Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax houdt Afrikaanse internationals thuis'

6 oktober 2020 19:36 - Fox Sports
Foto: Pro Shots

"Ajax houdt Afrikaanse internationals thuis"; image source: Pro Shots

Fox Sports weet te melden dat Ajax vier internationals in Amsterdam houdt komende week. Zakaria Labyad, Noussair Mazraoui, Lassina Traoré en Mohamed Kudus blijven bij de club omdat zij met hun land naar gebieden moesten reizen met een oranje of rood reisadvies. Uit voorzorg heeft Ajax daarom besloten dat zij in Amsterdam zullen blijven.

Labyad en Mazraoui zouden met Marokko twee oefeninterlands spelen die beiden in Marokko afgewerkt zouden worden. Traoré zou met Burkina Faso oefeninterlands in eigen land en Madagaskar moeten afwerken, terwijl voor Kudus een reis naar Mali op het programma stond en een oefenwedstrijd tegen Qatar, die Ghana in eigen land zal spelen.

Normaal gesproken is een club verplicht om de internationals af te staan, maar de FIFA heeft bekend gemaakt dat clubs internationals niet af hoeven te staan indien zij in quarantaine zouden moeten. Dat zou bij de vier Ajacieden het geval zijn.

Meer op Fox Sports


Discussieer mee op de forums


Tags

kudus labyad marokko mazraoui traore burkina faso fifa fox gebieden ghana madagaskar mali oranje qatar quarantaine reisadvies voorzorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Verstandig. Sowieso waanzin die vriendschappelijke interlands.
+1/-0

4 weken geleden
Wat jammer dat Kudus al gekozen heeft om voor een land uit te komen als international. Die zou prachtig kunnen staan naast Frenkie in het Nederlands elftal.
+1/-0

 
4 weken geleden
Kiezen? Hij heeft toch geen Nederlandse ouders ofzo?
+2/-0

 
4 weken geleden
Klopt, maar naturalisatie is altijd een mogelijkheid he. In Spanje/Duitsland hebben ze dat wel vaker gedaan. Maar in dit geval is hij al uitgekomen voor een land, is dus een non-discussie.
+1/-2

 
4 weken geleden
Als je nou hier geboren bent met twee buitenlandse ouders ok, maar dat gelul van ik wil meedoen met dít tournooi dus ik ga me naturaliseren bij dát land moet echt kappen.
+2/-0

4 weken geleden
Goed standpunt, vriendschappelijk interlands
+1/-0

 
4 weken geleden
Kameroen speelt in Utrecht tegen Japan..
+2/-0

reactie verwijderd


Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

abbink aek antony atalanta bag blind chelsea conto donvito feyenoord fier hag klaiber koen kudus labyad leerproces lille liverpool neres nous panna promes renemar schuurs spelbos spurs tadic valencia zapata