Transparent
Inloggen
Sluiten

Strijd om de 35ste landstitel begint zondag in Rotterdam

10 september 2020 19:42

Zondagmiddag begint voor Ajax de strijd die uiteindelijk naar de 35ste landstitel van de clubhistorie moet leiden. In Rotterdam zal met Sparta afgerekend moeten worden. De Rotterdammers stonden in maart, toen het vorige seizoen vanwege het coronavirus werd afgebroken, nog op een elfde plaats in een competitie en droomden nog voorzichtig van een plek in de play-offs om Europees voetbal.

Sinds het begin van het betaald voetbal speelde Ajax al 54 keer in Rotterdam tegen Sparta voor de Eredivisie. Tot nu toe werd er 25 keer gewonnen, 12 keer gelijk gespeeld en 17 keer bleek Sparta de sterkste. De laatste vier edities eindigden steeds in een zege voor Ajax.

Voor de grootste zege moeten we terug naar november 1997. Mede dankzij drie treffers van Jari Litmanen werd toen met 0-5 gewonnen in Rotterdam. Vorig seizoen eindigde het duel in een 1-4 zege. Hakim Ziyech maakte toen twee treffers, terwijl ook Quincy Promes en Dusan Tadic tot scoren kwamen.

Assistent-trainer Winston Bogarde keert zondag terug bij de club waar hij als speler een groot deel van zijn jeugdopleiding doorliep. Nadat hij daar moest vertrekken omdat hij niet goed genoeg werd bevonden, keerde hij op 20-jarige leeftijd weer terug en speelde drie seizoenen in de Eredivisie. Vervolgens vertrok hij naar Ajax om in zijn eerste seizoen direct de Champions League te winnen.

Aan de zijde van Sparta Rotterdam zal in het doel een bekende speler staan, aangezien Benjamin van Leer deze transferperiode werd overgenomen van Ajax.




Tags

sparta landstitel eredivisie benjamin bogarde coronavirus droomden jari litmanen promes tadic winston ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afwijzing balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea conceicao derk dest elsimao engeland excelsior gaaei gisterenavond hato henderson kaplan kiki kroes leiderschapskwaliteiten lucht mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht