Transparent
Inloggen
Sluiten

Winst voor Ajax bij Atalanta haast noodzakelijk

26 oktober 2020 14:24

Voor Ajax staat dinsdag een cruciale wedstrijd op het programma. Aangezien de eerste wedstrijd in de Champions League verloren ging tegen Liverpool is een overwinning op bezoek bij Atalanta vrijwel noodzakelijk om een goede kans te houden op overwintering in de Champions League.

Atalanta is de groepsfase begonnen met een overtuigende 0-4 zege op bezoek bij FC Midtjylland. Vorig seizoen waren de Italianen nog de grote verrassing door de kwartfinale van de Champions League te halen. Atalanta was zelfs dicht bij de halve finale, maar ging door twee doelpunten in de slotfase onderuit tegen de latere finalist Paris Saint-Germain.

Ajax speelde in officieel verband nog nooit eerder tegen Atalanta. Wel speelde het al 20 officiële wedstrijden op Italiaanse bodem. Daarvan werden er 5 gewonnen en werd er 5 keer gelijk gespeeld. De overige 10 duels gingen verloren. De laatste wedstrijd in Italië zal iedereen zich nog goed kunnen herinneren, want op bezoek bij Juventus zorgde Ajax anderhalf jaar geleden voor een grote stunt door met 1-2 te winnen en zo de halve finale van de Champions League te halen.

Atalanta kent een hoop spelers in de selectie met een verleden in de Eredivisie. Internationals Marten de Roon en Hans Hateboer kunnen normaal gesproken rekenen op een basisplaats, net zoals Duits international Robin Gosens. Sinds deze zomer speelt ook Sam Lammers voor Atalanta, hij werd overgenomen van PSV.




Tags

atalanta haast bodem eredivisie gosens hans hateboer italianen juventus lammers liverpool midtjylland roon

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal