Transparent
Inloggen
Sluiten

Maarten Stekelenburg: 'Als Ajax belt, is het niet moeilijk'

5 september 2020 09:05 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Maarten Stekelenburg: "Als Ajax belt, is het niet moeilijk"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Maarten Stekelenburg aan blij te zijn om weer terug bij Ajax te zijn. "We voelden dat het tijd was om terug te keren naar Nederland. En dan is er maar één club voor me", aldus Stekelenburg. "Als Ajax belt, is het niet moeilijk. Ik zei tegen mijn zaakwaarnemer: maak het maar rond. Binnen 24 uur was het geregeld. Als ik mijn terugkeer had kunnen uitstippelen, had ik het zo gedaan."

De doelman krijgt de vraag of hij het maximale uit zijn loopbaan heeft gehaald. "Mensen met het WK in hun achterhoofd zullen zich dat vooral afvragen. Ik weet niet of ik voorbestemd was voor de wereldtop", zo geeft hij aan. "Ik heb er in elk geval wel alles aan gedaan. Iedere trainer zal dat beamen. Een carrière valt alleen niet uit te stippelen. Daar ben ik inmiddels wel achter. Je moet er ook een beetje geluk bij hebben."

Stekelenburg gaat verder: "Ik ben geen denker, wel een gevoelsmens. Ik denk nu niet had ik dit of dat maar anders gedaan. Ik heb nergens spijt van. Mijn loopbaan heeft me ook veel gegeven. En ik ben nog niet klaar, want ik voel me topfit."




Tags

stekelenburg achterhoofd beamen denker gevoelsmens nederland stippelen topfit uitstippelen voelden voorbestemd wereldtop

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Hij laat af en toe wel een Steekie vallen maar ik ben toch wel blij met een reservekeeper met zo veel ervaring. Ben er van overtuigd dat hij er staat als het moet.
+3/-0

3 jaar geleden
Voegt helemaal niks toe. In de laatse 6 jaar geen 40 wedstrijden gekeept. Maakt nu ook een instabiele indruk.
+1/-2

3 jaar geleden
Zijn potentie is bekend. Zie onder anderen op het WK het hoogste niveau.
Hem veroordelen terwijl tegelijkertijd wordt aangegeven dat hij maar 40 wedstrijden heeft gekeept in 6 jaar en hem dan veroordelen. Hoe krijg je het voor elkaar.
Juist een keeper heeft veel wedstrijden nodig om weer in zijn ritme te komen.
Dat trainers het niet in hem zagen zitten wil nog niet zeggen dat het geen topper is. Van der Sar werd ook niet opgesteld bij Juventus nadat hij notabene net bij Ajax de top van Europa was weggekocht jaar. Gevolg 4 jaar keepen bij Fulhem om bij Manchester, toen nog een Europese topper, weer zijn topniveau te halen.
Ik ben blij met Stekelenburg. Je kunt zien dat hij veel ervaring heeft.
+4/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Dat je maar zo weing Keept zegt alles, zeker als je ook bij laagvlieger Fulham en Everton hebt gezeten. Of zullen al die trainers en keeperstrainers er naast zitten?
In de oefenpotjes zat die ie er ook paar keer flink naast.
+1/-3

 
3 jaar geleden
Is zijn potentie niet erg overschat geweest? Ook tijdens dat WK? Iedereen kan zich de redding tegen Kaká nog herinneren, maar lijkt tegelijkertijd het gestuntel tegen Slowakije en Uruguay alweer te hebben weggestopt. Ook deze voorbereiding zag je weer de klassieke Steekjes (vooral bij hoge ballen van de zijkanten). Gaat ie niet gewoon heel snel voorbij gestreefd worden als tweede keeper dit jaar?
+2/-2

 
3 jaar geleden
Nee, dat denk ik niet. De tweede keeper keept over het algemeen geen wedstrijden. Keepers als Scherpen en Kotarski hebben het nodig heel veel wedstrijden te keepen.
+1/-0

3 jaar geleden
Zolang hij 2e keeper is dan hoor je mij niet. Mocht hij vaste 1e doelman worden is het code red wat mij betreft. Was in zijn eerste periode al een twijfelaar.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Precies, hij is tweede doelman en na een dwerg, een Portugese grabbelaar en een doelman die nog niet Scherp genoeg is zijn we een stap vooruit. We kunnen wel een Onana terug willen en dan een Bizot op de bank maar dat is totaal onrealistisch.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afstemmen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao eredivisie forbs gecontracteerd henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat mum porto ramaj sanchez sevic sosa spelmomenten steijn sutalo transferbeleid