




Tags

fortuna eeuw jong schuurs doelpuntrijke eredivisie evenaring flemming hattrick hofland knvb moeizamer neres promes roda weerzien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos