Ajax verspeelt zege bij Atalanta na uitstekende eerste helft

27 oktober 2020 22:56

Ajax verspeelt zege bij Atalanta na uitstekende eerste helft; image source: Pro Shots

Ajax heeft dinsdag het eerste punt in de groepsfase weten te behalen. In een zeer vermakelijk duel werd met 2-2 gelijk gespeeld op bezoek bij Atalanta. Voor rust kwamen Dusan Tadic en Lassina Traoré tot scoren, maar na rust kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte.

Direct vanaf de aftrap werden de intenties van beide ploegen duidelijk en werd aan allebei de kanten de aanval gezocht. Het zorgde voor mogelijkheden over en weer, waarbij Atalanta in korte tijd enkele goede kansen kreeg nadat het tempo verder omhoog werd geschroefd. Ajax kreeg echter ook de mogelijkheden en na een klein half uur spelen ging de bal zelfs op de stip nadat Lassina Traoré geraakt werd. Dusan Tadic ging achter de bal staan en schoot Ajax op voorsprong.

Ajax had vanaf dat moment de volledige controle over de wedstrijd en beloonde dat tien minuten later met nog een doelpunt. Lassina Traoré, die verrassend in de basis begon, profiteerde optimaal van een blunder van doelman Sportiello en kon in twee instanties de bal in het doel werken. Ook in de resterende minuten kwam Ajax niet meer in gevaar, waardoor het rustsignaal klonk met een overtuigende 0-2 voorsprong.

Ook de tweede helft begon weer spectaculair. Atalanta werd gevaarlijk via een vrije trap, waarna Perr Schuurs een minuut later na een knappe solo oog in oog met de doelman miste. Ajax leek daardoor het duel in handen te hebben, maar twee keer slordig balverlies in korte tijd zorgde plots voor de gelijke stand. Even leek de ploeg van Erik ten Hag het helemaal kwijt te zijn, maar langzaam kreeg het de grip op de wedstrijd weer terug en kwamen ook de kansen weer voor Ajax. Vooral Antony wist voor veel gevaar te zorgen.

In de slotfase wist de thuisploeg weer een paar keer tot mogelijkheden te komen, maar uiteindelijk vielen er geen doelpunten meer en eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel. Ajax eindigde de wedstrijd wel met een flinke domper. Antony viel in blessuretijd uit na een harde overtreding. De Braziliaan had veel pijn en moest zelfs met de brancard van het veld gedragen worden. Om merkwaardige redenen kwam invaller Malinovski weg met slechts geel.