Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Sergiño Dest zet zelf in op transfer, Ajax wil 20 miljoen euro plus bonussen'

17 september 2020 15:07 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

[Update] "Sergiño Dest zet zelf in op transfer, Ajax wil 20 miljoen euro plus bonussen"; image source: Pro Shots

Volgens het Duitse Sky is Sergiño Dest dicht bij een transfer naar Bayern München. De rechtsback van Ajax heeft inmiddels al een persoonlijk akkoord bereikt over een vijfjarig contract bij de Duitse kampioen. Beide ploegen zijn in de gesprekken over een transfersom dichter bij elkaar gekomen. Aanvankelijk zette Ajax in op 30 miljoen euro, terwijl Bayern München een bod van 10 miljoen euro uitbracht. Inmiddels zijn ze elkaar genaderd in een transfersom.

Barcelona zou geen optie meer zijn, omdat zij niet de financiën hebben om hem over te nemen.

Update 15:07: De Telegraaf meldt dat de directie van Bayern München dinsdag in Amsterdam was om te praten over Sergiño Dest. De Duitsers brachten daarbij een bod uit van 15 miljoen euro, maar dit is direct afgewezen. Ajax zou inzetten op een bedrag van 20 miljoen euro met nog eens ongeveer 5 miljoen euro aan vrijwel gegarandeerde bonussen.

Via Twitter voegt Mike Verweij daar bovendien aan toe dat Dest zelf wil vertrekken. Ajax heeft afgelopen zomer geprobeerd om zijn contract open te breken, maar de verdediger staat daar niet voor open en wil vertrekken.. Zijn reserverol tegen Sparta was ook vanwege de transferontwikkelingen.

Meer op Telegraaf.nl




Tags

dest bayern barcelona genaderd sky sparta telegraaf transferontwikkelingen uitbracht verweij

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Zo, weer een verdediger minder.. Blijft heel weinig over.
Jammer dat Dest gaat, maar als we hier een 20/25 voor krijgen, is het denk ik een goede deal.
+1/-0

3 jaar geleden
Meneer is blijkbaar uitgeleerd bij Ajax. Heeft niets eens een basisplaats afgedwongen bij Ajax! Verkopen voor een hoge prijs en doorschakelen! Met het startgeld van ruim 40 miljoen in de CL en 25 miljoen voor de verkoop van Dest zou je denk ik twee prachtige verdedigers kunnen kopen (links en rechtsback).
+1/-1

 
3 jaar geleden
Lul niet, hij heeft altijd meer dan zijn best gedaan, is toch niet zijn schuld als ten Hag het meer ziet in de (in de mijn ogen)zwakkere verdediger Mazraoui, wel heeeel erg vreemd dat allerlei topclubs het wel zien zitten in Dest. Zou het heel erg jammer vinden als hij gaat ,maar ik gun het hem van harte en geef hem gelijk ook, Bayern is een hele mooie club!
+3/-1

 
3 jaar geleden
Ik denk een verschil in inzicht. Mazraoui minder onstuimig dan Dest, maar Mazraoui is voetbaltechnisch een betere voetballer. En van een verdediger van Ajax wordt eenmaal ook verwacht dat je aanvallend een rol moet spelen. Kijk maar eens hoeveel voorzetten van Dest daadwerkelijk bij een speler zijn aangekomen. Trouwens, wie zegt dat Ten Hag niets meer zit in Dest? Dus als je een paar wedstrijden op de bank zit ben je afgeserveerd? VD Beek heeft vorig jaar ook een aantal wedstrijden geen basis gespeeld, dan moest hij meteen weg? Bij een topploeg moet je voor elke positie een goede speler achter de hand hebben, die gasten moeten zelf bewijzen dat ze er in moeten staan. Ik heb niets tegen Dest. En als hij denkt dat hij bij Bayern beter uit is, dan moet hij dat vooral doen. Hij zal een mooier salaris krijgen, maar garantie op een basisplek heeft hij daar zeker niet. Bedragen van 15 miljoen euro zijn nou niet gigantische investeringen voor Bayern, meer een gokje dat leuk kan uitpakken. Commercieel zal hij ook waarde hebben aangezien hij voor USA uitkomt.
+1/-1

 
3 jaar geleden
het zegt genoeg dat hij weg wil.
Ik heb op dit moment liever een betere verdediger zoals Dest ,dan een meer voetballende verdediger als Mazraoui, hij heeft verdedigend erg veel fouten gemaakt en dat gaat straks in cl weer gebeuren en je hebt al voldoende voetballend vermogen bij Ajax, ik vindt het een aderlating en Ajax mag wel zsm kijken naar een verdediger ,maar voor een kaliber Dest kan je de transfersom weer keurig inleveren.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Eens wat betreft dat Dest verdedigend beter uit de verf komt. Mazraoui is ook middenvelder die ze ‘omgebouwd’ hebben naar een verdediger. Maar is daardoor wel multi-inzetbaar. Dat Dest zelf weg wil en dus niet de concurrentiestrijd aan wil gaan met Mazraoui vind ik persoonlijk zonde. Hij kiest nu voor geld en niet voor zijn ontwikkeling (vandaar de opmerking over uitgeleerd zijn), eeuwig zonde. Ik ben van mening dat je spelers naar andere topclubs moet laten gaan als ze het echt hebben laten zien en ook toe zijn aan een vervolgstap. In de huidige situatie is Tagliafico daar eerder klaar voor. Maargoed, hopelijk kan Ajax hier goed aan verdienen. Dat is het enige wat je uit deze situatie nog kan halen.
+1/-0

3 jaar geleden
Sjongejonge, hier begrijp ik echt helemaal niets van. Hoe kun je nou nog een verdediger weg laten gaan, de spoeling is al zo dun achterin.
+5/-0

