Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax ook veel te sterk voor Holstein Kiel

25 augustus 2020 15:53
Foto: Pro Shots

Ajax ook veel te sterk voor Holstein Kiel; image source: Pro Shots

Ajax heeft ook de vijfde oefenwedstrijd van deze voorbereiding winnend af weten te sluiten. Het Duitse Holstein Kiel werd met 5-2 verslagen. Lassina Traoré en Jurgen Ekkelenkamp wisten beiden twee keer te scoren, terwijl verdediger Devyne Rensch zorgde voor het mooiste doelpunt van de middag. Beide tegentreffer volgden pas diep in de tweede helft toen Ajax al vijf keer had gescoord.

Niet voor het eerst deze voorbereiding vloog Ajax uit de startblokken. Dit keer was het in de vierde minuut al raak. Holstein Kiel kon niet onder de druk uit spelen van Ajax, waarna Jurgen Ekkelenkamp de bal veroverde. Hij bezorgde Lassina Traoré een niet te missen kans en daarmee was de voorsprong een feit. In de minuten die daarop volgden kwamen mogelijkheden over en weer. Toen halverwege de 2-0 viel, bleek dat al de uiteindelijke beslissing te zijn. Devyne Rensch zette vanaf eigen helft een rush op en ging uiteindelijk een een-twee aan met Traoré. De verdediger bekroonde dat vervolgens met de tweede treffer.

Holstein Kiel leek het vervolgens helemaal kwijt te zijn, waarna Ajax eenvoudig verder kon uitlopen. Via een strafschop zorgde Traoré voor de 3-0 en vlak voor rust zorgde Ekkelenkamp voor de 4-0 ruststand. De doelman wist een inzet nog te keren, maar had geen antwoord op de kopbal van de middenvelder.

Na rust duurde het even voordat het duel weer op gang kwam. Ajax had een paar kansjes, maar echt grote mogelijkheden bleven uit. Na een klein uur spelen was het toch weer raak. Uit de kluts kon Ekkelenkamp zijn tweede treffer van de middag maken. Enkele minuten later raakte Carel Eiting de paal en vanaf dan ging het tempo opeens flink omlaag. Het zorgde ervoor dat Holstein Kiel een tegentreffer wist te maken. Het schudde de ploeg direct wakker. Traoré kreeg al snel een goede mogelijkheid, terwijl Noa Lang niet veel later de paal raakte.

Het bleek echter maar een korte opleving te zijn, want het tempo ging al snel weer hard omlaag. Het zorgde er voor dat in de slotfase een tweede tegentreffer volgde, die wel knap tot stand kwam. In de resterende minuten gebeurde vervolgens niet meer, zodat Ajax het duel afsloot met een 5-2 overwinning.

Opstelling Ajax: Kotarski, Mazraoui (63' Kasanwirjo), J.Timber, Martínez, Rensch (46' Magallán), Taylor (60' Regeer), Eiting (74' Mendez), Ekkelenkamp (74' Brobbey), Q.Timber, Traoré, Lang




Discussieer mee op de forums


Tags

holstein kiel traore ekkelenkamp rensch eiting timber afsloot bekroonde bezorgde brobbey kansjes kasanwirjo kluts kotarski magallan martinez mazraoui mendez opleving regeer rush taylor uitlopen wakker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Eerste divisie van Duitsland, twee tegentreffers, vijf goals... wat vinden jullie ervan? Niet teveel over nadenken?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Nee. Sparta 'uit' is de eerste serieuze wedstrijd.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Wel jammer van de twee tegentreffers. Na het inbrengen van Kasanwirjo, Regeer en Mendez was het verdedigend vrij zwak en ongemotiveerd aan met name de rechterkant.
+1/-0

3 jaar geleden
Dit was jong Ajax, prima zege tegen een Duitse kkd club. Next!
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos