Transparent
Inloggen
Sluiten

Sven Botman: 'Ik weet dat ik meer tot mijn recht kom in de Ligue 1 dan in de Eredivisie'

8 september 2020 00:25 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Sven Botman: "Ik weet dat ik meer tot mijn recht kom in de Ligue 1 dan in de Eredivisie"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf gaat Sven Botman onder meer in op zijn beslissing om deze zomer bij Ajax te vertrekken en bij Lille te tekenen. "Ik begon steeds meer te beseffen dat er in de Eredivisie heel erg de nadruk wordt gelegd op het voetballende aspect. Kijk, ik kom uit de Ajax-school en kan voetballen, alleen denk ik dat mijn grootste kwaliteiten liggen in het pure verdedigen", aldus Botman. "Ik weet dat ik meer tot mijn recht kom in de Ligue 1 dan in de Eredivisie. Wat ook meespeelde: Lille had een solider en beter plan met mij dan Ajax."

Ook het feit dat hij bij Ajax weinig kans op een basisplaats maakte speelde mee in zijn beslissing. "Het is geen schande om de tweede linker centrumverdediger van Ajax te zijn. Maar ik vond het gewoon geen optie om nog anderhalf à twee jaar te moeten wachten om er een vaste waarde te worden", zo geeft hij aan.




Tags

botman eredivisie ligue lille centrumverdediger meespeelde schande solider telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Goeie uitleg. Ik begrijp hem ook wel, maar hij had zeker wel genoeg speeltijd gehad dit seizoen..
+1/-0

3 jaar geleden
Jammer. Dit was het jaar geweest. Dat je een doorbraak had kunnen hebben misschien wel bij Ajax. Het is gewoon ongeduld. De ongeduld van de jeugd. Sorry to say.

Als Eiting dit nou zegt dan snap ik het.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.232 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom balcontrole berghuis bertjek boer boomen branco brobbey calavaro corners daniele diepgang elsimao farioli hag henderson inverted kiki mikautadze nice ogc pirlo poster rossi sevic shogun steijn taylor text weggaan