 
3 jaar geleden
Ja dat werd mij enkele minuten na mijn reactie pas duidelijk. Dan maar zoveel mogelijk geld losweken bij Bayern.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Eens. 20 miljoen + bonussen vind ik magertjes voor iemand met een contract tot juni 2022. Gewoon een bedrag van 30-35 miljoen vragen en anders aan zijn contract houden. Als hij zich verder ontwikkelt vang je dan alsnog een bedrag tussen de 15 en 20 miljoen euro voor zijn aflopende contract.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Aan een speler die geen zin meer heeft heb je niks. 20 + 5 voor een reserve back in deze tijd is niet slecht. Ik ga er vanuit dat Overmars z'n lijstjes echt wel klaar heeft liggen en nu ruimte geeft voor minimaal 2 nieuwe aankopen.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Als een speler aan zijn contract gehouden wordt en er vervolgens "geen zin in heeft", zegt dat genoeg over zijn mentaliteit en dat zal clubs wel aan het denken zetten of ze zo iemand willen binnenhalen.
+1/-0

3 jaar geleden
mark werk aan de winkel spits er bij en back minimaal 30 miljoen
+2/-0

3 jaar geleden
Verkopen.

Simpel.

Mijn intuïtie zegt dat deze jongeman ook niet bij Ajax past en het op persoonlijkheid/karakter gaat verliezen van Mazraoui of Tagliafico.


Wel wordt duidelijk dat als je Dest, Veltman, De ligt, Wober, Kristensen, Orjuela,
Botman, Pieri, Mangalan verkoopt dat er echt nog nieuwe aanwas bij moet!

Ajax is een Europese topclub, zit in pot 2, is nr 1 verkooptransfers ( +300 mil) laatste jaren, dan moet je elke positie dubbel bezet hebben.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Mee eens Don, de onderlinge verhoudingen zijn niet goed bij Dest. In de jeugd werd hem al regelmatig arrogantie verweten en nu al niet willen bijtekenen zegt genoeg. Dan maar weg en 25 miljoen is zeker niet slecht voor een halve basisspeler.
Nu moet er inderdaad snel iets bijkomen hoewel de basis in de achterste vier gewoon heel goed is. Maar op de bank zit eigenlijk niets en dat is een dubbel probleem. Punt een zit er niets op de bank en punt twee wie wil daar zitten als nieuwe aankoop? Want de basis staat in principe vast in de verdediging. En probleem drie is dat de nieuwe aankoop eigenlijk zowel rechtsback als centrale middenvelder moet kunnen spelen.
Een linksback is sowieso al heel moeilijk te vinden en zo lang als Nico er is heeft niemand daar trek in. Ik ga er echt wel vanuit dat Marc een goede linksback op zijn lijstje heeft maar zo lang als Nico er is gaat handelen zeer moeilijk worden.
Een lastige puzzel voor Marc. Een goede basiself maar heel weinig achter de hand. En Ajax heeft zo veel naam dat iedere potentiële nieuwe speler dat ook weet. Toch reken ik er op dat Marc dit probleem op gaat lossen.
+2/-0

3 jaar geleden
Jammer.

Ik vond Dest alleen al in de 'game' tegen Sparte echt een vol niveau beter dan Mazraoui. Van die laatste wordt steeds meer duidelijk dat hij in die paar 'games' tegen Bayern en Chelsea voor boven zijn eigen niveau uitstak.
+1/-0

3 jaar geleden
Vindt het wel grappig dat psv de “parels uit de jeugd“ (zoet en hendriks) voor amper € 1,5M en een bos uien verkoopt en dat een reservespeler van Ajax € 25M op gaat brengen.
Blijft wel een feit dat er 2 backs en een goede spits moeten komen!!
+1/-0

3 jaar geleden
Bayern heeft geld zat, vasthouden aan de vraagprijs en anders snel weer naar München.
En als een speler zelf weg wilt, zo snel mogelijk dan.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Dest heeft nog nauwelijks wat gepresteerd en wil al een transfer maken.
Donny, Frenkie en bv Dolberg bleven. Eerst winnen en wat neerzetten.

Schrijnend. Alleen al daarom zeg ik verkopen!

Is nog lang niet klaar voor Bayern. En zal daar gewoon banken. Maar ze hebben wel zich indekt voor blessures. Slim.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Frenkie was anders ook aardig snel weg na eerste seizoen als vaste basisklant, evenals Mathijs.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Wat hebben Donny, Frenkie en Kesper méér gewonnen dan Dest!?
+1/-0

3 jaar geleden
?persoonlijk vind ik 20 miljoen te weinig. 35 vragen. Het valt me wel op dat hij graag weg wilt. Uitgeleerd? Of is het ten Hag?
+1/-0

3 jaar geleden
Eigen schuld natuurlijk. Als je de voorkeur voor Maszraoui blijft houden dan snap ik best dat die jongen weg wil. Die ziet zelf ook wel dat hij een klasse beter is. Iedereen ziet dat.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Je zou bijna denken dat ze Mazraoui opstellen om clubs ertoe te verleiden hem te halen en niet Dest ;)
+1/-0

 
3 jaar geleden
@S0lidus: Of Dest laat in die 65 minuten meer zien dan Mazraoui in een heel seizoen.

Er is een reden dat ze voor Dest komen en niet voor Mazraoui.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Oh, dat zeker. Ik heb ook liever Dest dan Mazraoui. Ten eerste is Mazraoui GEEN echte rechtsback en laat dus verdedigend vaak steekjes vallen, ten tweede zit er in Dest (figuurlijk) veel meer rek en is hij op zijn leeftijd als rechtsback al verder dan Mazraoui.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal