Transparent
Inloggen
Sluiten

Thuiswedstrijden tegen Heerenveen vaak een garantie voor veel doelpunten

16 oktober 2020 09:22

Ajax zal het zondag in eigen huis opnemen tegen sc Heerenveen, de grote verrassing van de Eredivisie tot nu toe. De Friezen kenden een dramatische voorbereiding en verloren alle oefenwedstrijden. Sinds de start van de competitie loopt het echter opeens bij Heerenveen en staan ze dan ook op een gedeelde eerste plaats met drie zeges en een gelijkspel.

Zondag zal het de 29ste keer worden dat sc Heerenveen voor de competitie richting Amsterdam komt. Ajax wist tot nu toe 21 keer te winnen, speelde vier keer gelijk en verloor drie keer. Bij die vele zeges zaten ook enkele grote overwinningen, waarvan de 7-2 uit het seizoen 1997/1998 de grootste is. Zeven keer wist Ajax met vier doelpunten verschil te winnen, terwijl vorig seizoen met 4-1 werd gewonnen.

Voor Klaas Jan Huntelaar wordt het zondag een weerzien met zijn oude club. Hij speelde van 2004 tot begin 2006 60 officiële duels voor de Friezen waarin hij 40 keer wist te scoren. Hij maakte vervolgens de overstap naar Ajax en na Real Madrid, AC Milan en Schalke 04 wordt het voor The Hunter alweer het vierde seizoen bij Ajax sinds zijn terugkeer. Over beide periodes gerekend heeft hij al 151 doelpunten voor Ajax weten te maken.




Tags

heerenveen garantie eredivisie huntelaar hunter madrid milan schalke weerzien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht