Transparent
Inloggen
Sluiten

David Neres maakt rentree bij zege van Ajax op Hertha BSC, Daley Blind valt opnieuw uit

25 augustus 2020 20:52
Foto: Pro Shots

David Neres maakt rentree bij zege van Ajax op Hertha BSC, Daley Blind valt opnieuw uit; image source: Pro Shots

Ajax heeft dinsdagavond het oefenduel tegen Hertha BSC weten te winnen. De ploeg van Erik ten Hag was in de Johan Cruijff ArenA met 1-0 te sterk. Zakaria Labyad maakte al snel het enige doelpunt van de wedstrijd. Na lang blessureleed maakte David Neres in de tweede helft zijn rentree binnen de ploeg. Daley Blind viel in de slotfase juist uit.

Vanaf het begin was Ajax de betere ploeg en kreeg dan ook de eerste mogelijkheden. Edson Alvárez was al dicht bij een treffer en na 12 minuten spelen zorgde Zakaria Labyad voor de terechte openingstreffer. De geboren Utrechter deed dat op een manier wat inmiddels bijna zijn handelsmerk genoemd kan worden, want opnieuw sloeg hij toe vanuit een vrije trap. Al had hij hierbij enig geluk dat de bal via verdediger Rekik van richting werd veranderd.

Ook hierna bleef Ajax de betere ploeg, al had het moeite om tot echt grote kansen te komen. Hertha BSC, met oud-Ajacied Deyovaisio Zeefuik in de basis, kwam echter totaal niet aan voetballen toe en de Duitsers ontsnapten aan een grotere achterstand na wederom een inzet van Labyad. Dit keer wist doelman Schwolow redding te brengen. In de slotfase van de eerste helft was het plotseling bijna gelijk toen Maarten Stekelenburg volledig mis zat bij een hoekschop. Perr Schuurs liet echter zien in uitstekende vorm te zijn en redde daar zijn ploeg.

Waar Ajax ongewijzigd aan de tweede helft begon, werden aan Duitse zijde alle spelers gewisseld. Ook Daishawn Redan en Javairô Dilrosun kwamen binnen de lijnen, die beiden in de jeugdopleiding van Ajax hebben gespeeld. Al snel kreeg de thuisploeg een goede mogelijkheid. Antony raakte de paal, waarna Labyad een op het oog niet te missen kans kreeg. De nog altijd gelegenheidsspits schoot echter over.

Ajax bleef op zoek gaan naar de tweede treffer, maar kwam nauwelijks nog door de Duitse defensie. Het hoogtepunt van het duel volgde dan ook met nog zo'n 20 minuten op de klok. David Neres kwam als invaller in de ploeg en voor de Braziliaan waren het zijn eerste minuten nadat hij begin november van vorig jaar tegen Chelsea uitviel met een knieblessure.

De rentree van de aanvaller werd niet veel later echter overschaduwd door een ander moment. Iedereen in het stadion schrok toen Daley Blind op het gras lag zonder dat er contact met een tegenstander was geweest Zeker met de gedachte van de hartproblemen waar de verdediger eerder last van had, was de medische staf in no-time ter plaatse. Blind werd dan ook direct gewisseld.

In de resterende minuten kwam Nicolás Tagliafico nog tot een goede mogelijkheid, maar zijn schot ging via een verdediger net over het doel. De 1-0 van Labyad bleek daardoor uiteindelijk het enige doelpunt van de wedstrijd, maar na afloop zal het vooral om de situatie van Blind gegaan zijn.

Opstelling Ajax: Stekelenburg, Dest, Schuurs, Blind (80' Rensch), Tagliafico, Alvárez, Van de Beek, Kudus, Antony (72' Neres), Labyad (72' Huntelaar), Tadic




Tags

blind labyad neres hertha alvarez antony schuurs stekelenburg tagliafico arena beek blessureleed braziliaan chelsea daishawn dest deyovaisio dilrosun gras hag handelsmerk hartproblemen huntelaar javairo kudus ongewijzigd ontsnapten redan rekik rensch schwolow tadic time utrechter zeefuik

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Wat een heerlijke speler is Kudus! Wegdraaien, openingen zoeken, contant druk zetten.
Geweldige aankoop en pas 19 jaar!
+1/-0

tackle (geschorst)
3 jaar geleden
Schuurs ook nadrukkelijk aanwezig. Paar zeer sterke momenten.
+1/-0

3 jaar geleden
Stekelenburg weer een geweldige misser (uit de corner) die normaliter een tegenoal betekent.
Daley, heel veel strerkte gewenst!
+1/-0

3 jaar geleden
Stekelenburg blijft een matige keeper. Vooral bij voorzetten is hij echt een drama.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal