Transparent
Inloggen
Sluiten

Schlemielige eigen goal Tagliafico komt kansen missend Ajax duur te staan: 0-1

21 oktober 2020 23:15
Foto: Pro Shots

Schlemielige eigen goal Tagliafico komt kansen missend Ajax duur te staan: 0-1; image source: Pro Shots

Ajax kwam verrassend goed voor de dag in de eerste Champions League wedstrijd van het nieuwe seizoen maar moest toch onverdiend het onderspit delven tegen een zeker niet groots Liverpool. De enige goal van de avond kwam ongewild op naam van Nicolas Tagliafico die tien minuten voor de pauze een voorzet ongelukkig in eigen doel werkte: 0-1. Ajax verzuimde om zelf te scoren want liet minstens drie opgelegde kansen onbenut terwijl Davy Klaassen ook nog eens de binnenkant van de paal teisterde.

Bij de bezoekers was uiteraard Virgil van Dijk niet van de partij terwijl men ook nog eens doelman Alison moest vervangen. Ajax kon echter geen beroep doen op Antony terwijl de andere revelatie van het nog zo prille seizoen, Mohammed Kudus, al na zes minuten op het gras ging zitten vanwege een knieblessure. Zo op het eerste gezicht ging de middenvelder er doorheen bij het landen dus de kans op een behoorlijk kwetsuur is helaas aanwezig. Quincy Promes werd zijn vervanger waardoor het Ajax van deze avond zijn definitieve vorm kreeg. Daley Blind stond overigens op het middenveld en Lisandro Martinez was in de ploeg gekomen als centrale verdediger. Blind speelde vervolgens een puike partij.

Na een wat warrige openingsfase kreeg Ajax het steeds betere van het spel. Dat resulteerde na een half uur in een opgelegde kans voor Promes die echter vanaf vijf meter op het been van Adrian mikte. Even later was het aan de andere kant raak. En hoe ongelukkig: Tagliafico maakte de meest curieuze eigen goal uit zijn loopbaan waarschijnlijk: 0-1. Een domper van jewelste voor Ajax dat bezig was aan een behoorlijk goede wedstrijd. Davy Klaassen speelde een sterke pot als onvermoeibare aanjager bijvoorbeeld en Dusan Tadic was voorin als vanouds aan het verdelen. De beste man was echter David Neres, de Braziliaan lijkt eindelijk op weg naar zijn oude vorm. Dat bewees hij op slag van rust door met een geniale bal Dusan Tadic alleen door te steken maar de aanvoerder besloot tot een fraaie boogbal welke door Fabinho op knappe wijze middels een omhaal van de lijn werd gehaald. Misschien had een doffe knal hier meer soelaas geboden.

Meteen na de pauze had Ajax echt alle pech van de wereld toen een prima aanval werd besloten met een verwoestend schot van Klaassen want zijn inzet spatte tegen de binnenkant van de paal uiteen. Wat een misfortuin. Na een uur ging Jürgen Klopp ineens zijn hele voorhoede wisselen, dit was blijkbaar vooraf afgesproken. Nu zat dit bewierookte trio behoorlijk in de achterzak van de Ajax-defensie maar toch was het opvallend. Het werd er echter niet beter op voor de gastheren want nu kwam er nog meer strijd, nog meer duels. Een echte loopwedstrijd welke een slijtageslag opleverde. Coach Erik ten Hag ging ook wisselen en baarde vooral opzien door in de slotfase zowel Klaas-Jan Huntelaar als Lasina Traoré te brengen. Hierdoor werd het echt kick and rush en was het eigenlijk wachten op de 0-2. Deze viel echter niet en Ajax kreeg zowaar diep in de toegevoegde tijd nog een aardige kans. Invaller Jurgen Ekkelenkamp mikte echter net over waardoor de Amsterdammers achterbleven met nul punten. Dat was onrechtvaardig gezien het vertoonde spel en de uitgespeelde kansen. Naast de nederlaag baart vooral de blessure van Kudus zorgen want als deze smaakmaker voor langere tijd uitvalt dan wordt het een wel erg dure avond voor Ten Hag en technisch directeur Marc Overmars.




Discussieer mee op de forums


Tags

tagliafico binnenkant blind hag kudus mikte missend pauze promes schlemielige tadic aanjager achterbleven achterzak adrian alison antony baarde baart beroep bewierookte boogbal braziliaan curieuze delven dijk doffe ekkelenkamp fabinho fraaie gastheren geniale gras huntelaar jewelste kick klopp knal kwetsuur lasina liverpool loopwedstrijd martinez middels misfortuin neres onbenut onderspit ongewild onrechtvaardig onvermoeibare openingsfase opzien overmars prille puike resulteerde revelatie rush slijtageslag smaakmaker soelaas spatte teisterde traore trio uitvalt verwoestend virgil voorhoede warrige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos