Transparent
Inloggen
Sluiten

'Alleen Atlético Madrid verdiende afgelopen transferperiodes meer dan Ajax'

2 september 2020 07:36 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

"Alleen Atlético Madrid verdiende afgelopen transferperiodes meer dan Ajax"; image source: Pro Shots

Dat de spelers van Ajax goed in de markt liggen, blijkt ook uit de cijfers. Dat zocht het Algemeen Dagblad uit. Over afgelopen drie transferperiodes gerekend haalde Ajax meer dan 300 miljoen euro binnen aan transferinkomsten. Veel meer dan alle andere Nederlandse clubs samen.

Als wordt gekeken naar alle clubs in Europa heeft alleen Atlético Madrid met 310 miljoen euro iets meer verdiend dan Ajax. Indien echter André Onana of Nicolás Tagliafico komende weken nog wordt verkocht zal Ajax ook daarin ruimschoots aan kop gaan.

Het Algemeen Dagblad berekende bovendien ook dat het elftal dat een jaar geleden Real Madrid in eigen huis vernederde met afstand het duurste elftal uit Nederland ooit was. De selectie die in 1995 de Champions League won leverde omgerekend slechts 40 miljoen euro op.




Tags

madrid atletico transferperiodes berekende nederland onana tagliafico transferinkomsten vernederde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Ajax is gewoon naar een totaal ander level gegroeid ten opzichte van de rest.
Nu zorgen dat we baas blijven in Nederland, het 3e jaar CL op rij moet een leuk begin zijn maar het moet straks gewoon 10x op rij zijn.
Een clubje als Psv wat 40 jaar lang de luis in de pels is geweest bij Ajax krijgt dan steeds minder lucht, hun hebben ook CL nodig om wat extra`s te kunnen doen.
Net zoals Feyenoord en Az.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Als je Europees verder wilt groeien, of ten minste op het niveau wilt blijven dat je nu hebt, zal je nationaal ook tegenstand nodig hebben, dus een verzwakking van de competitie waarin Feyenoord/PSV/AZ 'steeds minder lucht krijgen' zie ik niet direct als iets positiefs
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Het gaat er niet eens om dat wij alleen meer tegenstand krijgen, maar ook de rest van de clubs. Nu zie je dat AZ, PSV en Feyenoord ook kunnen aankloten en hun wedstrijden meestal winnen en op die manier bijblijven. Tel daarbij op dat ze tegen Ajax altijd extra motivatie hebben (zoals Ajax in Europa zich beter weet op te laden tegen de topclubs) en dan wordt het elk jaar nog spannend. Op deze manier wordt Ajax geen enkel jaar met overmacht kampioen, wat wel verwacht wordt als je kijkt naar het budget.
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Die weerstand is er sowieso wel, zoals hier al aangegeven alle clubs gaan tegen Ajax tot het gaatje.
De echte grote weerstand waar je als Ajax speler dan weer net iets meer kan, moeten de CL wedstrijden zijn.
Hoe vaak hebben we het de laatste jaren wel niet gezien dat je in het weekend amper van vvv kan winnen en 3 dagen later de betere bent van bijvoorbeeld Bayern.
Verder maakt een beter Ajax de andere clubs ook innovatiever.
Ze pikken dingen uit het beleid van Ajax.
Feyenoord die plots ook een dure speler in zuid Amerika durft te kopen waar ze nu al miljoenen aan kunnen verdien.
Psv dat inziet dat je het in Europa niet meer red met afbraakvoetbal en nu met een nieuwe trainer hun hele huisstijl overboord gooit.
Az dat de jeugdopleiding van Ajax min of meer kopieert.
Een overheersing zoals PSG in Frankrijk of Juve tig jaar in Italië is voor Ajax sowieso moeilijker omdat altijd de beste spelers worden weggekocht.
+3/-0

3 jaar geleden
En dan zijn er nog steeds mensen die vinden dat Overmars het slecht doet.
+6/-0

 
3 jaar geleden
Snap ik ook niet. Er was veel kritiek over Overmars en vdSar, maar op dit moment geen klagen. Afgezien van die commerciele directeur die geloosd werd (werkhouding ? metoo-tjes ?) is het allemaal erg rustig en stabiel.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Dat is omdat die mensen vooral kijken naar welke spelers mislukken. Ze gaan er dan even aan voorbij dat die meestal nog goed verkocht worden.
+4/-0

3 jaar geleden
Je kan ook zeggen dat Ajax vroeg verkoopt deze transfer periode en dat de carrousel van de grotere clubs nog moet starten. Een Messi is al bijna 300 miljoen. Dit soort overzichten hebben alleen zin als de transfer periodes afgelopen zijn.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Het gaat om de afgelopen transferperiodes volgens de kop boven het artikel.
+1/-0

 
3 jaar geleden
“ Indien echter André Onana of Nicolás Tagliafico komende weken nog wordt verkocht zal Ajax ook daarin ruimschoots aan kop gaan”. Daarmee zeggen ze toch dat het incl de huidige transferperiode is?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Net het artikel in het AD even gelezen, de kop boven het artikel hier op deze site dekt de lading niet, dus jouw opmerking snijdt hout.
+1/-0

3 jaar geleden
Zou graag de bedragen willen zien na aftrek van transferuitgaven.
+1/-0

3 jaar geleden
Het is moeilijker om zelfs voor een mislukte speler ongeveer het koopbedrag terug te krijgen dan een groot buitenlands talent voor een prijs binnen het budget te kopen.
Met Marin en Magallan lijkt dit te lukken.
Gelukkig blijven de bedragen voor grote buitenlandse talenten nog tussen de 15 en 20 miljoen.
Een ander verhaal is Botman.
Die was nog niet eens in beeld en wordt al verkocht voor ACHT miljoen.
Kortom Overmars weet steeds beter voor meerdere soorten spelers goed te dealen.
Petje af.
+2/-0

3 jaar geleden
Bij mij doet het vooral een beetje pijn dat Europa het mooie elftal al bijna heeft ontmanteld van 2018-2019 : ( en kun je nagaan als dat team nog 1 jaar samen had gespeeld...wat was dat smullen geblazen. Gewoon titelkandidaat! Wie had gedacht?

Donny en Frenkie die op 23e vertrekken is gelukken wat beter te slikken dan Seedorf, de Ligt of Kluivert bv die gewoon allemaal te vroeg vertrokken. Fijn om te zien dat Hakim pas later vertrekt.

Super mooi dat Ajax zulke cijfers kan overleggen en Overmars verdiend hier ook krediet voor. Ik zie dat Marc Overmars gewoon beter wordt in zijn baan en dat is mooi om te zien. Al weet je nooit of spelers slagen. Zoals iemand al zei hier 50 % van de aankopen mislukken (slagen niet) bij de grotere clubs.
+3/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal