Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax en Edson Álvarez niet akkoord met schikkingsvoorstel KNVB'

28 september 2020 21:32 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax en Edson Álvarez niet akkoord met schikkingsvoorstel KNVB"; image source: Pro Shots

De Telegraaf weet te melden dat Ajax en Edson Álvarez een schikkingsvoorstel hebben afgewezen. De aanklager van de KNVB wilde de Mexicaan voor drie wedstrijden schorsen, waarvan één voorwaardelijk, vanwege zijn rode kaart tegen Vitesse, maar hiermee is niet akkoord gegaan. De zaak zal nu door de tuchtcommissie van de KNVB worden behandeld. Ajax en Álvarez zelf voelen zich gesterkt door de mening van verschillende scheidsrechters dat de actie met maximaal geel had moeten worden bestraft.

Meer op Telegraaf.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

alvarez knvb schikkingsvoorstel aanklager behandeld gesterkt schorsen telegraaf tuchtcommissie vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Maximaal geel was voldoende geweest. De KNVB hanteert slechts willekeur.
+2/-0

2 maanden geleden
Totale onzin om daar rood voor te geven het is gewoon strijd om de bal.
+1/-0

2 maanden geleden
Dat die fout in eerste instantie gemaakt werd tot daar aan toe. Duidelijk geen opzet maar men kan twee inschattingsfouten maken. Maar dat na de VAR en de scheids ook de aanklager hier in mee gaat maakt er echt een soap van waarin elkaar duidelijk de hand boven het hoofd gehouden wordt. Kan mij niet voorstellen dat de KNVB hier in mee gaat.
Gaat op een wedstrijd uitkomen. Eigenlijk nog een te veel want het was geel maar zo houd de KNVB dan iedereen te vriend.
+2/-0

2 maanden geleden
Het is echt een probleem dat de scheidsrechters en aanklager van de KNVB niet inzien dat ze fout zitten. Het gaat mij niet om Ajax, of dit specifieke geval alleen, maar je merkt de laatste weken gewoon dat de insteek van het scheidsrechterskorps totaal verkeerd is dit seizoen. Of het nu hands, buitenspel, of dit geval is, aan de uitleg zie je dat de scheidsrechters bezig zijn om het spelletje makkelijker te maken voor hun (vb bal tegen arm altijd hands, op een been van tegenstander staan altijd ernstig gemeen spel) en niet om een zo'n eerlijk mogelijke beslissing te nemen voor beide tegenstanders. Het hoofddoel lijkt nu te zijn om ervoor te zorgen dat na een voetbalwedstrijd de scheidsrechter blij van het veld kan lopen omdat hij niets fout heeft gedaan, terwijl het toch veel meer om de voetballers en toeschouwers zou moeten gaan.
Meest bizarre voorbeeld vind ik het afgekeurde buitenspel doelpunt van FC Twente. Assistent scheidsrechter vlagt voor buitenspel, er kan door de VAR met de nieuwe buitenspel technologie software niet aangetoond worden of het wel of niet buitenspel is. Elke voetballiefhebber zou dan zeggen, als er niet aangetoond kan worden dat het buitenspel is, dan is het dus geen buitenspel. Nee, onze scheidsrechters zeggen dan, we kunnen niet aantonen dat onze collega het fout heeft gedaan, dus ondersteunen we zijn beslissing, dus buitenspel. Tja, het is dus belangrijker dat een assistent scheidsrechter met een goed gevoel van het veld stapt dan dat een geldig doelpunt wordt goed gekeurd. Is er niemand bij de KNVB die de scheidsrechters kan corrigeren, iedereen moet toch inzien dat ze op dit moment helemaal verkeerd bezig zijn.
+2/-0

2 maanden geleden
Drie wedstrijden schorsing?!

Die aanklager moet als de sodemieter met Ajax in overleg gaan hoe ze de supporters, aanwezig bij de wedstrijd, financieel kunnen compenseren voor het verpesten van de voetbalshow!
+2/-0

2 maanden geleden
Die hele VAR is een lachertje. Van mij mogen ze die hele VAR afschaffen. Doet meer kwaad dan goed.
+1/-0

2 maanden geleden
Iets met een bord en een kop.
Wat een gekke daar in Zeist.
+1/-0

2 maanden geleden
Wanneer de KNVB niet wil dat Ajax kampioen wordt moet men dat gewoon zeggen , want dit is allemaal zo duidelijk dat we gewoon worden gepiepeld door de arbitrage.
+2/-0


Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

abbink aek antony atalanta bag blind chelsea conto donvito feyenoord fier hag klaiber koen kudus labyad leerproces lille liverpool neres nous panna promes renemar schuurs spelbos spurs tadic valencia zapata