Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax houdt Afrikaanse internationals thuis'

6 oktober 2020 19:36 - Fox Sports
Foto: Pro Shots

"Ajax houdt Afrikaanse internationals thuis"; image source: Pro Shots

Fox Sports weet te melden dat Ajax vier internationals in Amsterdam houdt komende week. Zakaria Labyad, Noussair Mazraoui, Lassina Traoré en Mohamed Kudus blijven bij de club omdat zij met hun land naar gebieden moesten reizen met een oranje of rood reisadvies. Uit voorzorg heeft Ajax daarom besloten dat zij in Amsterdam zullen blijven.

Labyad en Mazraoui zouden met Marokko twee oefeninterlands spelen die beiden in Marokko afgewerkt zouden worden. Traoré zou met Burkina Faso oefeninterlands in eigen land en Madagaskar moeten afwerken, terwijl voor Kudus een reis naar Mali op het programma stond en een oefenwedstrijd tegen Qatar, die Ghana in eigen land zal spelen.

Normaal gesproken is een club verplicht om de internationals af te staan, maar de FIFA heeft bekend gemaakt dat clubs internationals niet af hoeven te staan indien zij in quarantaine zouden moeten. Dat zou bij de vier Ajacieden het geval zijn.

Meer op Fox Sports




Tags

kudus labyad marokko mazraoui traore burkina faso fifa fox gebieden ghana madagaskar mali oranje qatar quarantaine reisadvies voorzorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Verstandig. Sowieso waanzin die vriendschappelijke interlands.
+1/-0

3 jaar geleden
Wat jammer dat Kudus al gekozen heeft om voor een land uit te komen als international. Die zou prachtig kunnen staan naast Frenkie in het Nederlands elftal.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Kiezen? Hij heeft toch geen Nederlandse ouders ofzo?
+2/-0

 
3 jaar geleden
Klopt, maar naturalisatie is altijd een mogelijkheid he. In Spanje/Duitsland hebben ze dat wel vaker gedaan. Maar in dit geval is hij al uitgekomen voor een land, is dus een non-discussie.
+1/-2

 
3 jaar geleden
Als je nou hier geboren bent met twee buitenlandse ouders ok, maar dat gelul van ik wil meedoen met dít tournooi dus ik ga me naturaliseren bij dát land moet echt kappen.
+2/-0

3 jaar geleden
Goed standpunt, vriendschappelijk interlands
+1/-0

3 jaar geleden
En Onana dan? Die is wel weg.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Kameroen speelt in Utrecht tegen Japan..
+2/-0

reactie verwijderd


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos