KWALIFICATIE AJAX VOOR CHAMPIONS LEAGUE

27 augustus 2003 22:47

Ajax heeft zich na een zenuwslopende wedstrijd gekwalificeerd voor de Champions League. De ploeg won na verlenging met 2-1 van de Oostenrijkers door een penalty van Galasek 2 minuten voor het einde van de verlenging.

Ibrahimovic bracht Ajax na een kwartier spelen op voorsprong via een kopbal na een goede voorzet van Maxwell. Ajax leek daarmee niets meer te kunnen gebeuren. Toch kwamen de Oostenrijkers langszij. Oud FC Twente speler Kollmann zette Grazer AK op gelijke hoogte na een fout van Escude. Ajax kreeg naarmate de wedstrijd vorderde in de tweede helft voldoende kansen op de 2-1, maar zover kwam het niet. De ploeg claimde nog een strafschop in de slotfase na een val van Wamberto, maar ook dat mocht niet baten. Na 90 minuten stond de 1-1 op het scorebord, dezelfde stand als 2 weken geleden. daardoor volgde er een verlenging, waarin de regels van een zilveren goal golden. De razendspannende eindfase van de wedstrijd trok door naar de verlenging. Daarin liep P?tscher wegens zijn tweede gele kaart tegen rood op. 3 minuten voor het einde van de eerste verlenging maakte Ehmann hands in het stafschopgebied. Dat betekende hands en de tweede gele kaart voor Ehmann. Galasek benutte de strafschop feilloos en stuurde de keeper in de verkeerde hoek. Grazer AK had vervolgens nog maar twee minuten met 9 man om tegen Ajax nog een gelijkmaker af te dwingen.