Transparent
Inloggen
Sluiten

'Vrijdag opnieuw overleg over mogelijke BeNeLiga'

27 augustus 2020 19:07 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

"Vrijdag opnieuw overleg over mogelijke BeNeLiga"; image source: Pro Shots

Vrijdag zal er in Eindhoven opnieuw overleg plaats vinden over de haalbaarheid van de BeNeLiga. Dat meldt de NOS. Directeuren van zes Nederlandse en vijf Belgische clubs gaan met elkaar om de tafel om na te gaan of er animo is om de haalbaarheid van de competitie verder te onderzoeken. Naar verwachting zullen alle clubs groen licht geven.

De vierde onderzoeksfase zal tot 31 december lopen. Duidelijk moet worden hoeveel geld er precies verdiend kan worden met de tv-contracten en hoe de verdeling van Europese tickets zal gaan. Deloitte becijferde eerder al dat er tussen de 250 en 400 miljoen euro verdiend kan worden aan tv-contracten en marketing. Indien de clubs daadwerkelijk groen licht geven voor verder onderzoek zal naar verwachting ook geïnformeerd worden bij de UEFA om na te gaan hoe zij over een BeNeLiga denken.

Uit gesprekken die de NOS voerde met betrokkenen werd duidelijk dat wordt ingezet op tien Europese tickets. Vijf voor de hoogst geklasseerde clubs uit Nederland en vijf voor de Belgische ploegen. In een werkdocument dat de NOS eerder dit jaar in handen kreeg werd gesproken over zeven Europese tickets in totaal.

Ook in de Balkan en Ierland zijn er plannen voor een gezamenlijke competitie met buurlanden. Ook daar wordt eveneens gedacht aan een constructie om de huidige Europese startbewijzen te behouden voor de individuele landen. Het overleg zal vrijdag vanaf 11:00 uur beginnen. Naast Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, FC Utrecht, Vitesse, AA Gent, Anderlecht, Club Brugge, Racing Genk en Standard Luik zullen ook vertegenwoordigers van Deloitte, KNVB, Eredivisie, Jupiler Pro League en de Belgische bond aanschuiven.

Meer op NOS.nl




Tags

beneliga nos deloitte groen haalbaarheid aanschuiven anderlecht animo balkan becijferde brugge constructie eredivisie feyenoord genk gent ierland jupiler knvb luik marketing nederland onderzoeksfase standard startbewijzen uefa utrecht verdeling vitesse werkdocument

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
"Vijf voor de hoogst geklasseerde clubs uit Nederland en vijf voor de Belgische ploegen."

Dat betekent dus dat als de nr 1 t/m 6 uit het ene land komen en de nummers 7 t/m 11 uit het andere land, de nr 6 geen Europees ticket krijgt, maar de nummers 7 t/m 11 wel?
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Een BeneLiga brengt geen extra geld binnen. De wereld gaat hier niet naar kijken; dit is leuk voor AZ en Feyenoord, maar helpt Ajax niet.

Niemand wil het horen maar: Ajax moet gewoon de Bundesliga of de Premier League in. Dan pas stroomt er het extra geld binnen dat we nodig hebben om structureel bij de top van Europa te komen.
+1/-0

3 jaar geleden
Weer dat gedoe met die BeNe-league... Daar is niemand in geintereseerd, brengt geen extra geld in t laadje en lost dus geen probleem op, sterker nog, het creeert er 1.
Nederland kan -als het dan toch moet- beter met Duitsland 1 competitie maken.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Precies. Ajax gaat geld verdienen als Ajax-Bayern in China op TV komt en er 1.5 miljard mensen zitten te kijken. Maar Ajax-Gent in plaats van Ajax-Graafschap... tsja...
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch sanchez sevic sosa steijn sutalo topaankoop transferbeleid wijndal