Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Nieuwe test André Onana geeft negatieve uitslag op corona'

8 oktober 2020 20:31 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

[Update] "Nieuwe test André Onana geeft negatieve uitslag op corona"; image source: Pro Shots

Volgens het medium Cfoot Cameroun is André Onana positief getest op corona. De doelman van Ajax mist om die reden daarom de oefeninterland die morgenmiddag tegen Japan op het programma staat. In tegenstelling tot Zakaria Labyad, Noussair Mazraoui, Lassina Traoré en Mohamed Kudus is Onana wel afgestaan voor de interlands, aangezien het oefenduel in Utrecht wordt gespeeld en Ajax daarom verplicht is om de keeper af te staan.

Update 11:46: RTL Nieuws meldt dat André Onana waarschijnlijk de thuiswedstrijden van Ajax tegen sc Heerenveen en Liverpoolzal moeten missen.

Update 14:22: De Telegraaf weet te melden dat er vanuit Ajax verbaasd gereageerd zal worden over de berichtgeving van de positieve coronatest van André Onana. Het medium wist begin augustus te melden dat er dertien positieve coronagevallen waren binnen de club en de doelman hoorde daar ook bij. Onana heeft verder geen klachten en zal donderdag een nieuwe test ondergaan. Ajax wil vanwege de privacywetgeving niet reageren op de berichten. Vanuit de omgeving van de keeper wordt vooralsnog rekening gehouden dat er restwaarden zijn gevonden van de eerdere besmetting.

Update 20:31: Via zijn persoonlijke Instagram heeft André Onana laten weten dat hij negatief is getest op corona. De doelman testte woensdag op het trainingskamp van Kameroen nog positief, maar een nieuwe test op donderdag gaf een negatieve uitslag. Onana is inmiddels weer terug in Amsterdam en traint bij Ajax.

Meer op Telegraaf.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

onana corona besmetting cameroun cfoot coronagevallen coronatest heerenveen japan kameroen kudus labyad liverpoolzal mazraoui morgenmiddag oefeninterland privacywetgeving restwaarden telegraaf testte trainingskamp traore utrecht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Lekker dan. 1.5 week achter de geraniums in quarantaine in Amsterdam, Corona hotspot van Europa zo langzamerhand. Mist dus ws de volgende wedstrijd.
+1/-0

4 weken geleden
Krijgen we Stekelenburg dus, die er bij iedere hoge bal keihard naast zit.
Beterschap voor Onana!
+1/-0

 
4 weken geleden
Zou je liever Varela in het doel zien #dtv
+1/-0

4 weken geleden
dat is dus gisteren getest, bij geen symptomen kan hij dus 10 dagen later weer spelen? dus dat is precies tegen heerenveen en iig tegen liverpool
+1/-0

 
4 weken geleden
goed lezen, hij is niet alleen getest, maar positief getest
+1/-0

 
4 weken geleden
Ja? En dan kan je na 10 dagen, zonder klachten, weer gewoon deelnemen aan de maatschappij.
+1/-0

 
4 weken geleden
Hij is niet positief getest, plaats hij zelf op zijn Instagram.
+1/-0

4 weken geleden
beter is hij terug tegen Liverpool.
+1/-0

4 weken geleden
Dit lijkt een dramatisch seizoen te gaan worden. Ik denk dat het oké is als we allemaal volledig in paniek raken.
+1/-4

 
4 weken geleden
Serieus? Woorden hebben kracht. Wist je dat?

Het gaat een mooi seizoen worden voor Ajax!
+7/-0

4 weken geleden
Onana is een prachtvoorbeeld van de onzin van PCR-testen gebruiken om besmettingen te identificeren. Hij is al besmet geweest, dus heeft hij antilichamen tegen het virus. Is nu dus niet besmet en is fit als een hoentje en kan gewoon spelen.
+2/-1

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Een PCR-test toont virusdeeltjes aan, geen antistoffen.
+1/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Klopt. Je hoeft niet ziek te zijn, PCR bewijst alleen dat er RNA resten van het virus in je slijmvliezen zit (keel en neusholten). Lang leve de PCR test. Stel het zit in de neus van Onana en hij niest hard kan ie natuurlijk wel iemand besmetten, maar geen idee of PCR ook de hoeveel virus aantoont. Dacht het niet,
+1/-0

4 weken geleden
Vandaag dus getest en daaruit blijkt dat hij dus niet positief is getest op corona

https://twitter.com/AndreyOnana/status/1314270637544935424link
+2/-0

4 weken geleden
Dit krijg je dus als je je altijd maar achter die doorgeslagen privacywet verschuilt.
In sommige situaties is het helemaal niet erg om te zeggen of een speler afwezig is in afwachting van een test of ergens een lichte blessure heeft. Voorkomt veel verhalen en/of onrust bij de goedwillende supporter
+3/-0

 
Potter (geschorst)
3 weken geleden
Die privacywet zorgt ervoor dat Onana zélf mag beslissen of iets naar buiten wordt gebracht of niet.

Prima wet dus.

Kennelijk heeft Onana gedacht dat de uitslag geen toegevoegde waarde is voor supporters.
+1/-0

 
3 weken geleden
Ja helemaal gelijk. Maar ook al dat mysterieuze gedoe rondom Gravenberch een paar weken geleden.
Wat ik ermee bedoel is dat als je SOMS duidelijkheid schept als club of speler dat er niet van die gekke verhalen de ronde gaan. Voor de rest mogen spelers het prima zelf bepalen van mij.
+1/-0

 
3 weken geleden
Plus Potter. Wat is privacy? Onder andere voetballers gooien alles op de sociale media van hun pracht en praal en duur gekochte dingen. Mede mogelijk gemaakt door het salaris van Ajax die wij (of ik) als supporter binnen breng.
Dan vraag ik niet om een compleet medisch dossier maar vind dat er te vaak wat wordt verscholen achter het woord privacy.
+1/-0


Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

abbink aek antony atalanta bag blind chelsea conto donvito feyenoord fier hag klaiber koen kudus labyad leerproces lille liverpool neres nous panna promes renemar schuurs spelbos spurs tadic valencia zapata