Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'We moeten zo'n wedstrijd bij een voorsprong van 0-2 over de streep trekken'

28 oktober 2020 00:44

In gesprek met Ziggo Sport liet Erik ten Hag weten een dubbel gevoel over gehouden te hebben aan de wedstrijd tegen Atalanta. "We hadden een lastige start, maar de complimenten voor mijn spelers hoe ze zich in de wedstrijd hebben geknokt. We geven het ook weer weg en dat is onnodig", aldus Ten Hag. "We moeten zo'n wedstrijd bij een voorsprong van 0-2 over de streep trekken. Eerst missen we met Perr Schuurs een enorme kans op 0-3. Maar daarna staan we een paar keer met veel te veel mensen voor de bal. Toen lieten we ons weg counteren. Dat moet er uit en mag niet op dit niveau. Dat is naïef en kinderlijk."

Ten Hag ging verder: "Je weet dat zij bij een achterstand van 0-2 na rust nog meer druk gaan zetten. Maar dan moet je rustig blijven en het geduld bewaren. Dat is ons niet gelukt en dat moet de volgende week beter. We speelden tegen een heel goede ploeg, maar we hadden hier moeten winnen."

De beslissing om Lassina Traoré in de spits te zetten pakte goed uit. "In het begin van dit jaar tijdens de uitwedstrijd tegen Getafe bleek hij nog een jongetje. Nu was hij een kerel", zo gaf hij aan. "Hij heeft gevochten en echt heel goed gespeeld. Hij heeft zijn rol uitstekend ingevuld. Traoré was het aanspeelpunt dat ons liet voetballen. Hij verdient ook een penalty en maakt zelf de 0-2. In de slotfase biedt hij Antony nog een kans."




Tags

hag traore aanspeelpunt antony atalanta counteren geknokt getafe jongetje kinderlijk naief schuurs ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht