Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Mohammed Kudus zou een rol als linksback aankunnen'

2 september 2020 16:03 - Parool.nl
Foto: Pro Shots

Erik ten Hag: "Mohammed Kudus zou een rol als linksback aankunnen"; image source: Pro Shots

Indien Nicolás Tagliafico vertrekt heeft Erik ten Hag naast Lisandro Martínez, Sergino Dest en Devyne Rensch nog een speler in gedachten om die plek in te vullen. Dat geeft hij aan in gesprek met Het Parool. "De backs zijn tegenwoordig spelverdelers, die rol zou Mohammed Kudus aankunnen", aldus Ten Hag.

Kudus wist tot nu toe veel indruk te maken als aanvallende middenvelder tijdens deze voorbereiding. Afgelopen zomer kwam hij over van het Deense FC Nordsjælland.

Meer op Parool.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

hag kudus aankunnen dest martinez nordsjaelland rensch spelverdelers tagliafico

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Ik vrees echt voor wat er straks overblijft aan achterhoede. Gaan we straks 1-4-5 spelen ofzo Martinez alleen achter)?
+1/-0

3 jaar geleden
Ten Hag is compleet van de pot gerukt. Promoveert een CV (Alvarez) tot een CVM waar hij enorm tekort komt wat handelingssnelheid, technisch vermogen en inzicht betreft.
En nu wil de smurf een aanvallende middenvelder omturnen tot LB. Een jonge jongen die pas bij ons is, die nog moet wennen aan land, club en speelstijl wil hij ook nog eens laten spelen op een voor hem totaal onbekende plek.
Ten Hag kan beter helemaal niks meer zeggen. Er komt meestal complete onzin uit zijn mond.
Vergelijk dat eens met de heldere en eerlijke analyses van Bosz.
+3/-1

 
3 jaar geleden
Deed Bosz niet hetzelfde met Sinkgraven?
+2/-0

3 jaar geleden
Als hij Kudus linksback gaat zetten moet hij echt naar een dokter hoor, wat een waanzin. Kudus is een top middenvelder, vergelijkbaar in zijn spel met Frenkie, in mijn ogen.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Ja maar... met een trainer bril op: jonge spelers worden beter als ze eerst van achteruit spelen, zo leren ze beter het spel te lezen. Frenkie hebben ze ook wel eens op CV neergezet.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Tot het goed misging tegen PSV. Die wedstrijd heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat het elftal is gaan draaien.
+2/-0

3 jaar geleden
Hier slaat Ten Hag toch wel de plank mis. Kudus is een fantastische dribbelaar die juist sterk is met de bal aan de voeten. Daarnaast kan hij goed opendraaien en het spel verplaatsen naar een ander deel van het veld. Dat is juist nou niet iets wat je verwacht van een linksback. Ik zou Kudus nog eerder opstellen als een 10 dan op een verdedigende positie. Ik zie maar 1 reden om Kudus op te stellen als back: als je absoluut geen back binnen de selectie hebt (en dat zou Marc moeten oplossen, niet Ten Hag). Genoeg geld, koop maar een goede back erbij!
+1/-0

3 jaar geleden
In de wedstrijden die Kudus gespeeld heeft ben ik nu al enorm onder de indruk. Waarom zet je hem anders niet neer als 1e doelman Ten Hag?

Hoe haalt hij het uberhaupt in zijn hoofd om hieraan te denken. Zonnesteekje?
+1/-0

3 jaar geleden
Alles doen om Promes maar in het team te houden.
+1/-3

3 jaar geleden
Normaal gesproken gaat hij Kudus daar niet zetten. Geen zorgen. En als hij dat een keer wil uit proberen, prima joh Erik.

Als Ajax straks weer door gaat in de CL dan vind ik het prima.
+1/-0

3 jaar geleden
Waanzin !
Kudus is een parel op het middenveld.Nu al
Op het middenveld notabene.
Het hart van een elftal.
Gerommel met een jonge speler.
Zijn spel wordt verminkt.
Ten Hag eruit.
Dortmund schijnt belangstelling voor hem te hebben.
Kudus is nu al belangrijker voor Ajax 1 als Ten Hag.
Hoe kun je dat die jongen aandoen. Waarom heeft Ajax hem dan ueberhaupt gekocht.
Ik zou het niet kunnen aanzien hem op de backpositie te zien terwijl het middenveld, zonder V.d. Beek en zonder Zijech juist toppers nodig heeft.
Kudus is een lot uit de loterij.
Met Kudus als back is Ajax minder sterk dan als verdediger. Is nu al zeker. Kwa aantrekkelijkheid zal het nooit hoger dan een 7 scoren.
Europees haak je af. Durf ik rustig te stellen als je zo met talent omgaat.
Dan neem je Ajax niet serieus.
Waanzin Ten Hag.
+0/-2

 
3 jaar geleden
Goed verhaal. Ook geweldig onderbouwd!
+1/-0

3 jaar geleden
De echte vraag is, kan hij ook keepen? Want dan kunnen we Onana ook met een gerust hart laten gaan.
+2/-1

3 jaar geleden
Kan hij ook coachen? Kan ie mooi als trainer aan de slag op de plek van Ten Hag. Kap eens met die shit en zet spelers neer op de posities waar ze op hun best zijn.
+1/-0

3 jaar geleden
Waanzin. De vraag of Kudus het goed zou kunnen invullen, hoort niet eens ter sprake te komen. Ik denk dat we niet om Kudus heen kunnen. Die staat wat mij betreft gelijk in de basisformatie op het middenveld. Incidenteel zou hij ook weleens op de flank kunnen spelen, maar zijn positie is op het middenveld. Fysiek sterk, redelijk snel, dribbel en passeerbeweging in huis en spelinzicht. Zo'n speler moet je dus optimaal benutten! Labyad mag het leuk doen in de voorbereiding, maar hij is alles behalve een nummer 9! Nog zo'n speler die volgens ten Hag overal kan spelen, maar uiteindelijk worden de kwaliteiten van de desbetreffende speler nooit benut. Al is Labyad natuurlijk niet van het niveau Kudus. Als je Tagliafico verkast, dan moet je dat oplossen met een directe vervanger. In de jeugd is niks aanwezig. Mitchell Bakker had deze plek uiteraard in kunnen invullen. Dus moet je niet gaan prutsen, maar gewoon de portemonnee trekken.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom avila berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos