Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax verkoopt aandelen Ajax Cape Town

28 september 2020 17:48 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

Ajax verkoopt aandelen Ajax Cape Town; image source: Pro Shots

Ajax meldt via de officiële website dat het overeenstemming heeft bereikt over de verkoop van het 51%-aandelenbelang in Ajax Cape Town aan de minderheidsaandeelhouder. Uiterlijk 1 oktober zal de transactie worden afgerond. De club had sinds 1999 al de 51% aandelen in bezit van de Zuid-Afrikaanse club, maar vanwege de strategische heroriëntatie is door Ajax geconcludeerd dat de ambities en resultaten in Amsterdam in te groot contrast staan met de ontwikkeling van de voetbalmarkt in Zuid-Afrika.

Ajax heeft de ambitie uitgesproken om structureel aan te haken bij de Europese top en in de afgelopen jaren is er in de Zuid-Afrikaanse markt onvoldoende talent voortgebracht van het niveau dat Ajax nastreeft. Bovendien ziet Ajax hier onvoldoende potentieel voor de toekomst. De club heeft de aandacht verlegd naar andere markten.

Meer op Ajax.nl


Tags

cape town aandelenbelang afrika contrast herorientatie minderheidsaandeelhouder nastreeft potentieel verlegd voetbalmarkt voortgebracht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Zal is tijd worden. Was een bodemloze put. Pienaar kwam er vandaan. Een subtopper.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Benni McCarthy en Thulani Serero zijn ook nog wel enigszins geslaagd. Maar verder ben ik het met je eens.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Zo das lang geleden. Enoh ook denk ik.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Benieuwd wat dit nog opbrengt. Zal wel in de jaarcijfers verschijnen toch?
+1/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.988 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

abbink aek antony atalanta bag blind chelsea conto donvito feyenoord fier hag klaiber koen kudus labyad leerproces lille liverpool neres nous panna promes renemar schuurs spelbos spurs tadic valencia zapata