Transparent
Inloggen
Sluiten

'Binnen selectie Ajax twijfels of huidige selectie wel breed genoeg is'

14 september 2020 00:56
Foto: Pro Shots

"Binnen selectie Ajax twijfels of huidige selectie wel breed genoeg is"; image source: Pro Shots

Ajax is voorlopig niet voornemens om versterkingen te halen voor het eerste elftal. Dat gaf Erik ten Hag vrijdag nogmaals aan op de persconferentie. Volgens De Telegraaf zijn er binnen en rond de selectie van Ajax twijfels of de huidige selectie wel breed én geslepen genoeg is om in alle competities optimaal te kunnen presteren. De directie van Ajax kampt nu met het dilemma om te investeren in nieuwe aankopen of de hand, mede vanwege de coronacrisis, op de knip te houden.


Tags

coronacrisis hag knip telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Gelukkig, er zijn er meer die het zien. Verdediger erbij aub!
+1/-1

 
2 weken geleden
Misschien even de crisis afwachten?
+1/-1

2 weken geleden (gewijzigd)
Naast verdedigers is er ook een spits noodzakelijk, want met Labyad in de spits kan je niet mee komen. En wat verdedigers betreft..als ik Botman zie spelen in Frankrijk.. kan de deal niet ongedaan gemaakt worden?
+2/-0

 
2 weken geleden
Ja, onbegrijpelijk dat ze hem hebben laten gaan :\(
Met Botman hadden we nu een probleem minder gehad..
+1/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
En ook 8 miljoen minder voor iemand die achter Blind en Martinez op de bank zit. Voor Blind hebben we Martinez als back-up. Het is de linksback plaats of rechter centrale verdediger die we moeten hebben.
+1/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Jij denkt dat Blind en Schuurs alle 40+ wedstrijden gaan spelen?
Geen vangnet nodig (Martinez is middenvelder)? Kom op man, de huidige verdedigingselectie is een aanfluiting als je mee wil doen in de CL en de titel moet pakken.

Als je Botman had gehouden, had Blind backup voor LB kunnen zijn. Ziezo..
+1/-0

2 weken geleden
Dit ziet iedereen natuurlijk. Hiermee geef je feitelijk aan dat de CL je geen ene flikker interesseert. Op meerdere plekken heb je geen goede (minstens) dubbele bezetting. Stel Blind of Tagliafico vallen voor langere tijd uit, tel uit je verlies dan....
+1/-0

Zullen we eerst is gewoon een paar wedstrijden van 11 tegen 11 afwachten voor we met conclusies komen?
+1/-1

 
2 weken geleden
Je hoeft niet eerst wedstrijden te spelen om te zien dat de spoeling veel te dun is.
Blessures, vermoeidheid en schorsingen zijn een garantie.
+2/-0

2 weken geleden
Ajax kan makkelijk, had makkelijk ergens een transfervrije speler kunnen oppikken van kwaliteit. Wat is het risico?
Misschien een goed salaris.

Maar goed.
+1/-0

2 weken geleden
Aan de opstgelling tegen Sparta kun je precies zien waar de zwakke plekken zitten die met kunst en vliegwerk ingevuld worden.
Echter in dit geval lijkt de grote van de selectie belangrijker dan de kwaliteit ervan.
Gezien de doelstellingen die Ajax elk jaar wil halen beloofd de opstelling tegen Sparta weinig goeds.
Door die opstelling geeft Ten Hag paradoxaal aan dat hij op bepaalde posities gewoon kwaliteit mist.
Labyad in de spits ? Traore als spits een groot talent ? Tadic als linksbuiten ? Neres op de bank ? Dest die invalt voor Labyad ?
Daarnaast krijgt Noa Lang een vierjarig contract aangeboden ?
Kudus zou als linksback een optie zijn ?
Enige diepte in het spel brengen een optie ?
Antony die duidelijk nu al laat zien niet alleen individueel maar ook als teamspeler zijn mannetje te staan, evenals Kudus, wat gewoon opvalt in deze selectie die niet uitblinkt in creativiteit en initiatief. Neres heeft ook die kwaliteiten. Nu is het veel te passief, afwachtend. Teveel speler die alleen maar reageren in plaats van het voortouw nemen. Niet des Ajax. Moeten er eerst slechte resultaten behaald worden voordat, denk aan Ziyech die in allerijl gekocht werd.
+1/-0

 
2 weken geleden
Voor als je het hebt gemist zondag, Dest viel in voor Labyad omdat Nico rood had gekregen. Dan haal je om je verdediging op peil te brengen er een spits van af. In dit geval dus Labyad.
+1/-0

2 weken geleden
Als je de uitslagen van de oefenwedstrijden even weglaat en je kijkt realistich naar het voetbal en de spelers van Ajax , dan kom ik toch echt tot de conclusie dat we kwalitatief de laatste twee jaren achteruit zijn gegaan. Technisch en tactisch is het niet Hoogstaand. Voor de toppers die zijn weggegaan zijn geen adequate vervangers gehaald en de posities die dringend behoefte aan nieuwe spelers hadden zijn al een paar jaar niet ingevuld. En dan denk ik vooral aan de spitspositie en de rechtsback. Frenkie en dit seizoen Zyech vervangen was en is niet makkelijk, maar ook voor de overige posities waar we kwaliteit ontberen slagen we blijkbaar niet om de goede spelers aan te trekken. Nationaal met dit elftal zal al niet makkelijk worden maar internationaal gaan we veel tekort komen. En dat ondanks een goed gevulde en gezonde bankrekening.
+1/-0

2 weken geleden
Ik begrijp de kritiek op ten Hag. Zijn keuzes voor bepaalde spelers en zijn wisselbeleid zijn gewoon vreemd. Labyad is alles behalve een 9. Wat moet Traore, Huntelaar en Tadic wel niet denken. Sergino Dest kan je in mijn ogen niet om heen. Is zo sterk in de duels, explosief en heeft een makkelijke passeerbeweging. Hetzelfde geld voor Kudus. Waarom op de bank? Neres zal ook weer lang moeten wachten op een basisplaats. Pas toen ten Hag eindelijk door kreeg dat hij vd Beek en Neres niet meer op de bank kon zetten, ging het toen draaien. Het passieve wisselbeleid is de grootste ergernis. Spelers inbrengen voor 3 tot 5 minuten voor tijd, terwijl je 3-0 voor staat... verschrikkelijk. En als we achter staan pas vanaf de 75e minuut wisselen. Uitspreken dat Kudus ook linksback kan spelen?? Als Nico verkocht word, moet je investeren in nieuwe linksback want in de jeugd loopt hij niet. Dus niet gaan lopen prutsen met Kudus op linksback.
+2/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.012 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

aannames alvarez anthony athony barcelona belasting boer donvito fier gecharmeerd hag heropvoedingskampen heyman jong koen kudus labyad marin martinez noteren ofwel overmars post potter promes renemar rodytur schuurs suarez tadic