Transparent
Inloggen
Sluiten

Daley Blind: 'Het is iets dat ik altijd bij me draag'

27 augustus 2020 20:17 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Daley Blind: "Het is iets dat ik altijd bij me draag"; image source: Pro Shots

Een week geleden heeft Daley Blind in gesprek met De Telegraaf teruggekeken op de wedstrijd tegen Valencia van vorig jaar. De verdediger ging toen tegen de grond en bleek later hartproblemen te hebben. Ondanks dat er nog niets bekend is over de onderzoeken van hetgeen tegen Hertha BSC gebeurde, heeft de verdediger wel toestemming gegeven voor publicatie van het interview. "Het is iets dat ik altijd bij me draag. Je hebt het meegemaakt en dat vergeet je niet". aldus Blind. "Het is wel iets, waardoor je in het leven anders naar dingen kijkt. Voetbal is belangrijk, maar niet het allerbelangrijkste. Er zijn meer dingen in het leven dan voetbal."

Het veranderde de manier waarop Blind tegen voetbal keek. "Na zoveel jaar elke dag op het veld staan, kun je in een sleur terechtkomen. Nu besef je weer hoe blij je mag zijn dat je überhaupt elke dag op het veld kán staan", zo geeft hij aan. "Ongeacht op welk niveau dat is. Of je bij de amateurs speelt of op het allerhoogste niveau. Maar dat je de vrijheid hebt om te sporten wanneer je dat wil doen."

De gezondheid van Blind wordt dan ook extra zorgvuldig gemonitord. "Daar wordt in mijn geval wel intensiever en strenger naar gekeken door de medische staf. Zodra het verantwoord is, zal ik spelen. Zo niet, dan volg ik de instructies van de medische staf", zegt hij daarover. "Ik ben wel eens koppig geweest in het verleden. Maar dat is niet meer het geval. In het jaar van de Champions League, in 2019, heb ik een aantal wedstrijden met pijnstillers gespeeld. Afgelopen jaar ook. Of dat nou het verstandigste is, weet ik niet. Het is de drive die ik heb. De drive om altijd door te gaan en niet op te willen geven."

Meer op Telegraaf.nl




Tags

blind allerhoogste gemonitord hartproblemen hertha intensiever koppig pijnstillers sleur strenger telegraaf terechtkomen valencia

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos