Transparent
Inloggen
Sluiten

Dusan Tadic: 'Wij moeten pak schaal, zoals ik dat altijd zeg'

9 september 2020 09:20 - Voetbal International
Foto: Pro Shots

Dusan Tadic: "Wij moeten <i>pak schaal</i>, zoals ik dat altijd zeg"; image source: Pro Shots

Voor Dusan Tadic is het duidelijk. In een uitgebreid interview met Voetbal International geeft hij aan dat Ajax opnieuw kampioen moet worden. "Wij moeten pak schaal, zoals ik dat altijd zeg. Wij moeten kampioen worden. Dat moet Ajax altijd en dat vind ik ook bij de club horen. Maar ik denk niet dat zoiets even makkelijk te realiseren is", aldus Tadic. "Een seizoen heeft altijd hobbels, dat hebben we ook van afgelopen seizoen wel geleerd. We zullen tegenslagen krijgen en dan moeten we wel de veerkracht tonen om op te staan. Altijd onverstoorbaar zijn.

Tadic gaat verder: "En de concurrentie heeft ook niet stilgezeten. AZ en Feyenoord waren vorig seizoen sterk en zijn er volgens mij niet slechter op geworden. En PSV zal er ook op gebrand zijn iets recht te zetten, met een nieuwe trainer. Zij zullen anders willen voetballen, dus dat is ook weer afwachten. Bovendien blijft Ajax de club waarvan iedereen wil winnen. We gaan echt niets cadeau krijgen, dat is zeker."

De aanvoerder van Ajax vindt het nog altijd onbegrijpelijk dat Ajax niet werd uitgeroepen tot landskampioen toen het vorige seizoen werd afgebroken. "Begrijp me niet verkeerd: ik heb het een plek gegeven en natuurlijk was en is er iets veel belangrijkers aan de hand in de wereld. Maar als ik puur naar het voetbal en de Eredivisie kijk, dan had het in mijn ogen anders gekund. We hadden niet vijf wedstrijdjes gespeeld of zo, nee, we zaten al in maart", zo geeft hij aan. "Dan zet je een streep onder de competitie en is de nummer 1 gewoon de kampioen van Nederland. Dan hoor je verhalen van: Ja, maar AZ heeft net zoveel punten… Oké, maar telt in de Eredivisie bij gelijke stand het doelsaldo? Precies, volgens mij is dat al heel lang het geval, dat zoeken naar uitwegen vind ik gewoon nergens op slaan. Als AZ bovenaan had gestaan, of PSV of Feyenoord of welke club dan ook, dan waren zíj de kampioen. Dan had ik dus exact hetzelfde gezegd als nu."

De aanvaller moet het dit seizoen wel doen zonder Donny van de Beek en Hakim Ziyech, die beiden zijn vertrokken naar de Premier League. "Natuurlijk mis ik hen, maar dat geldt ook voor iemand als Joël Veltman. We hebben veel samen meegemaakt, het mooie jaar in Europa heeft van dat team een speciale groep gemaakt", zegt hij daarover. "Inmiddels zijn jongens als Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schöne vertrokken, en nu zij weer... Maar dat gebeurt in het voetbal, andere spelers vullen die plekken dan weer in. Daar heb ik ook alle vertrouwen in. De voorbereiding verliep goed, we hebben echt veel en goed kunnen trainen, goede wedstrijden gespeeld, en je merkt dat iedereen hunkert naar de bal. Naar wedstrijden die er weer echt om gaan. Dat is gewoon veel te lang geleden."

Meer op Voetbal International




Tags

tadic eredivisie feyenoord beek belangrijkers cadeau hobbels hunkert jong nederland onverstoorbaar schone uitwegen veerkracht veltman wedstrijdjes ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Dusan, Ajax heeft veruit de beste selectie, kampioenschap is een must.
Zeker als je zelf ook wat betere vormt toont t.o.v. vorig seizoen.
+1/-2

 
3 jaar geleden
Dat lees ik inderdaad veel liever Nico. De man heeft sinds zijn komst het hoogste aantal goals/assists van de eredivisie. Maar blijkbaar moet hij van een aantal fans ook nog wekelijks de sterren van de hemel spelen naast zijn zeer hoge rendement.Topaankoop!
+1/-1

 
3 jaar geleden
Beter blijven nico, Onana nu wel.
Samen met Neres, Mazraoui, Huntelaar, Tadic de laatsten van dit mooie team.

Op deze gasten kan je nu doorbouwen.

Ik hoop dat deadline snel komt en Nico en Onana nog een jaar zullen blijven.
+1/-0

 
3 jaar geleden
En Blind niet te vergeten!
+2/-0

 
3 jaar geleden
Excuus Blind de Capitan!!! Natuurlijk.
How could I forgot.
+1/-0

3 jaar geleden
geen aan voeder meer maken dan zal hij beter gaan voetballen zoals in begin is sindsdien hij aan voeder is minder met voetballen bezig is
+2/-0

 
3 jaar geleden
Eens misschien, maar gaat niet gebeuren.
Tenzij Tadic het zelf aangeeft. En ook dat gaat niet gebeuren. Onder Ten Hag blijft Tadic eerste aanvoerder voorlopig.
Beiden zullen blijven bij deze keuze.

Alleen als Tadic wissel wordt zoals KJ zal er onder ten Hag een andere captain komen.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht