Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Ajax betaalt bijna 5 miljoen euro voor Sean Klaiber'

30 september 2020 08:39 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

[Update] "Ajax betaalt bijna 5 miljoen euro voor Sean Klaiber"; image source: Pro Shots

Het Algemeen Dagblad weet te melden dat Ajax en FC Utrecht een akkoord hebben bereikt over de transfer van Sean Klaiber. Hoeveel Ajax zal betalen voor de verdediger is niet bekend. Klaiber moet zelf nog wel tot een persoonlijk akkoord komen, maar ondanks uitlatingen van hem over Ajax in het verleden lijkt dat geen probleem te worden.

Update 08:39: De Telegraaf weet te melden dat Ajax bijna 5 miljoen euro zal betalen voor Sean Klaiber. Via bonussen kan dat bedrag nog oplopen naar 7 miljoen euro.
Discussieer mee op de forums


Tags

klaiber sean telegraaf utrecht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
dus als die trainer uit utreg komt en die hap daar traint dan zijn die spelers Ajax waardig??? dit is de grootste kolder wat er is ,je kan beter dat geld besteden aan het afkopen van het contract van een trainer die in duitsland vertoefd
+6/-5

 
7 maanden geleden
Ja dat wordt een gevalletje Labyad 2.0.
En aan de andere kant, gaat hij nu het Ajax logo kussen wanneer hij scoort?
+2/-1

7 maanden geleden
Ongeveer 5 miljoen volgens Televaag en kan tot 7 oplopen ivm bonussen. Haha okay man tof hoor.
+1/-0

7 maanden geleden
Ik vindt het helemaal geen slechte zet, het is een van de betere van Utrecht en is ook een vechter en ook kan hij aanvallend ook best uit de voeten.
+7/-3

7 maanden geleden
Totaal gestoord, 5-7 miljoen voor deze kluns.
Zeer teleurstellend dat Overmars/VDSar akkoord gaan met Ten Hag en zelf niets beters hebben.
+6/-7

 
7 maanden geleden
Die 5 miljoen krijg je echt grotendeels nog wel terug als ie over twee jaar weer plaats moet maken voor jeugd, dus dat bedrag is de issue niet. De vraag is of Ten Hag hem volgend jaar bijv ook plaats laat maken voor jeugd wanneer er weer een generatie klaar is om door te breken op die positie.
+3/-1

7 maanden geleden
Uitstekende aankoop gezien de situatie, wederom prima werk van Overmars.
+5/-4

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Leuk weetje. Klaiber,inmiddels alweer 26 en nog steeds spelend bij FC Utrecht, speelde 6 jeugdinterlands voor Nederland. Alle, ik herhaal, alle wedstrijden gingen verloren! En in alle wedstrijden kregen we minstens 3 goals tegen. Ongekend.
+5/-4

 
7 maanden geleden
Ik begrijp het wel want voor de rechtsback positie moeten we een back up hebben. Daarnaast is het voor Labyad ook wel lekker om zo meteen iemand te hebben met wie hij op de bank een beetje oude herinneringen op kan halen.
+1/-2

 
7 maanden geleden
Ja jammer dat Marin en Kristensen, de andere vruchten van Ten Hag's scouting, alweer weg zijn anders hadden ze samen kunnen klaverjassen.
+1/-2

7 maanden geleden
Middelmaat, net als alles wat van Utrecht komt, inclusief de trainer. Nou Ja hopen dat Nous fit blijft. Klaiber kan prima tegen PEC, Fortuna e.d.
+4/-4

7 maanden geleden
Ik denk dat Klaiber ons wel eens positief kan verrassen.
+9/-3

 
7 maanden geleden
Helemaal mee eens.
Integenstelling tot wat vele anderen hier schrijven en die jongen meteen afbranden.
+7/-3

7 maanden geleden
Ik dacht dat de tijd voorbij was dat Ajax op dit niveau aankopen deed.
Ook nog eens schandalig veel geld voor een jongen van 26 die het niveau van Utrecht nog nooit ontstegen was.
+7/-5

7 maanden geleden
Een hoop overspannen reacties, voor de back-up van de rechtsback. Er is in de jeugd/jong blijkbaar geen geschikte kandidaat en dan moet je iemand halen die op het tweede plan wil acteren. Dus dat zijn dan geen kanonnen... En de vermeende prijs is gewoon wat de markt nog steeds is... En ik denk dat je er geen verlies op zal hebben, als je hem volgend jaar weer wil verkopen.
+3/-3

 
7 maanden geleden
Ik ben het helemaal met je eens.
Alle negatieve reacties zijn lekker kort door de bocht.
Op dit moment niemand vanuit de jeugd die het kan invullen.
Daarnaast, kijk naar de tijd waarin we leven. Ook Ajax lijdt hieronder en gaat niet zomaar 10 miljoen ergens voor een back uitgeven.
Dus wordt er gezocht naar iemand die voetballend en financieel past, prima keuze als je het mij vraagt.
+5/-2

7 maanden geleden
Als je kijkt naar de volgende punten:

1. Keuzes van ten Hag voor de basisopstelling.
2. Wisselbeleid van ten Hag.
3. De spelers die ten Hag wil hebben.

Dan kun je concluderen dat Overmars, vd Sar en van Geelen topwerk afleveren. Ze hebben de ideale omstandigheden gecreëerd, zodat zelfs ten Hag prijzen kan pakken, terwijl hij opzichtig in de fout gaat, tov de bovengenoemde 3 punten. Elke willekeurige trainer zou presteren bij Ajax onder deze omstandigheden. Een vertrek van ten Hag zou ik eigenlijk alleen maar toejuichen.

Voor mij is het wisselbeleid de grootste irritatie. Hij maakt ons niet beter met wissels, en qua timing en spelerskeuze zijn het vaak flaters. Ook in zijn basisformatie kiest hij voor de verkeerde spelers. Het beste voorbeeld van zijn eigenwijsheid en het feit dat hij er gewoon naast zit, was het niet opstellen van vd Beek en Neres. Pas toen hij dat eindelijk door had en eraan toe gaf, toen begon het te draaien. Zo zijn er nog talloze rare keuzes te noemen.

Als we nu naar de huidige formatie kijken, kunnen we toch zien dat Labyad geen 9 is. Hij heeft de draad opgepakt en speelde een leuke voorbereiding, haha maar daarmee is hij niet de spits van Ajax. En Alvarez is het gewoon niet. Ik zou Alvarez puur als backup gebruiken, meer niet.
+3/-5

 
7 maanden geleden
De haat campagne van de Telegraaf tegen ten Hag begint z'n vruchten dan toch af te werpen. Steeds meer supporters keren zich tegen ten Hag en ik vraag me af of dat terecht is. Niemand is bij de trainingen. De keuze voor Labyad is mijn inziens tijdelijk, totdat Neres weer volledig wedstrijdfit is. En Klaasen zal Alvarez wel gaan vervangen.
+4/-3

7 maanden geleden
Dit moet toch iemand tegen gaan houden binnen AJAX.5 tot 7 miljoen voor een reserve speler.
+7/-2

7 maanden geleden
Ben ik wakker? 5 tot 7 miljoen voor klaiber🤣. Ik hoop dat ik nog droom. Dit slaat toch echt nergens op. Laat iemand dit inderdaad tegenhouden!
+8/-2

7 maanden geleden
Waarom een back-up kopen voor de rechtsback positie. Waarom niet 1 aankopen om de concurrentie aan te gaan met Nous. En dan nagaan dat Tagliafico 4 miljoen koste, OK dat was echt een koopje. Goed nieuws voor Nous iig. Ik heb er een hard hoofd in, een speler die waarschijnlijk weinig gaat spelen. En dan moet je er maar staan als je nodig bent. Vindt het slim van Ajax om even niet met geld te gaan strooien in deze tijden.... Als Matthijs vd Ligt niet was verkocht vorig seizoen dat was er toch aanzienlijk verlies geleden...
+3/-0

7 maanden geleden
Ik vind het teveel geld voor een back van Utrecht, maar wellicht kan hij ons verrassen. Schöne kwam van NEC en heeft het toch ook aardig gedaan. Maar afgezien daarvan, we moeten straks megaveel wedstrijden in een korte tijd spelen, dan is Klaiber prima om tegen ADO te spelen zodat Mazraoui wat rust kan pakken voor de CL wedstrijden.
Maar het blijft wel waardeloos dat we een rechtsback blijkbaar niet in de jeugd hebben lopen..
+3/-0

 
7 maanden geleden
Je had twee rechtsbacks in de jeugd rondlopen twee jaar geleden maar zijn beiden doorgestroomd naar het eerste, eentje is er nu weg. Niet zo gek dat er niet ieder jaar een geschikte rechtsback in de jeugd rondloopt die de juiste leeftijd al heeft.

Als Klaiber lekker backup is van Nous na Nous' vertrek (want iedereen gaat) en als (ALS) er een jeugdspeler oud en goed/sterk genoeg is om in het eerste door te breken niet in de weg staat, dan vind ik het prima.
+1/-1

 
7 maanden geleden
Schone was transfervrij, dat vind ik nog wel een groot verschil voor een breedte aankoop.
En de lijst met vergelijkbare aankopen in Nederland die uiteindelijk niks toevoegde is vele malen groter.
Duarte, Gudelj, van der Hoorn, etc, etc
+3/-0

 
7 maanden geleden
Gudelj is niet te vergeleken met Klaiber stond veel hoger in aanzien in het Nederlandse voetbal.
+1/-0

7 maanden geleden
Een slimme zet van Overmars, als hij gebruikt wordt zoals bedoelt.
+2/-3

7 maanden geleden
Goeie deal !
Klaiber voor Dest en waarschijnlijk Klaassen voor vd Beek.
+3/-2

7 maanden geleden
Wow.

Wat een negatieve reacties.

Ik wil dit toch even zeggen:

1. Iedereen die ten Hag hier zo kraakt, kraakt wel de meest succesvolle trainer sinds Louis van Gaal. Voor jullie die het vergeten zijn, deze man heeft in korte tijd de dubbel , nederlandse supercup en de halve finale van de CL behaald en uit bij Real, Tottenham en Juventus gewonnen. Daarnaast heeft het team onder zijn hoede de Ajax fans, maar ook de rest van NL, en de wereld verwend met mooi voetbal wat sinds Louis van Gaal, 1996 niet meer op zo'n grote schaal zich heeft afgespeeld.

2. Waarom zo ophef over een breedte aankoop? Dest gaat weg en Ajax haalt een RB van Utrecht. Blijkbaar zien ze het in hem zitten. Om voor in de breedte achter Mazraoui een RB te halen. 20 miljoen komt binnen en 5 gaat eruit. Blijft er + 15 mil over.

3. Volgens mij is iedereen super content met Anthony en Kudus die zojuist zijn aangekocht. Dus blijkbaar kan er wel degelijk door de scouting en Overmars/ ten Hag goede aankopen gedaan worden (naast Tagliafico, Neres, Onana, Frenkie de Jong, Ziyech, Tadic, Sanchez en Blind die ook allemaal recentelijk gekocht). Als iedereen zo content met hun is, waarom dan nu meteen zo negatief?


>Hiermee zeg ik niet dat Klaiber een goede aankoop is, eerlijk gezegd weet ik niet of dit goed uit ga pakken. Maar ik zie het bv als een Louis van Gaal die bij het vertrek van Reiziger bv Veltman haalde van Sparta. Het verschil is echter dat Ajax gewoon nog zijn rechtback nog heeft die furore maakt in de CL seizoen 2018-2019 Mazraoui. Dus Klaiber zit gewoon op de bank. En als Mazraoui niet kan spelen dan is er tenminste een backup.

Kortom, no worries everybody en als Klaiber daadwerkelijk een Ajax speler wordt geef hem gewoon je steun en hopelijk gaat hij een versterking zijn.
+4/-2

 
7 maanden geleden
1. Ten Hag is ook de trainer na Van Gaal met verreweg het beste materiaal. Dit zegt echt helemaal niets. Bosz de De Boer deden het met (aanmerkelijk) minder materiaal relatief veel beter.
2. Omdat het wederom een middelmatige voetballer is uit de koker van Ten Hag, die trainer is en geen TD. Dit is absolute armoede.
3. Ja dat zijn dan ook geen 26-jarige spelers van een Nederlands middenmotertje. Goede aankopen benoemen we, slechte aankopen benoemen we ook. En Klaiber is een hele slechte aankoop.
+2/-4

 
7 maanden geleden
Je laat het woordje armoede vallen.
Armoede is het wanneer je in deze tijd meer dan 10 miljoen uit gaat geven met het daarbij behorende salaris.
Deze aankoop zit beleid achter, zodat de club gezond blijft tijdens de corona crisis.
Klaiber is dan ook een prima alternatief waaraan is gedacht als tweede rechts back.
+2/-2

 
7 maanden geleden
Beleid??? Naast Klaiber ook Brenet gepolst... Houd op man.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Of Ten Hag ook het beste materiaal heeft gehad na Louis van Gaal weet ik niet perse. Het kan. Hij heeft zeker goed materiaal. Maar ik kan me ook herinneren dat Morten Olsen in 1998, Van der Sar, F. de Boer, R.de Boer, Arveladze, Michael Laudrup, Litmanen, Dani, Witschge, Benni, Tobiasen, OLiseh bv had of Ronald Koeman in 2003, Van der Vaart, Sneijder, Chivu, Zlatan, Mido, Pienaar, Meyde, Grygera, Maxwell.

Het beste materiaal is een andere discussie en dat vergt nogal wat afwegingen/onderzoek.

Het gaat er in ieder geval om dat Ten Hag de beste Europese prestatie heeft geleverd sinds Louis van Gaal 1997 de halve finale en dat de fans wel een beetje meer respect mogen hebben voor deze trainer, waarvan ik erg blij ben dat hij er nog steeds is. Tevens is nu een halve finale CL halen veel moeilijker dan in 1997 bv. Zoals R. de Boer aangaf, " als je in onze tijd van Real en Juventus had gewonnen in de knockout of de CL dan had je de beker, maar nu is het anders, want je kan ook nog Barca, City, Spurs, United, Milaan, Inter, etc tegen komen.

> goede aankopen mogen benoemd worden en slechte ook. True. Maar gezien de context, gezien Corona, gezien de prijs, gezien dat Ajax blijkbaar een stand in RB nodig heeft moeten we nog maar afwachten hoe dit uitvalt.
+4/-1

 
7 maanden geleden
Wat een kletskoek allemaal om ons af te leiden dat Klaiber gewoon helemaal nergens op slaat. En al helemaal niet als je daar 5-7 miljoen voor aftikt.
Wat een stel apologeten zitten hier. Koste wat kost goedpraten van alles wat de directie doet.
De directie heeft heel veel goed gedaan en daarom hebben we ook succes geboekt afgelopen jaren. Ze hebben dit jaar echter gefaald door de verdeging uit te kleden, Botman eruit te gooien, niets te doen tot het laatste moment en nu in volle paniek komen ze dan ineens met Klaiber. Sorry, maar als je dit gaat verdedigen als goed beleid, houdt het echt een beetje op.
+1/-1

 
7 maanden geleden
Of Klaiber een goede of slechte aankoop is moet nog blijken.

> Ik zelf weet het niet. Te weinig kennis en inzicht over de kwaliteiten van deze speler. Daar ben ik eerlijk in.

> Wat ik wel kan zeggen is dat versterking op de RB welkom is en aangezien Mazraoui de eerste RB is, ook al toen dest er was, zal de versterking dus in principe komen voor de bank. En zoals Freek Janssen al zei: Ik begrijp het wel, want noem verder maar eens een betaalbare rechtsback bv in Nederland die bij Ajax zou passen.


Ik denk en dat is mijn mening, dat de fans hem gewoon een kans moeten geven.
Ik ga hem dus gewoon een kans geven en als het niets is dan zal ik het daarna wel zeggen. Ik ben in ieder geval heel blij met Anthony en Kudus. Jij?

En geloof me, als hij 3 x speelt en het is ruk, dan is het einde oefening. Maar dat gebeurd vaker bij Ajax. Zie Kristensen, Orjuela, Mangalan of Van der Hoorn.
Of als je 3 keer heel goed speelt als je de kans krijgt dan ziet het er opeens ook goed uit voor een speler. Het zal aan hem zelf liggen.


Ik praat overigens niet koste wat koste het beleid van de directie goed.
Ik had liever ook dat ze Botman hadden gehouden, ik denk echter dat hij zelf wilde gaan. Same voor Veltman en Wober. Spelers zijn gewoon minder geduldig tegenwoordig en als ze ergens anders een kans krijgen gaan ze al snel weg. Jammer, maar heeft Ajax wel mee te dealen.

Wober en Botman hadden prima nog bij Ajax gepast. Ik heb erg genoten van Wober tegen bv Bayern in de CL.

Als ik bij de directie had gezeten had ik alles geprobeerd om Suarez te halen. Helaas is dat nu niet gelukt, mede door Suarez zelf denk ik. Wilde hoog salaris en in Spanje blijven misschien? Weer, geld, de competitie, het was nog te vroeg voor hem.

Dan zou ik nu bv Cavani proberen te halen voor de spits. Transfervrij en een super spits. Veel beter dan Tadic, Huntelaar, Traore of Labyad in de spits.

Cavani halen naar Ajax zou geweldig zijn, maar misschien wil de man weer veel te veel salaris. Maar nee heb je, ja kan je krijgen.
+1/-1

7 maanden geleden
Emoties laten meespelen zoals dat hij van Utrecht komt of zomaar bedenken dat hij komt omdat hij een vriendje van Ten Hag is, is te kinderlijk voor woorden. Ajax heeft kennelijk zat geld om in de breedte te kopen. Nous doet het nu prima op rechts, maar in de jeugd is er even geen goede back up (wel CMV'ers, dat ziet er hoopvol uit). Ik heb nu eenmaal liever dat er tijdens een wedstrijd in de CL iemand van 26 invalt zodra er een basisspeler uitvalt dan dat we daar weer een 17-jarige moeten neerzetten.
+1/-0Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

aangespeeld ado alvarez antony blind brobbey buitenom buitenspelers corners donvito elsimao faalhazen fier gravenberch hag haller hey idrissi jeroene joe koen kudus linksbuiten neres puntje rodytur roma tadic tim wouters