Transparent
Inloggen
Sluiten

'Kabinet verbiedt publiek bij voetbalwedstrijden'

28 september 2020 14:25 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Kabinet verbiedt publiek bij voetbalwedstrijden"; image source: Pro Shots

Maandagavond maakt het kabinet tijdens een persconferentie bekend dat er geen publiek meer is toegestaan bij wedstrijden in het betaald voetbal. Dat weet het Algemeen Dagblad te melden. De persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge staat gepland voor 19:00 uur. Zaterdag kwam minister voor Medische Zorg en Sport Tamara van Ark al met de waarschuwing dat als er nog één incident plaats zou vinden op de tribunes er een verbod zou kunnen komen. In alle stadions werd keurig gehouden aan de coronaregels, maar desondanks komt er toch een verbod.

De NOS meldt dat de maatregelen vanaf dinsdag 18:00 uur in zullen gaan. Na drie weken zal het effect worden geëvalueerd.

Meer op AD.nl


Tags

kabinet minister ark coronaregels geevalueerd keurig nos rutte tamara zorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


reactie verwijderd

2 maanden geleden
Zwaar klote voor de supporters, de clubs en de sporters. Waarom zoeken ze niet uit of de besmettingen daadwerkelijk in de Horeca en in stadions plaats vinden? In de Kuip zijn ze bezig met een soortgelijk onderzoek, erg benieuwd naar de bevindingen. Als je ziet wat voor klappen de Horeca en de evenementenbranche te voortdurend krijgt, dat is niet mals, hoeveel mensen er werkloos worden e.d. Die demonstratie op de Dam bleek geen bron voor besmettingen te zijn. Daar werd in tegenstelling tot de stadions geen 1.5 meter gehouden, werd geschreeuwd e.d. Dat zegt toch iets??
De zorg moet onbelast blijven dat staat als een paal boven water. Reguliere zorg moet door gaan. 10 jaar bezuinigen op de zorg en achterlijke andere prios zoals miljarden pompen in niet bewezen klimaatplannen en de E.U kas als grootste netto betaler worden , dit geld had al lang in het eigen land gestoken moeten worden. Nog maar te zwijgen van de miljarden die Rutte vorige maand heeft weggegeven aan europeese landen terwijl wij zelf midden in een dikke crisis zitten, waanzin.
Desalniettemin zwaar kut van het voetbal maar niets aan te doen. Benieuwd of deze keuze ook was gemaakt zonder die gasten in de Kuip en Tilburg?
+2/-0

2 maanden geleden
Balen maar eigenlijk niet anders dan wat je in de meeste andere landen ziet: lege stadions. Maar goed het maakt al niet meer uit nu, best een aardig deel van Nederland heeft al voor zichzelf besloten dat het allemaal onzin is, dat virus en dat ze in een dictatuur leven waar hun vrijheden worden ingeperkt (zoals je vrijheden in iedere maatschappij worden ingeperkt maar enig relativeringsvermogen is velen vreemd). Het deel daarvan die de richtlijnen aan hun laars lapt en ook anderen daartoe aan zet gaat ervoor zorgen dat een nieuwe lockdown slechts weken van ons verwijderd is. Ik denk dat we een vroege winterstop tegemoet gaan.
+7/-1

 
2 maanden geleden
Juist! Scheelt mij weer typewerk. Jij slaat precies de spijker op zijn kop. 👍
+5/-0

 
2 maanden geleden
Eens met je reactie. Echter als de overheid beter communiceert en items onderbouwd m.b.t Corona krijg je minder verwarring dus minder weerstand.
Tevens ben ik van mening dat er een dagelijkse docu op TV moet komen van de huidige IC's zodat de nodige Corona ontkenners even wat beelden kunnen bekijken.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Klopt, je zou verwachten dat er door overheid wat meer aandacht wordt besteed door de overheid aan die IC opnames en ziekenhuizen, in plaats van dat ze die paar zeldzame voorbeelden eruit pakken van gezonde jonge mensen die bijna aan de ziekte bezwijken. Dat moet die dooddoener 'de griep doodt ook veel mensen ieder jaar' eens de grond in trappen: we hebben sinds de oorlog nog nooit de IC capaciteit op hoeven schalen voor Influenza en ook nog nooit hebben we allerlei ingrepen en behandelingen op de tocht hoeven zetten omdat de ziekenhuizen het niet meer aan kunnen.

Als we dan ook nog al die vijftigers met tieners en studenten als kind kunnen uitleggen dat het feit dat jouw kind niet ziek wordt en niet bij opa en oma op bezoek gaat niet betekent dat hij indirect geen rol speelt bij verspreiding / instand houden van bestemmingsgraad, dan zijn we een heel eind.

Maar uiteindelijk: het kost centjes en we kunnen niet meer gezellig een biertje pakken dus reken ik niet op solidariteit, die reikt in Nederland en de meeste westerse landen niet verder dan onze portemonnee.
+1/-2

 
2 maanden geleden
Nou als het lang duurd is het waarschijnlijk de doodsteek voor een aantal clubs, dit mag je ook meewegen toch?
Wat ik van het begin afaan niet begrepen heb is waarom ze geen mondkapjes plicht hebben ingevoerd in de stadions, dat had al een hoop problemen zoals gezang kunnen voorkomen.
Misschien hadden de clubs het zelf moeten verplichten.
Ik denk dat het met een mondkapje op in een stadion op 1,5 meter afstand van elkaar 10x veiliger is dan in een restaurant wat nog wel mag.
Ik zie volle bussen en treinen rijden, mensen moeten naar hun werk dus ik snap het wel maar ergens is het ook met 2 maten meten.
Over vliegtuigen naar vakantiebestemmingen voor €5,- per ticket nog maar te zwijgen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
nico als je zelf onderzoek had gedaan dan had je dit in juni al kunnen weten. gek he.
+2/-0

2 maanden geleden
Het zal best vrij goed gegaan zijn afgelopen week. Maar met vrij goed ga je het niet redden. Kijk een samenvatting van terug en je hoort bij elke wedstrijd een elke goal mensen juichen. Misschien niet iedereen, maar genoeg om de resterende wedstrijden voorlopig zonder publiek uit te spelen.
+3/-0

2 maanden geleden
Voor mij verandert er niets. Gewoon lekker thuis achter de buis, biertjes in de koelkast!
+4/-0

2 maanden geleden
Stap in de goede richting! Dit virus moet de wereld uit.
+1/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.988 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

abbink aek antony atalanta bag blind chelsea conto donvito feyenoord fier hag klaiber koen kudus labyad leerproces lille liverpool neres nous panna promes renemar schuurs spelbos spurs tadic valencia zapata