Transparent
Inloggen
Sluiten

UEFA geeft toestemming voor Europese duels met publiek

1 oktober 2020 20:32 - UEFA.com
Foto: Pro Shots

UEFA geeft toestemming voor Europese duels met publiek; image source: Pro Shots

De UEFA heeft bekend gemaakt dat er vanaf de groepsfase weer publiek aanwezig mag zijn in de stadions. Vorige week werd er tijdens de UEFA Super Cup al een test gehouden met 20.000 toeschouwers bij het duel tussen Bayern München en Sevilla. Omdat dat verder probleemloos is verlopen staat de Europese voetbalbond weer toe dat er toeschouwers aanwezig mogen zijn bij de Europese wedstrijden.

Wel mag maximaal 30 procent van de stadioncapaciteit gevuld worden en mogen er geen uitsupporters aanwezig zijn. Bovendien moeten de lokale autoriteiten ook toestemming geven voor wedstrijden met publiek. In Nederland is tot tenminste dinsdag 20 oktober publiek verboden bij sportwedstrijden. In die week staat ook de eerste groepswedstrijd gepland.




Tags

uefa bayern groepswedstrijd nederland sevilla sportwedstrijden stadioncapaciteit uitsupporters verboden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden (gewijzigd)
De UEFA heeft hier weinig over te zeggen. De overheid bepaalt.
+1/-1

 
Het is een kwestie van én de overheid én de UEFA. Tot deze week mocht er in Nederland wel publiek aanwezig zijn, maar dat was door de UEFA weer verboden. Als het puur de overheid was geweest die het mocht bepalen had Willem II niet in een leeg stadion tegen Rangers hoeven spelen.
+2/-0

 
3 jaar geleden
De UEFA kan alleen opleggen dat er ZONDER publiek gespeeld gaat worden. Dit komt omdat de voetbalclubs onder licentie van de UEFA voetballen.

De UEFA kan NOOIT opleggen dat er MET publiek mag worden gespeeld, daarvan zijn zij afhankelijk van de overheid. Ze kunnen aangeven dat het wat hen betreft mag, maar als de overheid bepaald dat dit is uitgesloten gaat het gewoon niet gebeuren.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Je hebt gelijk, maar de UEFA is gewoon kut.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal