Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax wint eenvoudig van RKC, hoofdrol voor lachwekkende arbitrage

20 september 2020 18:41
Foto: Pro Shots

Ajax wint eenvoudig van RKC, hoofdrol voor lachwekkende arbitrage; image source: Pro Shots

Dat Ajax en Bas Nijhuis nooit elkaars beste vrienden gaan worden, bleek zondagmiddag maar weer eens toen de ploeg in eigen huis tegen RKC Waalwijk speelde. Ajax wist met 3-0 van de Brabanders te winnen en liet daarin een hoop goede dingen zien. Het was echter de scheidsrechter die de hoofdrol opeiste met enkele bizarre beslissingen.

Ajax begon uitstekend aan het eerste competitieduel in de Johan Cruijff ArenA in meer dan een half jaar tijd. Na 10 minuten spelen was het al raak. Na een uitstekende aanval wist aanvoerder Dusan Tadic op zeer knappe wijze voor de openingstreffer te zorgen. Niet veel later leek de 2-0 al te volgen toen Lisandro Martínez goed ingreep en de bal via Tadic en Antony bij Zakaria Labyad kwam. Na wederom een uitstekende aanval werkte hij de bal in het doel, maar vervolgens werd er ingegrepen door de VAR. Martínez leek bij zijn ingreep keurig de bal te spelen, maar de VAR had een andere mening en dat gold ook voor Nijhuis na het zien van de beelden.

Die tweede treffer zou er uiteindelijk alsnog komen en deze kwam dan ook op naam van Labyad. Wellicht een beetje gelukkig, maar het zorgde wel voor gerechtigheid. Enkele minuten daarna leek Ajax recht te hebben op een strafschop na een duidelijke handsbal van een van de verdedigers van RKC. Nijhuis wuifde het echter weg en tot verbazing van iedereen werd hij dit keer niet gecorrigeerd door de VAR. Zeker gezien de rode kaart die Nicolás Tagliafico een week eerder kreeg tegen Sparta en de uitspraken van notabene Nijhuis zelf bij Veronica Inside dat ieder contact met de arm tot aan de schouder tegenwoordig als hands wordt geteld, kon deze beslissing op zeer weinig begrip rekenen. Het zorgde er dan ook voor dat het met rust slechts 2-0 stond, ook mede door een uitstekende redding van André Onana in blessuretijd.

Na rust duurde het even voordat Ajax weer op gang kwam, maar al snel lag de bal in het net. Quincy Promes scoorde, maar ook deze treffer werd door tussenkomst van de VAR afgekeurd. Dit keer wel een terechte ingreep, want hij stond buitenspel. Het werd vervolgens wel eenrichtingsverkeer richting het doel van de Waalwijkers en het was wachten op meer doelpunten. Dat leek nog makkelijker te worden toen Labyad onderuit werd gehaald. Nijhuis gaf zeer merkwaardig slechts geel, maar werd vervolgens gecorrigeerd door de VAR en gaf alsnog een rode kaart.

Het duurde slechts enkele minuten totdat Martínez na een heerlijke aanval de 3-0 snoeihard wist binnen te koppen, maar ook Promes en Tadic hadden een grote rol bij de treffer met uitstekende acties. Het duurde alleen even voordat de treffer daadwerkelijk telde omdat in Zeist gekeken moest worden of de Argentijn toch geen buitenspel stond of er iets anders aan de hand was zodat er nog maar eens een doelpunt afgekeurd kon worden. Er werd niets gevonden, dus eindelijk kwam er ook daadwerkelijk een derde treffer voor Ajax op het scorebord te staan.

Ajax kreeg in de resterende minuten nog enkele goede kansen om de score veel verder uit te breiden, maar vooral invaller David Neres had zijn vizier niet op scherp staan. Het betekende dat Ajax met 3-0 te sterk was voor RKC, maar met een goede arbitrage zou de score vele malen hoger zijn uitgevallen.




Tags

nijhuis rkc var arbitrage labyad martinez tadic gecorrigeerd lachwekkende promes antony arena betekende gerechtigheid geteld hands handsbal keurig malen neres onana opeiste schouder snoeihard sparta tagliafico telde veronica vizier wuifde zeist

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal