Transparent
Inloggen
Sluiten

Na lange tijd weer Eredivisie-voetbal in de Johan Cruijff ArenA

18 september 2020 10:06

Zondag wacht voor Ajax voor het eerst in zeer lange tijd weer een thuiswedstrijd voor de Eredivisie. RKC Waalwijk is om 16:45 uur de tegenstander, de ploeg die in de afgebroken competitie van vorig seizoen onderaan stond en leek af te stevenen op directe degradatie. De Waalwijkers zijn vorig weekend aan de competitie begonnen met een 0-1 nederlaag in eigen huis tegen Vitesse.

Ook gezien de historie lijkt Ajax een eenvoudige middag te krijgen. Tot nu toe werd er 24 keer voor de competitie tegen RKC gespeeld in Amsterdam en daarvan werd liefst 20 keer gewonnen, 3 keer eindigde het duel in een gelijkspel en 1 keer gingen de Waalwijkers verrassend met de zege terug naar Brabant. In het seizoen 2002/2003 werd met 6-1 gewonnen met onder meer drie treffers van Rafael van der Vaart. In het seizoen 2006/2007 eindigde het in 5-0. Eerder dit seizoen troffen beide ploegen elkaar ook al in de voorbereiding. Ajax was met 6-1 toen ook veel te sterk.

De selectie van RKC Waalwijk kent ook enkele voor Ajax bekende spelers. Vurnon Anita tekende onlangs een contract in Waalwijk, terwijl Kostas Lamprou in het doel staat. Trainer Fred Grim heeft zowel als speler en als (jeugd)trainer ook een lang verleden bij Ajax. Ook oud-Ajacied Gregory van der Wiel trainde afgelopen tijd mee in Waalwijk, maar hij heeft (vooralsnog) geen contract getekend bij RKC.




Tags

rkc eredivisie arena anita degradatie gregory grim historie kostas lamprou onderaan rafael vaart vitesse vurnon wiel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal