Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax begint competitie met moeizame zege tegen Sparta

13 september 2020 16:24
Foto: Pro Shots

Ajax begint competitie met moeizame zege tegen Sparta; image source: Pro Shots

Ajax heeft in een moeizaam duel de competitie geopend met een zege op bezoek bij Sparta. Mede vanwege een zeer goedkope rode kaart voor Nicolás Tagliafico kwam de ploeg van Erik ten Hag niet verder dan een 0-1 overwinning. Antony bekroonde zijn officiële debuut met het enige doelpunt van de wedstrijd.

Het duel op het kunstgras van Het Kasteel kwam maar moeizaam tot stand. Sparta was niet van plan om te voetballen en Ajax kwam nauwelijks tot mogelijkheden. Bovendien kwam het vanuit het niets opeens met tien man te staan. Nicolás Tagliafico kreeg bij een sliding de bal tegen zijn hand en tot verbazing van iedereen werd hij daarvoor met een rode kaart van het veld gestuurd. De thuisploeg rook opeens bloed en zocht de aanval. Net zoals de rode kaart uit het niets viel, gold dat vervolgens enkele minuten later ook voor de openingstreffer van Antony. Vanaf een meter of 25 schoot de Braziliaan op doel en keeper Van Leer verkeek zich op die bal. Niet veel later kreeg Dusan Tadic een enorme kans, maar hij miste. De ruststand was daarmee 0-1 in het voordeel van Ajax.

Ook de tweede helft verliep zeer moeizaam. Ajax wist niet tot grote kansen te komen, terwijl ook Sparta nauwelijks gevaarlijk werd. Het inbrengen van David Neres een kwartier voor tijd leek voor een aanvallende impuls te zorgen gezien de ruimte die achterin lag bij Sparta. Ook dat bleek maar een korte opleving en zonder echte kansen aan beide kanten volgde na vier minuten blessuretijd het eindsignaal. Het betekende dat Ajax voor het eerst in vier jaar met een zege begon aan de Eredivisie.




Tags

sparta antony tagliafico bekroonde betekende bloed braziliaan eindsignaal eredivisie hag neres opleving rook sliding tadic verkeek

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.242 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze ramaj rensch rulli sanchez setford sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal